Prodej Priuse
Re: Prodej Priuse
Ja som kupoval JumpStarter z Lidlu.
Som s ním nadmieru spokojný.
Už som s ňou štartoval Jeep Grand Cherokee a VW Golf oba teda s konvenčným motorom.
A asi 3 krát inicializoval systém mojej TOYOTA.
S tou baterkou v Toyota servise by som to nepreháňal.
Originál Toyota batéria ponúkaná servismi je po 30% drahšia ako moja Yuasa a k tomu si prirátaj ešte ich servisné úkony.
Skrátka nenažranosť Toyota nemá hraníc.
Varta som mal aj ja a nikdy viac. Od začiatku s ňou boli len problémy. Na čo som prišiel až po kúpe Yuasa.
Pokial ide o ten Carlinkit tak vo všetkých prípadoch to isté.
Po aktualizácii prestali fungovať a väčšinou sa nedalo k nim pripojiť a ak aj áno tak prichádzalo k odpájaniu.
Nevraviac o tom, že navigácia cez tento adaptér často lagovala prípadne zamrzla.
Baseus čo mám teraz funguje vcelku uspokojivo.
Má to občasné chybičky no nie sú to chyby ktoré som mal s Carlinkit. A väčšinou sa samé vyriešia v priebehu pár sekúnd
Predsa len sú to zariadenia tretích strán a treba ich tak vnímať. Nie je to ako bezdrôtové riešenie Toyota.
Avšak prioritne pokiaľ ide o navigovanie tak doteraz som s týmto adaptérom nemal ani jeden problém.
Ani lag či zamrznutie.
Adaptér sa pripojí takmer okamžite. Kým videm na ulicu z garáže cca 25 m tak je adaptér pripojený.
Dokonca ak mám mobil v dome a prejdem okolo tak sa mobil takmer vždy pripojí. Dosah okolo auta 10-15m bez výpadku.
Pokiaľ ide o konkrétny model, tak tu je odkaz.
https://a.aliexpress.com/_Eyfmrw8
Jason za svoj dal 28€ aj s kupónmi.
Treba skúsiť hľadať.
Prípadne skús odtiaľto
https://chinaplanet.sk/baseus-wireless-carplay-20/
Som s ním nadmieru spokojný.
Už som s ňou štartoval Jeep Grand Cherokee a VW Golf oba teda s konvenčným motorom.
A asi 3 krát inicializoval systém mojej TOYOTA.
S tou baterkou v Toyota servise by som to nepreháňal.
Originál Toyota batéria ponúkaná servismi je po 30% drahšia ako moja Yuasa a k tomu si prirátaj ešte ich servisné úkony.
Skrátka nenažranosť Toyota nemá hraníc.
Varta som mal aj ja a nikdy viac. Od začiatku s ňou boli len problémy. Na čo som prišiel až po kúpe Yuasa.
Pokial ide o ten Carlinkit tak vo všetkých prípadoch to isté.
Po aktualizácii prestali fungovať a väčšinou sa nedalo k nim pripojiť a ak aj áno tak prichádzalo k odpájaniu.
Nevraviac o tom, že navigácia cez tento adaptér často lagovala prípadne zamrzla.
Baseus čo mám teraz funguje vcelku uspokojivo.
Má to občasné chybičky no nie sú to chyby ktoré som mal s Carlinkit. A väčšinou sa samé vyriešia v priebehu pár sekúnd
Predsa len sú to zariadenia tretích strán a treba ich tak vnímať. Nie je to ako bezdrôtové riešenie Toyota.
Avšak prioritne pokiaľ ide o navigovanie tak doteraz som s týmto adaptérom nemal ani jeden problém.
Ani lag či zamrznutie.
Adaptér sa pripojí takmer okamžite. Kým videm na ulicu z garáže cca 25 m tak je adaptér pripojený.
Dokonca ak mám mobil v dome a prejdem okolo tak sa mobil takmer vždy pripojí. Dosah okolo auta 10-15m bez výpadku.
Pokiaľ ide o konkrétny model, tak tu je odkaz.
https://a.aliexpress.com/_Eyfmrw8
Jason za svoj dal 28€ aj s kupónmi.
Treba skúsiť hľadať.
Prípadne skús odtiaľto
https://chinaplanet.sk/baseus-wireless-carplay-20/
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. Pro baterii Yuasa jsem asi rozhodnutý, uvidím, jestli ještě s Vartou chvili vydržím, u Priusu vím, že u baterie bylo lepší aby měly označení AGM či EFB. O jum starteru z Lidlu už jsem také četl. Servis jsem nemyslel přímo Toyoku, tam jsem nejezdil ani s Priusem, mám servisáka z dědiny, který servisuje Toyoky i hybridy a sám je vlastní. Já koupil daražší carlinkit, aby jsem měl plnohodnotný android rádio, ten Baseus co posíláš jsem is našel už raké sám přesně tenhle, ale to asi pomůže jen na nadroid auto, ale jestli to stačí, někdo preferuje plnohodnotné android rádio s vestavěným gps mofulem, aby člověk nemusel mít zapnuté gps v mobilu.
Toyota Corolla Touring sports 1.8. HSD, Team Duetchalnd, Technik-Paket, r.v. 02/2020
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
Baterku jsem si měnil Xkrát i dobíjel a v pohodě (Plusko), autu to nevadí, nic se nerozhodí (jako u "starého" auta). Z mé zkušenosti nevydrží nic moc dlouho, ale trápím jí Webastem...Kupuju Vartu, zkoušel jsem něco jiného a zásadní rozdíl nebyl (aspoň jsem ho nezaznamenal). Čistá zvědavost, proč jet ven pro Corollu, mě přijdou ceny v ČR lepší, pokud teda neřešíš barvy a pod.
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky za názor. Ale už jsem zjistil,že to jde dobít i bez vyjmutí či odpojení baterie, měřidlo teď ukazovalo 14,2 a všechny diody, tak to bude zatím v pohodě. Pro Toyotu do Německa, protože je tam větší výběr a lepší historie, tady vždy když jsem na něco narazil, tak byl nějaký problém a většinou vylítané služebáky v bílé barvě a bez výbavy. Levnější to opravdu nebylo, to je pravda a ještě provize dovozci. A musel jsme dokonce platit předem na účet, tedy nemusel, ale musel bych tam přespat a počkat až jim to cinkne na účet. Dovozce doporučil, že by to mělo být v pořádku, byla to autorizák Toyoty. Co je problém a dopisuji si s nimi, tak klíč od tažného- prostě ho neměli a nenašli ani majitel a že ho pošlou - nechají vyrobit, jenže chtějí po mně typový štítek, který jsem tam prostě nenašel, ačkoliv jsem ležel pod autem.
Jinak k prodeji Priuse:
S prodejem jsem o víkendu neuspěl. Kupující tvrdila, že jí zarazil v autě železitý zápach a že to může mít více příčin a pak hodně tuhé řízení. Já tedy uvnitř nic necítím, asi jsem na to v tom autě zvyklý nebo nevím. Přitom jsem to nechal u známého profesionálně vyčistit. Tuhé řízení se mi taky zdálo, že to jde těžko, ale to jsme přisuzoval tomu, že přesednu z Corolly a je to ten rozdíl. Tak asi budu muset za svým servisákem at se podívá na posilovač řízení a kapalinu, stejně je tam nutná výměna oleje po roce. Jo přes hybrid assistant a OBD linkLX se nám podařilo změřit, že baterie má kapacitu 63 %. Surecars prý paní řekli, že u takévého auta by mohla být kapacita odhadem kolem 40-50 %, což se jí zdálo hodně málo - to tedy i mně, takže těch 63 % je asi ještě dobrý výsledek? Nevím, jestli jste u podobně starého auta měřili někdo Vy?
AI mi k zápachu našla tohle, ale nemáte s tím někdo zkušenost?:
Železitý zápach v autě může mít několik příčin, nejčastěji souvisí s mechanickými problémy (např. únik oleje, spálené těsnění, brzdový prach) nebo s vlhkostí a plísněmi v klimatizaci a interiéru. Může jít o spálenou provozní kapalinu na horkých částech motoru, polétavou rez z brzd, nebo zatuchlý pach z klimatizační jednotky.
Běžné příčiny a řešení
• Únik oleje nebo jiných kapalin: Pokud cítíte zápach spáleniny od oleje, může to značit únik na horké části motoru.
o Řešení: Zkontrolujte těsnost motoru a případný únik. Dodržujte doporučený typ a kvalitu oleje.
• Spálené těsnění výfuku: Poškození těsnění nebo samotného výfukového potrubí může způsobit zápach, který se šíří do interiéru.
o Řešení: Nechte zkontrolovat a v případě potřeby vyměnit těsnění nebo opravit výfuk.
• Vzdušná (polétavá) rez: Jemný kovový prach z brzdových kotoučů se usazuje na karoserii.
o Řešení: Pravidelně provádějte dekontaminaci laku pomocí speciálních přípravků.
• Vlhkost a plísně v klimatizaci: V klimatizaci se kvůli změnám teplot hromadí vlhkost, která je ideálním prostředím pro množení bakterií a plísní.
o Řešení: Nechte klimatizaci pravidelně dezinfikovat a vyměnit kabinový filtr.
• Vlhkost v interiéru: Zapadlé listí, sníh nebo promočené koberce mohou způsobit zatuchlý zápach.
o Řešení: Důkladně interiér vyvětrejte a vysušte. Případně použijte pohlcovače vlhkosti.
• Zvířecí zbytky: V zimě se do ventilace mohou dostat hlodavci a vytvořit si hnízdo, které pak při spuštění topení zapáchá.
o Řešení: Vyčistěte ventilační systém, případně zkontrolujte, zda se v autě nenacházejí zbytky organického materiálu.
Jinak k prodeji Priuse:
S prodejem jsem o víkendu neuspěl. Kupující tvrdila, že jí zarazil v autě železitý zápach a že to může mít více příčin a pak hodně tuhé řízení. Já tedy uvnitř nic necítím, asi jsem na to v tom autě zvyklý nebo nevím. Přitom jsem to nechal u známého profesionálně vyčistit. Tuhé řízení se mi taky zdálo, že to jde těžko, ale to jsme přisuzoval tomu, že přesednu z Corolly a je to ten rozdíl. Tak asi budu muset za svým servisákem at se podívá na posilovač řízení a kapalinu, stejně je tam nutná výměna oleje po roce. Jo přes hybrid assistant a OBD linkLX se nám podařilo změřit, že baterie má kapacitu 63 %. Surecars prý paní řekli, že u takévého auta by mohla být kapacita odhadem kolem 40-50 %, což se jí zdálo hodně málo - to tedy i mně, takže těch 63 % je asi ještě dobrý výsledek? Nevím, jestli jste u podobně starého auta měřili někdo Vy?
AI mi k zápachu našla tohle, ale nemáte s tím někdo zkušenost?:
Železitý zápach v autě může mít několik příčin, nejčastěji souvisí s mechanickými problémy (např. únik oleje, spálené těsnění, brzdový prach) nebo s vlhkostí a plísněmi v klimatizaci a interiéru. Může jít o spálenou provozní kapalinu na horkých částech motoru, polétavou rez z brzd, nebo zatuchlý pach z klimatizační jednotky.
Běžné příčiny a řešení
• Únik oleje nebo jiných kapalin: Pokud cítíte zápach spáleniny od oleje, může to značit únik na horké části motoru.
o Řešení: Zkontrolujte těsnost motoru a případný únik. Dodržujte doporučený typ a kvalitu oleje.
• Spálené těsnění výfuku: Poškození těsnění nebo samotného výfukového potrubí může způsobit zápach, který se šíří do interiéru.
o Řešení: Nechte zkontrolovat a v případě potřeby vyměnit těsnění nebo opravit výfuk.
• Vzdušná (polétavá) rez: Jemný kovový prach z brzdových kotoučů se usazuje na karoserii.
o Řešení: Pravidelně provádějte dekontaminaci laku pomocí speciálních přípravků.
• Vlhkost a plísně v klimatizaci: V klimatizaci se kvůli změnám teplot hromadí vlhkost, která je ideálním prostředím pro množení bakterií a plísní.
o Řešení: Nechte klimatizaci pravidelně dezinfikovat a vyměnit kabinový filtr.
• Vlhkost v interiéru: Zapadlé listí, sníh nebo promočené koberce mohou způsobit zatuchlý zápach.
o Řešení: Důkladně interiér vyvětrejte a vysušte. Případně použijte pohlcovače vlhkosti.
• Zvířecí zbytky: V zimě se do ventilace mohou dostat hlodavci a vytvořit si hnízdo, které pak při spuštění topení zapáchá.
o Řešení: Vyčistěte ventilační systém, případně zkontrolujte, zda se v autě nenacházejí zbytky organického materiálu.
Toyota Corolla Touring sports 1.8. HSD, Team Duetchalnd, Technik-Paket, r.v. 02/2020
Jo, pak tu cestu do německa částečně chápu, i když barva by třeba pro mne byla to poslední... No vlastně černou ne
Měření nevím, neřeším, jezdím.
Měření nevím, neřeším, jezdím.
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak kvůli barvě jsem tam opravu nejel i když jsem trochu ujetej na modrou
a zrovna to vyšlo i to že už to má tažné... Já zas nechtěl bílou, se stříbrnou bych se asi snad smířil, ale u ojetiny si nemůže člověk tolik vymýšlet, ale mně to vyšlo, druhá varianta tam byla červená ve stejné ceně ale s menším nájezdem 53 000 km
Mám bílou a mejt to prostě nebudu nikdy, nemá to cenu
Hlavně ať si spokojený s Corollou 
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Spokojený jsem, díky, jen ještě udat toho Priuse. Je ta kapacita baterie 63 % málo v tomto stáří nebo to tak odpovídá?
Je to staré auto bez ohladu na stav baterii. Toyota nie je Skodovka naviac prius je tak trochu exot. Buď ho daj pod cenu alebo ho posuň v rodine. Auto má len takú cenu akú je kupec ochotný zaplatiť. Cenu daj preč a skús to dohodou. Možno by sa dala predať bateria ako uložisko len neviem čo so zvyškom auta.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000