Poradte co s motorem

vše ohledně modelové řady Avensis
Bretko
Člen Týmu

Poradte co s motorem

Příspěvek od Bretko »

zdravím a prosím o radu co může byt s motorem.Je to 2.0 D4D r.v.2001 najeto 146 000 km. Když se přidá plyn tak to tarokuje ,vypadá že motor netlakuje do vody,tak hlava nebo těsnění bude v pořádku.Z výfuku jde bílí kouř a při otevření výčka oleje motor pěkně dejchá Díky :oops: Chci to auto koupit ale mám obavu co s tím motorem je :cry:
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Zvláštní. Odkud je to auto, myslím původ.. CO myslíš tím, že dýchá? Funí mlhu, když otevřeš víčko oleje? Nebo jenom olej cáká?
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Bretko
Člen Týmu

Příspěvek od Bretko »

no auto je dovoz I,jezdilo to taxu.
měli jsme to nastartovany asi půl hodiny,motor netlakoval,hadice byly normálně měkky.na volnoběh motor jde pěkně na volnoběh. když se otevře zátka tak to z toho dejchá docela.olej necáká ven jen mlha,ale o dost větší než obvykle.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Jestli tě láká cena auta z Itálie, tak prosím. Ale já bych do toho nešel. Btw..jezdit po taxu znamená, že to tam bylo tágo?
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas-oaza »

jo jezdilo to jako tago, bretko je bracha,byli jsme tam spolu na to koukat.ja mam taky auto z I a v pohode. to auto je uvnitr krasny a zachovali,cena je taky prizniva,uvadi to jako zavadu motoru,bracha uz se snazi sehnat jinej motor,ja si myslim ze to bude jen vstrik,ale nejdriv by se to muselo koupit a rozhodit.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

146 tis. po městě je jako dva milióny km ve volné přírodě :wink:
To že pára nejde pod tlakem nic neznamená. Stačí malá prasklina a je to. Každopádně je něco špatně - hlava, těsnění, prasklej blok.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

kdyby byla praskla hlava tak by to melo tlakovat ne? kazdopadne ani neni voda v oleji a olej ve vode. dneska se na to jeste bracha jde podivat s mechanikem co by to opravoval pripadne ze se koupi. akorat sme mysleli ze bude tento motor se dat sehnat a ono jich asi moc neni jeste.no vsak se uvidi.
jinak je pekna ne? :lol:
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Téda.. ja se jeste vrátím k roku výroby a ke km.. ale tento nájezd je na tomto aute odpovídající spíše nějaké rodince, než tágu.. A ne, fakt nezávidím :wink: Viděl jsem motory D4-D s nájezdem 4x vyšším a byly ok, jakoby nic. Motory jsou to dobré. Bohužel se jich moc po půdách neválí.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

já bych do toho nešel ,dyť je určitě spousta jiných býť za vyšší cenu,ale když připočteš cenu motoru,nebo opravy tak tě to vyjde na stejno nebo ještě dráž a tágo najezdí 140 za rok jezdil jsem jako taxikář a auto dělalo 500-800km deně tak si to spočítej a to u nás v bohumíně což je obec s 25000 obyvateli a není tam na tachošu 1 146 000 to by tak možná odpovídalo i stavu motoru :lol:
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

:lol: :lol: :lol: to ne,je tam jen 146 tis. vsak ono se uvidi jak to dopadne.ja vim co to je najezdit moc km s autem, mel jsem autoskolu a musel sem jezdit se svym autem vycvik,tak nebyl problem najet 50 tis a vic za rok, ale auto slapalo jak za mlada a to mela najety 295 tis kdyz sem ji prodaval. :wink: mimo jine byla to toyota tercel 4wd :lol:
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Tomas-oaza píše::lol: :lol: :lol: to ne,je tam jen 146 tis. vsak ono se uvidi jak to dopadne.ja vim co to je najezdit moc km s autem, mel jsem autoskolu a musel sem jezdit se svym autem vycvik,tak nebyl problem najet 50 tis a vic za rok, ale auto slapalo jak za mlada a to mela najety 295 tis kdyz sem ji prodaval. :wink: mimo jine byla to toyota tercel 4wd :lol:
Ale no tak, 146 tkm? To ten taxíkář měl ale mizerný rejta ;).

Podle popisu je motor nějakým způsobem poškozený. Nabízí se mj. že je vůle mezi kroužky a válcem (zapečené, vylítané, přidřené... aj.), takže motor víčkem fouká mlhu a spálený olej bíle dýmí z výfuku. Nebo několik dalších jiných závad.

Jedna otázka bez podtextu: Proč jste se upli zrovna na auto, které má motor v pochybném stavu (asi i kilometrickém), najezdilo 90 % pojížďkami po městě, často startovalo, stálo a pojíždělo v kolonách?

Nabízí se, že taxíkář má asi nějaký sakra důvod prodávat auto s údajnými 146 tkm, navíc mírně pod cenou. Patrně to nebude proto, že je to velký filantrop.
Obrázek
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

tak neupli jsme se jen na toto auto, ale jak jsem jiz psal kvuli priznive cene,navic to neni jisty ze by se vzalo, jen tak se pdime po tom co by s tim mohlo byt.Je to spatny,sehnal se zatim jeden motor a za nej chteji 50 tis. to uz by mozna vyslo i levnej to zgeneralkovat.
co se tyce km tak je jasny ze je to nejak malo,i kdyz co jsem koukal tak zrovna oni km nestaci a auto jak dovezou z italie tak prodavaji.na podzim tam koupil kamos mareu JTD po taxikari taky se spatnym motorem(utrzena ojnice),ale na tom aute byl snad olej od vyroby(jen vazelina a mazut)kdyz sem to rozdelaval :roll:
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Oni už to totiž stočí sami taliáni.. bohužel to tak je naprosto běžné..
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

ještě mě napadlo, že může být poškozené turbo a proto to bíle kouří, no ale to by asi šlojenom z vífuku a né i z víčka.... nejsem mechanik a teď jsem si vzpoměl, že tomu vlastně ,vlastně vůbec nerozumím :cry: :roll: ale taky možnost né :?:
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

jo turbina je taky moznost,ale nemohli jsme auto poradne proturovat,byl tam majitel a ten nechtel,nebot nabizi auto se zavadou motoru. :? musime zjistit ceny a pak se rozhodne jestli ano nebo ne.
jinak co se tyce km ja nikdy nerekl ze jim verim :lol: ale rozhodne si auto vezmu radeji z I nez z D.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“