Corolla TS 1.8 Hybrid 2022 a GPF

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
adamzilincan
Člen Týmu

Re: Corolla TS 1.8 Hybrid 2022 a GPF

Příspěvek od adamzilincan »

@Darrio

Tak ako čítam, čo si napísal je to všade rovnaké, ak nie horšie.
Keď prídem do autorizovaného servisu, kde musia o vozidlách ktoré predávajú vedieť najviac, tak to predsa majú ovládať. Samozrejme realita je iná. Auto doveziem ráno o 8.00 a dajú mi ho niečo po 14tej, s tým že sedačky neopravili, poškodili lak. Keď mechanik povie, že to skúsi nejako ešte spraviť a mám prísť budúci týždeň, tak čo na to mám povedať. Dôvera v autorizák klesla ( a to je údajne, jeden z tých lepších)
Keďže záruka je 3 roky a na budúci október končí, tak váham kde ďalej servisovať auto. Kontrolu hybridného systému budem dávať robiť aj naďalej v Toyote. Že servisná prehliadka stojí okolo 300 eur by ma ani tak nesralo, ako to že nevedia urobiť základné veci a ešte poškodia auto. Kam to dávate robiť Vy po záruke?
Toyota Corolla Sedan 1.8 Hybrid 2022
Darrio
Člen Týmu

Příspěvek od Darrio »

Auto malo zaruku 3 roky, posledny krat som bol na servis ked malo 4 roky, pred STK. Potom som si servis robil sam, vpodstate len vymena oleja a filtrov. Za cely cas sa nic ine neopravovalo na aute...len pravidelny servis. Ked malo 5 rokov tak som ho predal. Teraz mam pol roka nove takze kym je zaruka budem chodit do Toyoty...potom sa uvidi.
Toyota Corolla TS Style 1,8 Hybrid 140PS MY23
Toyota Corolla Final edition 1,6 132PS 2019 - EX
Mitsubishi Lancer 1,6 98PS 2005 - EX
Nissan Almera N15 1,4 75PS 1998 - EX
Volvo S60 2,4 D5 163PS 2002 - EX
Fiat Bravo 1,6 102PS 1998 - EX
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Asi to bude zniet ako mimo temu, lebo vy mate nove auta "zo salonu" a ja ten opacny extrem.
Ale predsa. Otazka kde servisujem svoje auta? Nikde. Servis si robim sam ( zahrna vymeny kvapalin a mozno dosticky brzdove). Ak bolo myslene opravy tak tiez nikam, lebo sa este nic nepokazilo. Jedine udrzbu typu vymeny dielov ( tlmice, spojka napriklad sa robila...a podobne k comu treba veci co clovek běžný v predsieni v skrini nema, mi robi sukromny servis tu v mieste. Je to ale " jednochlapova" firma. Je to zat mojho byvaleho kolegu.
Ale...aj tam ked pridem , casto " musim" sam povedat co treba a ako to ma urobit" a tiez sa parkrat stalo, ze to " nedopadlo" a vracal som sa na reparat. Ok. To by az tak nevadilo. Aspon to vzdy ochotne napraví ak urobi chybu pri montazi a podobne. A deviza je , ze ma relativne skore terminy a rychlu robotu. Ceny neviem porovnat, nikde inde som uz roky nebol. Napriklad vymena spojky na civicu 150eur za pracu a hotove v ten den. Material teda obvykle dodavam svoj.
No, nebudes to mat jednoduche. Obzvlast ked vezmeme do uvahy, ze s hybridom ta dnes este stale vela malych servisakom proste posle prec. Jednoducho nemaju potrebne diagnosticke softwery. To uz nie je auto, ktore vyriesis s papierovou dielenskou priruckou. Ja mam situaciu uplne odlisnu.
Mozno keby si im pri odovzdani povedal, ze tie sedacky maju vzadu zips a treba to jednoducho vyzliect a tu konstrukciu proste namazat, tak by ti to urobili... :D
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No ja sa na svoj servis aspon zatial nemam dovod stazovat.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
adamzilincan
Člen Týmu

@Darrio
Tak uvidíš ako to bude po prvej servisnej prehliadke, resp. neuvidíš :biggrin:

@Jarson
Auto som kupoval síce priamo od Toyoty, ale malo najazdených 10 500km a bolo rok staré.
Myslím, že vymeniť olej, filtre a brzdy by mali zvládnuť v priemernom servise. Čo sa týka hybridného systému, tak stále servis toyota ako som písal ale verím, že keď poskytujú takú dlhú záruku tak by nemal byť problém. Hybridnému systému verím, ale nikdy nevieš.
Oni tie sedačky robili zozadu, vyzliekli ich ale proste to nevedia urobiť. Rozmýšľam, že načo tam pôjdem budúcu stredu, keď to ešte viac dodrbú a auto zase poškrabu. Ale kde s tým mám ísť? A chápem, čo myslíš ale predsa ja ako zákazník nemusím vedieť čo majú s autom v záruke robiť, dôležité aby to fungovalo. Okrem iného ten predajca Toyoty získal prestížne ocenenie za najlepšie výsledky v predaji a najvyššiu spokojnosť zákazníkov už po šiesty raz od generálneho riaditeľa Toyota Motor Europe. Škoda, že tam nebol vtedy keď ja. Ale tak ich zaujímajú hlavne čísla.

@Farnell

Tak to ti prajem. Ja také šťastie nemám.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Jasne. Pointa bola , ze hladat " iny" servis v pripade auta ako nas ty , nie je tak jednoduche ako v pripade " stareho" ( rozumejme klasickeho spalovacieho ) auta. Je vela veci , na ktoré proste nespecializovany servis nebude mat nastroje ( hlavne teda diagnosticke). Ta bezna " zamocnicka" praca sa mozno bude dat dojednat aj inde, ale toto tazko.
Co sa tyka sedaciek, napadlo ma , ci nemas v okoli nejaku firmu/ sukromnika co by sa zaoberal calunenim interierov aut. Mozno by vedel problem vyriesit. Nechce sa mi verit , ze vec ako vrzgajuca sedacka by bola tak zlozita. Akoze samoztejme ...su v tom kable na airbagy, vyhrievanie mozno , polohovanie ...ale s tym to asi nic mat nebude.
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

adamzilincan píše: čtv 24.10.2024, 08:52 Okrem iného ten predajca Toyoty získal prestížne ocenenie za najlepšie výsledky v predaji a najvyššiu spokojnosť zákazníkov už po šiesty raz od generálneho riaditeľa Toyota Motor Europe. Škoda, že tam nebol vtedy keď ja. Ale tak ich zaujímajú hlavne čísla.
Asi je v tom hodnotení dačo zle. A pokiaľ ide o to, že to nevedia a poškodenia tak by som kontaktoval asi importéra.
To dokazovanie poškodenia, neviem ako to máš zadokumentované pred a po výkone.
Ja som už bol svedkom a aj som čítal , že aj mnou spomínaný servis nevyhovel každému. Neviem čím to je.
adamzilincan
Člen Týmu

@Jarson
Ako celok( oprava na kľuč ) to bude zložité, nájsť taký servis- možno ešte Japan car. Ale keďže vieme a veríme že značku ktorú máme, má tých problémov o dosť menej ako ostatné automobilky tak snáď budeme meniť a robiť len základný servis a nie nejaké zložitosti.
Ale na druhej strane keď si zoberieme, že budeme po nejakej ľahšej búračke, tak kam pôjdeme? Jedine do autorizáku. Ale áno keď k tomu príde, tak máš pravdu.
Nad tým čalúnnikom som rozmýšľal, ale auto je ešte rok v záruke a bol by som veľmi nerad aby sa to zvrtlo( a pri mojom šťastí, by tam odišlo vyhrievanie alebo buchol mi airbag :biggrin: ) a na vlastné náklady to opravovať naozaj nechcem. Na oboch sedačkách je vôľa a do toho to začalo ešte vŕzgať(nevedia to proste opraviť, tak podľa mňa sa ma snažia odbiť- lebo by museli meniť 2 sedačky a auto je v záruke) Oni by radšej počkali a po záruke už to pôjde lepšie :D

@Farnell
Je to o ľuďoch a na koho natrafíš. Ono keď prídeš do servisu a vidia, že sa tomu rozumieš (pomaly viac než oni) tak oklamať ťa bude pre nich zložitejšie.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Inak presne to ma napadlo. Oddialit problem a zbavit sa zodpovednosti. Co keby si na nich zatlacil,ze to proste chces opravit a nezaujma ta ci to vedia alebo nie. A ak nevedia, nech ich vymenia ...Podla mna su povinni to vyriesit v zaruke ak sa zavada v zaruke prejavila.
ex.Carina AT191L 1996 UK
adamzilincan
Člen Týmu

@Jarson
No je to predsa logické - výrobok v záruke, ktorí nevedia opraviť je nutné vymeniť za nový kus. Keďže prijímací technik ma objednal na budúcu stredu, tak skúsim na nich zatlačiť ale keďže už mechanik ktorí to robil, mi v aute povedal, že to lepšie nebude že to robí každé tak pochybujem že to opravia. Potom som sa spýtal prijímacieho technika, či mu to robí na jeho aute( toyota) povedal, že nie. Samozrejme dodal, že on také veci nevníma. :biggrin:
Auto ma cca 19 500 km a takýto problém som nemal, ani pri aute čo malo 243 000km.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Pokial bezne takuto zavadu odstrania ine servisy tak ten "tvoj" nema dovod aby zavadu neodstranil.
Pokial to nevedia tak nech zavolaju do Trnavy do Autogroup TT.
Zaujimave , ze tam to islo a dokazali problem odstranit.
https://www.toyota-trnava.sk/o-nas/nase-pobocky
odporucam p. Vretenára alebo p. Cemperu

A ak ani toto nepomoze tak kontaktuj priamo importera a vznes namietku voci servisu.
Toyota Central Europe - Slovakia s. r. o.
Kontakt: 02 4821 3811
0800 700 400
E-mail:info@toyota.sk
Ak nepomozu tu tak potom volaj do Prahy.
https://www.toyota.cz/kontakt

Ked sa riesili zvolavacky tak to vzdy riesili telefonicky a aj postou priamo z Prahy.

Urcite by som sa nevzdaval a nenechal to iba tak.
adamzilincan píše: čtv 24.10.2024, 12:40 No je to predsa logické - výrobok v záruke, ktorí nevedia opraviť je nutné vymeniť za nový kus.
Tak to urcite nie. Pretoze kazdu jednu zavadu musia dostatocne odovodnit aby to slo na vrub Toyota. A ak to jeden servis dokaze tak vramci rovnakeho pristupu to musia odstranit aj v tom druhom. A nik a ziaden servis si to nezoberie na seba a Toyota pri takejto vade urcite nedovoli vymenu celeho sedaka pokial je to odstranitelna vada. A ja tvrdim ze je. Zbavit sa toho jednoducho nemozu. A ak budu robit aj nadalej zo seba blbcov tak mas vyssie odkazy na importera a ries to s vyssou instanciou. A pre ziveho Boha nepis, ale hlavne volaj. Alebo napis a aj zavolaj. Mame neobmedzane pausaly tak naco vypisovat?
adamzilincan
Člen Týmu

@Farnell
Ďakujem za radu, cením si ju.

Takže podľa teba mám ísť v stredu do "môjho" servisu a povedať im, že pokiaľ to nevedia urobiť nech zavolajú do Autogroup TT.
To ako myslíš vážne, že to spravia? Ja chápem kam tým mieriš, ale nemyslím si že tam zavolajú. Ak by im išlo o zákazníka, tak do stredy si zistia sami ako to spraviť a urobia to bez toho aby som im niečo hovoril.
Oni sa s tým, ale budú babrať až kým to nedobabrú. Do servisu v TT sa môžem objednať (popísať im môj problém) a ísť( KM aj časovo je to rovnaké), ale problém je že v mojom servise potrebujem, aby doriešili aj ten škrabanec, ktorí spôsobili. Ak by ale sedačky v TT vyriešili, tak na ten škrabanec kašlem. Napísal som im email, tak uvidím.
A pre ziveho Boha nepis, ale hlavne volaj. Alebo napis a aj zavolaj. Mame neobmedzane pausaly tak naco vypisovat?
Nehnevaj sa, ale toto nechápem. Ja samozrejme nemám problém zavolať do servisu, problém č.1- nedovoláš sa len tak ľahko ( sám som volal pondelok-nedovolal som sa. A bol som svedkom ako prijímací technik, rušil všetky hovory ktoré mal, keď komunikoval so mnou. Mohlo ich byť tak 20 po sebe. Bez srandy) Sám mi navrhol aby som mu napísal radšej mail.
Problém č.2 Keď sa aj dovolám tak do telefónu mi už viac krát povedali niečo iné, ako tvrdili v maily( nemyslím tým servis) Samozrejme som im to ukázal v mailoch a problém sa zázračne vyriešil. Preto vždy uprednostňujem mailovú komunikáciu( áno je to zdĺhavejšie), ale všetko mám čierne na bielom- hlavne sumy, úkony a tvrdenia...
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No prax je v Trnave taká, že ak zavolám a ak ma zrušia alebo nezdvíhajú tak to má svoj dôvod.
A väčšinou mi zavolajú späť.
Ako by sa tebe páčilo ak by zodvihol technik telefón a miesto toho aby sa venoval tebe by riešil tých "20" telefonátov?
Asi by si tam nechcel stráviť viac času ako je nutné.
Ani v Trnave keď ma rieši technik v servise nikdy nezodvihne hovor skôr ako ma vybaví. Žeby slušnosť voči klientovi?
Včera som volal okolo 11 pánovi Vretenárovi a hádaj čo sa stalo? Zdvihol mi okamžite.
Opäť si napisal mail. Fajn, je to tvoja voľba. Ja som im pisal raz a odvtedy to nerobím. Pretože to bolo zbytočné nakoľko odpovede som sa nedočkal. Naopak keď som zavolal tak som uspel. Ja kašlem na dáke čierne na bielom.
A pokiaľ som narážal na to písanie a volanie tak som skôr narážal na toho importéra nie na servis.
Aj keď vidím, že teba vlastne to písanie mailov baví v akomkoľvek prípade.
Vnucovať ti môj spôsob nebudem, len som to zhodnotil tak ako to vidím ja.
Doteraz som vždy so servisom komunikoval iba telefonicky a nemám pocit, že by ma obtiahli alebo sa chovali netransparentne pokiaľ ide o ceny.
Vždy mi vysvetlili na mieste postup a čo a prečo toľko stojí.
A pokiaľ šlo o záručné opravy tak tu ma ceny absolútne netrápili. Nešlo to na mňa tak načo by mi bolo vedieť koľko si servis vramci záruky účtoval.
Aký by to malo zmysel?
A ak teda nevidíš dôvod povedať servisu, že sú nimandi a to čo oni nevedia tak inde je brnkačka tak to aspoň spomeň importérovi.
Ide o tvoje auto a tvoj majetok.
Ja chápem, že by si bol radšej, aby to bolo jednoduché a ja Ti to prajem no bohužiaľ.
adamzilincan
Člen Týmu

@Farnell
Ako vždy vďaka za radu / názor
No prax je v Trnave taká, že ak zavolám a ak ma zrušia alebo nezdvíhajú tak to má svoj dôvod.
A väčšinou mi zavolajú späť.
Ako by sa tebe páčilo ak by zodvihol technik telefón a miesto toho aby sa venoval tebe by riešil tých "20" telefonátov?
Asi by si tam nechcel stráviť viac času ako je nutné.
Ani v Trnave keď ma rieši technik v servise nikdy nezodvihne hovor skôr ako ma vybaví. Žeby slušnosť voči klientovi?
Včera som volal okolo 11 pánovi Vretenárovi a hádaj čo sa stalo? Zdvihol mi okamžite.
To, že nezdvihnú počas prítomnosti klienta v servise je úplný štandard skoro všade.
Slušnosť voči klientovi ? Akému teraz ? Myslíš tomu na druhej strane telefónnej linky, čo sa tam márne pokúša dovolať a nikto mu nezavolá naspäť? Sám mechanik mi hovoril, radšej mi napíšte mail. To, že tebe zodvihol mechanik okamžite má dôvod. Si (zrejme) dlhoročný platiaci zákazník a (zrejme) máš priamo číslo na mechanika. Samozrejme v prípade nejakej poruchy alebo nehody, asi nebudem písať email, ale okamžite volám :)
Nechápem načo diskutujeme o veciach, ktoré každý z nás využíva inak. Či som volal alebo písal do servisu je vo svojej podstate úplne jedno, odpísali mi, objednali ma ale neopravili to čo mali. A je úplne jedno, akou formou som to spravil. Poukazoval som na to, že nie vždy je volanie výhodné, radšej napísať. Určite to nie je tak, ako píšeš ty, že ma písanie baví. Jednoducho preferujem tento spôsob komunikácie, lebo funguje lepšie (pre mňa). Týmto by som uzavrel debatu o volaniach a mailoch.
A ak teda nevidíš dôvod povedať servisu, že sú nimandi a to čo oni nevedia tak inde je brnkačka tak to aspoň spomeň importérovi.
Pozri nemám problém im povedať všetko možné, ale čo to zmení na faktoch? Opraviť to nebudú vedieť ( ak to je úplne rovnaký problém ako u teba) aj keď im pošlú návod. Proste mechanik povedal, že to je na všetkých autách. Veriť im? To určite nie, nakoľko mi ešte poškriabali lak na aute.

K riešeniu problému:
Keďže som objednaný na stredu do môjho servisu, tak buď to zruším a škrabanec si opravím sám alebo auto zaveziem so sedačkami do servisu inde.
Do servisu TT som napísal a odpísali mi, že sa na to pozrú keď prídem- To si samozrejme musím s nimi ujasniť a preto napíšem importérovi, že čo s tým mám presne robiť. Keďže potrebujem ísť aj do SC, tak by som to spojil so servisom TT, ale žiaľ až o mesiac.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

:roll: Dlhoročný nadštandardný vzťah? :lol: Kde som o takom dačom písal? Som štandardný klient z ulice tak ako každý iný. Ktorý chodí iba na garančné prehliadky a pokiaľ som auto mal v záruke tak záručné opravy.
A technik a mechanik nie je to isté
Je to už zrozumitelnejsie?.
A pokiaľ sú ochotni to opraviť v TT tak super.
Škrabanec ako veľký?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“