JBL

Když na autě něco nefunguje a netýká se to přímo konkrétního modelu
Beneold
Navigátor

Re: JBL

Příspěvek od Beneold »

Tým chcem povedfať, že napr Focal má originál náhradu a magnety vyzerajú presne takto. Visaton je tiež použiteľný ako náhrada.
Pozri stránku Focal IS Toy 690 a 165...
Přílohy
is_toy_165_dos.jpg
is_toy_165_dos.jpg (21.04 KiB) Zobrazeno 374 x
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

IMG_0022.png
IMG_0022.png (97.57 KiB) Zobrazeno 330 x
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Ahoj.

V žiadnom pripade nechcem spochybniť nikoho profesionalitu a odborný nazor/ skusenost napriklad v teme audia. Na druhu stranu. Nech maju tieto JBL akékoľvek Best odborne recenzie a excelove grafy a ukazovatele prekonávajúce rozsah možného hodnotenia, v praxi je to doslova hudobná tragédia a sklamanie pre užívateľa ako som napriklad ja. A ak to pozna laik (ako som ja) co potom citlivé ucho profesionála. Proste mi ten prednes nesadol. A nie som jediný. Preto som ich vymenil za Focal a tieto mi hudobnostou vyhovujú. Excelove parametre ma zaujímajú len okrajovo. Kazdemu sedi a vyhovuje pocuvat nieco ine.
Niekto rad výšky niekto basy, atd.
Za mna laika, repro s váhou cca100g nemoze nazbierať v sebe dynamiku ktoru ma z 1kg repra… aj vdaka magnetu.
Na druhu stranu. Je zázrak, co z toho dokazali vymackat.
Slávny Mark Levinson je na tom vraj s váhou podobne ako JBL… ale to je zase ina téma, ktoru nemam zatial potvrdenu sam na sebe. Mozno neskor.
Doma mame napriklad Klipsch a pre mna su super. Hraju jasne uderne nastrojovo rozlíšiteľné, tóny sa nezlievaju do jedneho zvuku atd…. Pre niekoho su cinkave. Je to individualne. Firiem a zvukových predsedov je vela.
Takze, az to zhrniem:
Cakal som od JBL viac (a nie som asi jediný ) ale nedostal som tuto pridanu hodnotu, tak sa vymenili za Focal.
Ak niekomu vyhovuje JBL, super som rad, že nasiel svoj cieľ.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Tak ja neviem ako su na tom dnes, ale stare camry s hudbou JBL boli super. A este sa mi paci Bose ( dali sa nájsť v hondach..)...ale zase, bavíme sa o rokoch 90-tich. Mozno sa dnes proste iba setrí.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Nemas za co. Stacilo malo...
Nicmenej nech neodbocujeme od temy.
Je pekne ak ma dakto znalosti no to nie je nic platne oproti dojmom a pocitom uzivatelov.
Ak to raz dakomu nevyhovuje tak ako to je aj napriek tomu , ze je tam "premiova" audio zostava a nie je sam komu to nesedi tak asi bude dakde chyba.
Idem sa posrat z toho JBL Demo pretoze je to to iste ako prezentacia LCD v obchodoch.
Ta nahravka je dobra akurat tak na to aby niekoho ohurila no ide uplne mimo realitu a bezne potreby uzivatela a toho co uzivatel od toho ocakava.
A nemusi to byt prave srdcervuci kraval, staci iba malo a to aby to hralo.
A co je na tom ,ze je to nahradne repro o par deko tazsie, ako to nic nehrajuce radoby repro hoc to ma aj neodimiovy magnet.
Ak by to bolo ozaj tak super ako tvrdis (skor sa domnivas pretoze v nasich topankach nechodis) tak tu nemame predsa firmy s takymto upgrade, pretoze ono to upgrade je.
Rovnaky problem ma aj bezna sustava. A to nevravim o nic nehrajucom radiu. A ak si sadnem dozadu tak je to bolest a nie pozitok tak tu nevrav nic o vsesmerovosti. Pretoze tie sustavy to ani zdaleka nedokazu a nedosahuju.
A uprimne je mi luto toho inziniera ktory si sadne do tohto auta s tou zostavou a toto by si zobral ako daky etalon.
Ludia tu nechcu nemozne a nechcu ani extrem, chcu iba pocuvat.
Nemam ani ja rad prehnanych hifistov a tomuto sa tiez uz venujem roky, no viem co je to dobry a aspon v ramci moznosti kvalitny zvuk.
A rovnako tak nemam rad machrov, co si myslia ,ze sa dokazu vzit do kohokolvek a radit mu co by mal pocut.
Pretoze kazdy aj tak pocuje iba to co chce a co mu mozog dovoli.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ešteže si taký majster slova a vizionár.
Viac k tvojmu elaboratu nemam už čo dodať.
Naposledy upravil(a) farnell dne stř 31.07.2024, 18:51, celkem upraveno 1 x.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Ako bolo spomenuté. Niektore vymeny strieborné za pozlatene, asi nedávajú velky zmysel. Na druhu stranu, ak Focal spravi sériu repro priamo pre konkrétnu automobilku v mojom pripade Toyota Camry, ako náhradu za seriove repro, predpokladam, že to nespravili rovnako slendriansky ako Toy… Ale ušili to zohľadňujúc uz komponenty, ktore sa nie vzdy menia. Napriklad zosilňovač, multimediálne centrum, kabeláž, natočenie repro, umiestnenie atd. Z praxe uz viem, že vymena je veeeeeeeeeelky rozdiel oproti JBL. A vymenu hodnotím, ako užitočnú. Cena kvalita. Iny to moze hodnotiť ako zbytočnosť. Je to v poriadku.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Dakujem bohu, ze nemam tieto starosti. V oboch autach som s hudbou spokojny a to tam mam nieco , co by ste vy asi ani nepovazovali za audio.
Najradsej a najcastejsie totiz pocuvam žáner " silence motor sound" :)
Clovek ako ja to oceni, hlavne ked mam doma spevačku :mrgreen:
Ano aj tento prispevok je k teme asi tak hodnotny ako farnellova zoologicka vlozka, ale nemohol som si to odpustit.
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Ano chapem. Je to podobne ako v jednom videu co som nedavno videl, kde chlapik "odhlucnoval" superba s pouzitim vselijakych top materiálov a vynaložením xy penazi aby nakoniec znizil hlucnost na volnobehu z 53 na 51 db ( priemerne). Len tak pre zaujmavost som si mobilom zmeral ako to mam ja. Nie na volnobehu , ale normalne za jazdy cca 15 km aj s kopcami. Teda aj s hlukom od pneu a samozrejme vytoceneho motora .
Bez akýchkoľvek uprav obe auta priemerne 60-65db ( iba aplikacia v mobile - tazko povedat aka je vypovedna hodnota takehoto merania). A to carina nema odhlucnenie ani z vyroby takmer ziadne. Len nejake tri " stvorce " v kufri okolo rezervy a nieco okolo stredoveho tunela. Ani kapota, ani motorova prepazka nema NIC.
Honda asi uz nieco mat bude, tu nemam prehľad.
Zaujmave je, ze pocitovo mi pripada honda tichsia a ten hlukomer hovori opak. Ono ide asi ani nie tak o db ako o frekvencie zrejme.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Focal, nie je ani moja srdcovka, ale presvedčilo ma, že pomer, cena - zlepšenie, je pre mňa prijateľný kompromis.
Osobne, vidím asi najväčší problém v tom, že ak už raz človek počuje - má napočúvané niečo lepšie a dlhší čas s tým žije, užíva si, horšie prijme niečo horšie. V mojom prípade to tak bolo. Zvlášť, ak so to chcelo tváriť, ako JBL PRIEMIUM a očakávalo sa teda prirodzene viac.. Mal som Golfa 5, kde bolo povedzme lepšie audio. Môj žáner je 80' - oldies, vážna hudba, inštrumentálna a tak okolo toho, pokiaľ možno vo formáte flac, rádio nepočúvam) Nepotrebujem mať vol. max, piánko stačí, ale hudbu si chcem vychutnať aj v aute, ak je to možné a dostupné.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
Odpovědět

Zpět na „Technické problémy - obecné“