Ahojte, mám Auris 2014 1,6 Valvematic manuál. Musím vymeniť termostat a s tým aj chladiacu kvapalinu. Všade na you tube vidím videa ako plnia
do toyoty chladiacu kvapalinu cez nejaké hrdlo či už priamo na chladiči, alebo na prívode do chladiča a to ešte s pomocou nejakého špeci lievika, ktorým zároveň unikajú vzduchové bublinky. Problém je, že ja nikde na chladiči ani nikde inde nejaké nalievacie hrdlo nemám. Jediné miesto kde sa dá plniť kvapalina je cez klasickú priehľadnú expanznú nádobku. Viete mi s tým niekto poradiť? Nechcem to naplniť "zle" aby tam ostal niekde vzduch.
Dík za odpovede.
Výmena chladiacej kvapaliny
Re: Výmena chladiacej kvapaliny
Ano, je to mozne. Tych rieseni ako to je usporiadane v motore je viac, aj ked princip vlastne rovnaky. Predpokladam, ze ta expanzka je tu najvyssie miesto celeho systemu a ma tlakovy uzaver. V takom pripade to takto moze byt.
Vypustak je jeden na chladici dole, to iste vies a potom ak teda robis aj komplet vymenu, tak este vypustaci srob na samotnom bloku motora. A nezabudnut pred vymenou otvori ba plno kurene.
A ide to aj bez sady samozrejme. Ak by si ale chcel, tak sa to da bezne kupit. Napriklad prve co mi vyhodilo na nete...
https://allegro.sk/ponuka/suprava-na-pl ... 6602143408
Myslim vsak, ze ak to mas tak ako si popisal a bude sa to plnit cez tu expanzku, tak ju vlastne nepotrebujes.
Vypustak je jeden na chladici dole, to iste vies a potom ak teda robis aj komplet vymenu, tak este vypustaci srob na samotnom bloku motora. A nezabudnut pred vymenou otvori ba plno kurene.
A ide to aj bez sady samozrejme. Ak by si ale chcel, tak sa to da bezne kupit. Napriklad prve co mi vyhodilo na nete...
https://allegro.sk/ponuka/suprava-na-pl ... 6602143408
Myslim vsak, ze ak to mas tak ako si popisal a bude sa to plnit cez tu expanzku, tak ju vlastne nepotrebujes.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
No len ja potrebujem istotu. Ideálbe keby sa k tomu vyjadril nejaký mechanik, co sa s takým niecim uz stretol. Nie ze tam niekde ostane vzduch a prehrejem to v danom mieste a to je zle.
Pozri, mechanik nie som , kvapalinu si odjakziva menim sam uz od cias skody 120 a nikdy som problem nemal.
Ked mas obavy preco to teda nedas do servisu urobit?
Kolko za to mozu chciet? 30(?)...plus tvoja kvapalina predpokladam.
Ano , postup co som opisal je vsobecny. Vzdy moze byt nejake specifikum u konkretneho motora, to pripustam.
Potom len naozaj len niekto, co ma tento konkretny motor a robil to. Alebo skusit hladat na nete nejakú servisnu prirucku k tomuto motoru.
Ked mas obavy preco to teda nedas do servisu urobit?
Kolko za to mozu chciet? 30(?)...plus tvoja kvapalina predpokladam.
Ano , postup co som opisal je vsobecny. Vzdy moze byt nejake specifikum u konkretneho motora, to pripustam.
Potom len naozaj len niekto, co ma tento konkretny motor a robil to. Alebo skusit hladat na nete nejakú servisnu prirucku k tomuto motoru.
Naposledy upravil(a) jarson dne stř 09.10.2024, 23:30, celkem upraveno 3 x.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
No tu servisnu prirucku som presne hladal, no neda sa najst.
Princíp - inšpirácia. Auris I. Gen.
Servisný manuál ale RU!
Možno pomôže...
https://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
Servisný manuál ale RU!
Možno pomôže...
https://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Pointa je ze nie su odvzdusnovaky vo velkom okruhu, v topeni su, odvzdusnujes a plnis cez nadobku. Zahrejes. otvori sa termostat , stlacas hadice, doplnujes. Pozor kedy mat a nemat nadobku otvorenu a pozor na horucu vodu a paru. Auto mat na rovine. Chladicku kludne G12+. Nikdy nedostanes vsetko von na jednu supu. Ja to robim castejsie aby sa okruh uplne vycistil a obnovil. Vypustal som za studena, na horucu vodu si netrufam mam rad svoje ruky a oci 

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000