Nedávno jsem si pořídil 2021 Selection bílou perlu s nájezdem 70tis. Za polovinu ceny, nestříkanou a se servisem v pěkném stavu.
Naštěstí jsem si nechal doma ještě tu 4 gen s nájezdem 300tis. Tu jsem koupil když měla 60tis a dělal jsem jen brzdy a stěrače, pak každých 90tis svíčky a olej v automatu. Je to rok 2016 takže 10let. Původní jsou rozvody, tlumiče, startovací baterka, výfuk prostě zatím vše. To auto po mně nic nechce a já mu děkuji.
Jestli to mohu porovnat tak nic moc 5 gen. Čekal jsem od toho víc teda…. Chod motoru a řazení mě mile překvapil a spotřeba je na ujetých 5tis km o 1,8l menší než u předchůdce. Nebudu psát za kolik jezdím konkrétně, ale na nádrži se pohybuju od 5,7-9 záleží kde a jak jedu. Auto je pohodlné asi stejně, nebo ještě možná změkne. Vyhřívané okno a volant jsou fajn. Tachometr ukazuje jen o 1km méně takže přesně a to je taky fajn. Teď co mi vadí, nechápu a chtěl bych vysvětlit proč se vrátili k trip tlačítku ve skle přístrojů, aby ji od roku 2022 zase zrušili. Toto Japonci fakt dokážou? Dále zadní sedadla nejdou více sklopit a děti remcají. Ten tunel vzadu je také krok zpátky. Postrádám zadní kapsu na řidičově sedadlu. Za jízdy si nemohu přepnout mezi spotřebou od startu a spotřebou od tankování. Vozidlo měla paní okolo 60kg a přesto je to na hraně sedačky znát. Už jsem měl venku sedačku a napínal jsem kůži, ale molitan už je načatý. Ten si opravim v létě… Dále se dost špiní boky auta. Nikdy jsem neměl zástěrky, tak je tam zkusím dát jestli to pomůže. Má někdo zkušenosti???
No a tlumiče zadních dveří jsou v zadeli. Ta 10 letá je má původní a ta novější a nejsem sám je má na výměnu. Naštěstí to jde řešit levněji.
Pak mi ješte napadá klakson, jako takhle mi troubil Žigulík 2101 v roce 1988. Táta co koupil v roce Š110L měl fanfáry a tady to přichcávátko aby se člověk styděl zatroubit. Řeším to v každé ravce montáží fanfár z Citroenu C5. Stále je přendavám, když to prodávám.
To je asi vše co mi napadá. Ať to jezdí a hlavně opatrně