Nepřesnosti - nemozes za to tak celkom ty. Casto sa stretavam, ze uz vela zdrojov takychto dat je nepresnych. Aj samotne TP uvadzaju niekedy nezmysly. Riesenim by bolo najst zdroje tzv. z prvej ruky. Nie ine aplikacie, ktore obvykle tiez data iba preberaju. A ano , ide o starsie auta , dnes vo veku okolo 30 rokov. Zial nove nemam na vyskusanie

. Tym sa vsak ako pises vela vysvetluje.
Aci.cz - stranka obsahuje velmi sikovne elwktronicke katalogy dielov ( mozno len presmeruje...to nie je podstatne). Pre ucel tvojej aplikacie by z tohoto bol dobry " detail vozidla".
Vyzera to asi takto ( kolko dat a forma sa podla znacky moze lisit, ale je to iste podrobnejsie, nez 4 udaje, ktore ako zaujemca uz pravdepodobne poznas pred preverenim auta).

V sekcii " originaly" zadas vin a najde ti konkretne auto. Dalej sa to uz chova vlastne totozne ako spomenuty toyodiy.com, s tym rozdielom, ze tu najdes takmer vsetky znacky. Toyodiy je iba na toyoty a to este ma problem s americkymi vin, hoci by ich mal ovladat. Aj aci katalog ale nie je uplne bez nepresnosti. Pre moj civic napr.udava 5 rych.prevodovku, realne mam 6 rychlostnu. Opat ale treba povedat, ze mam tak trochu zvlastnu seriu a je mozne, ze to je dovod.
Taktiez datum vyroby a prvej registracie ako vieme nie je to iste. V tychto katalogoch obvykle najdes aj datum vyroby. Niekde iba rok, niekde presnejsie. Urcite by som aj toto pridal do dat tvojej aplikacie.
Lokalita - suhlasim.
Transparentnost - jasne. Bolo by ale fajn uviest pre zaujemcu udaj ci preverovane auto konkretne v nej je alebo nie. Totiz ak je napr.napisane " skodova udalost - nie je zaznam" , da sa to chapat dvojako. Ze teda auto nebolo burane , ale moze to znamenat aj to , ze bolo, len nie je v databaze a teda udaj nie je k dispozicii. Ak to dobre chapem.
Moja honda ocividne v databaze nie je. Mala min.2 skodove udalisti za mojho vlastnictva a niekolko predtym. Aplikacia uvadza " nie je zaznam" . Co si pripadny kupec bude v tomto pripade mysliet?
Este sa chcem opytat ako ziskavas auta do databazy?
A este pristup k datam inych aplikacii- len tak rozmyslam...tvoja aplikacia vie , ze moj civic je na spritmonitor.de. bechapem ako, lebo spritmonitir nepozna vin ani spz ale kedze jediny zaznam ktory som o tomto aute dal 16.10.24 na net je tu, tak ho asi nasla. Co vsak z toho, ked obsah tohoto zaznamu zrejme je pre bu nedostupny.
Inak by vedela ze auta ma k danemu datumu 332xxx km a bol vymeneny motorovy olej. Takyto udaj by pouzivatel tvojej aplikacie urcite privital.
Asi to ale nebude tak jednoduche sa k tymto datam dostat, ze?