Jak poznam spatny trmen na brzde?

vše ohledně modelové řady Celica
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

zdar chlape - no ja jezdim s kotoucem ktery haze cca 3 roky - a s tou moji vranou asi uz vice jak 5 let a leccims jsem si na tom aute prosel :-) tak vim co a jak - a proste kdyz vse funguje tak nekope (do vysokych rychlosti pak jo) jak jsem jiz psal vyse - ty pistky jednak - zajistuji vedeni tremenu na stred a kdyz uz jej dovedou na stred (sil) tak je dokazi vystredit i kdyz to vlni..je jasne ze kdyz jsou v knedli tak to tlaci tak jak pise diablo...a zaroven to kope jak pise diabolo ale kdyz jsou v pohode - eliminuji nerovnosti kotouce..coz muze byt pro nekoho komu kope pedal a ma treba nove ale smejdske kotouce ktere decentne vlni uzitecna informace..nic uzaviram tohle tema vidim ze se nedomluvime a bez tak si tu odpovidam na otazku sam :-) ale dik za snahu...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

no jo každý má pravdu ale tu svou...
ja mám takový zkušenosti ty takový...to je život co hlava to názor :D
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

2Ditri... Tak jsem zjistil zavadu cim to je!!! Troufam si rict ze na 100%.. kdyz jsem auto kupoval, uz mi pri jizde cca 120km/h volant hazel.. Takove cukani, co zna asi kazdy... Myslel jsem si ze je to sjetyma gumama, dal jsem nove, bylo to stejne(pochopitelne byli vyvazene) jel jsem na geometrii predni napravy, trosku se to zlepsilo, ale porad to delalo.. Na podzim kdyz jsem mel mensi nehodu o wobrubnik - jsem rostrelil brzdovy kotouc... Daval jsem vovy a jak byl silnejsi tak mi drhl o trmen, nekdy jo nekdy ne, nevedel jsem si s tim rady, lozisko bylo ok, vse se zdalo v pohode, najednou jsem si prohledl naboj kola a zjistil jsem, ze byla po obvode lehce vydrena.. Po dlouhe dobe asi po 4 mesicich jsem si objednal z vrakoviste cely naboj i s tehlici(volant mi hazel v tu dobu cim dal vic a kotouc strechal porad o trmen).. Dnes mi prisel novy naboj, dal jsem ho tam, dal jsem 17" kola a jel jsem to projet!!! Uz kotouc o trmen nestrejcha, uz volant necuka a kdyz brzdim i razantne z vyssi rychlosti treba 150 tak brzdovy pedal se neklepe a nebusi mi do nohy.. Takze rada: vymen naboj kola i s loziskem a ma to prestat... :D omlouvam se za velky sloh! :wink:
Celica 1,6STi
Obrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Ahoj pane za sloh se neomlouvej - vis jak kazda rada dobra! a jinak to co rikas jsem ucinil zitra poputuje do autka naboj od mistra Brunera takze cekam stejny vysledek. Jinak to co jsi udelal ty jsem udelal taky - prasknul jsem s tim o obrubnik ale v dobe kdy jsem mel nove kotouce tak jsem to pripisoval jim a ne te rane.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Tak dej potom vedet, jak to dopadlo... A vis jaka strana ti to dela? Hodne uspechu...
Celica 1,6STi
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Marťas píše:...najednou jsem si prohledl naboj kola a zjistil jsem, ze byla po obvode lehce vydrena.. Po dlouhe dobe...
Nemohl bys to popsat přesněji? Nějak tomu nerozumím, jako by Ti tam vypadlo slovo. Co bylo vydřeného a jak to přesně vypadalo? Byl náboj ohnutý.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Pro predstavu davam foto. Jak je ten zub na ty NABE, tak ten tam byt nema!! + jeste jedna fotka nez jsem to zacal rozebirat[img][img]http://ukazto.com/img/NABOJ-tb41.jpg[/img][/img][img][img]http://ukazto.com/img/Zacatek-0sq1.jpg[/img][/img]
Celica 1,6STi
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Jeste jsem zapomel.. Ohnuty naboj nebyl..
Celica 1,6STi
Obrázek
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

nechci bejt rejpal, ale když to vidím, tak kotouče máš v dost hustým stavu :? Asi ti nebraly desky po celé ploše. Je to takové nějaké sémotámo oleštěné, sémotámo vyrezlé.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

JJ jsou strare 5 mesice.. je skoro novy, jeste jde na nem videj jak ma novy ty vlakna po sobe, nebo jak bych je popsal, je tam po kotouci lehka rejha, to je zpusobene tou spatnou nabou, jak to nekdy drelo, nic mene je otazka casu kdy se to zpet rozlesti.. No v zimne dpstali zabrat.. A s tou rezi bych se troufal rict, ze to ma skoro kazde auto.. Je ale fakt, ze ja ji tam mam daleko vice, jak jsem rekl za chvilku je budu mit rozlestene, jelikoz ted to auto brzdi tak jak ma...
Celica 1,6STi
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

no pánové to jsem řešil v tématu smůla proto mi praskla ta poloosa hodně dotažéné to bylo k vůli vymlácenému náboji
ja to navařím a nechám stočit aby tam zůstal přesah ložisko tam má přijít nalísovat a né volně jak jsem to měl
no a vám to dělalo něco podobnýho akorát mi se kolo netřepalo ale za 5 let provozu jsem měnil 2x ložiska na předku a v tom to bylo tak pozor na to
nevíte kolik by ten náboj přišel v replice a kolik originál??
někdo tu psal že se to dá koupit už nalísováný a není to dražší než zvlášt
asi ombre nebo někdo jiný??
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Marťas: Fikus má pravdu, ten tmavě modrý pruh na vnější třetině obvodu kotouče je vyhřátá a vyžíhaná ocel, to se jentak neobrousí, ten kotouč se za chvíli slítá jako bláto. Mohla se tam dostat nějaká nečistota nebo mastnota, nebo to způsobilo zajíždění se starými brzdovými deskami, ale možná to vypadá na zmetek z výroby. Co to bylo za značku?

2 Petr: na automedik.cz mi nabízeli ložisko značky CDC s nalisovaným vnitřkem náby za 2200,-.
Ale. Ale, když se tam ptala Leňulka, tak ložisko s nábou stojí asi 4800,- a to, co mi řekli, tak odpovídá ceně za ložisko bez náby. Navíc CDC už ta firma ani nenabízí, tak snad jedině originál, nebo navařit housenku a stočit na stoustruhu. Jestě si pamatuji, že se to dělalo tak, že se po obvodu naletovala mosaz, a ta se pak stočila, ale kolik to vydrží na nábě kola, to nevím.
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Ja jsem to taky mel hodne dotazene kvuli naboji..Ale poloosa mi nastesti nepraskla, bavil jsem se se strycem o tom jestli ten naboj obvarit a pak ho stocit na soustruhu, u me by to byla otazka 200,-Kc, ale.. Radsi jsem si objednal z vrakace tento dil, jelikoz stryc ne strojar a rikal, ze neni dobre to navarovat, jelikoz se pry oslabi ta ocel okolo, sice ta ocel je velmi nez kvalitni, ale riziko tam je, ze by mohlo upadnout kolo.. na 1,6 stal 1700,-Kc i s loziskem, i s tehlici... Samotne lozisko jsem koupil od idaha za 1350,-Kc ted mi lezi nepouzite ve skrini v polici.. Dale Ombre tady uz nekdy na foru daval odkaz, ze to jde koupit dohromady i s loziskem nalisovane uplne nove.. Jesli se nepletu cena ce pohybovala okolo 2200,-Kc..
2Ombre: No kdyz to rikas tak je to mozne.. Nevim.. Je tam takhle vydrenej, protoze je to od desticek.. Za to muzu ja, ten na druhem kole je ready.. Ted k veceru jsem se jel projet a schvalne jsem se na nej podival a uz je celkem v poho jako rozlestenej, ale ta rejha tam trochu dele bude.. Mno uvidime.. Kotouce jsem bral od idaha, kupoval jsem k tomu i nove desky.. Na znacku si nevzpomenu, ale vim, ze to byla druhovyroba...
Celica 1,6STi
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

no já to navařím a stočím jsem zámečník soused už to nějakej čas má a v poho tak věřím že to vydrží
Odpovědět

Zpět na „Celica“