Co si myslite o Corolle 1.3 XLI 1997

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
adlika
Člen Týmu

Co si myslite o Corolle 1.3 XLI 1997

Příspěvek od adlika »

Planujem kupit cocollu 1.3 XLI 1997 Doors: 5 (4 + HB) snazim sa nieco o nej najst ale nedari sami.MOze mi niekto prosim pomoct. Chcela by som vediet aky to ma velky kufor, ake su drahe nahradne diely, ci nie je problem zo servisom, po kolkych km treba ju dat do servisu na generalku, ako je spolahliva, ci sa moc nekazi. aky je motor, ake to ma jadzne vlastnosti. ako to drzi na ceste (a v zime na snehu) no proste vsetko. Vdaka za pomoc.
A este tu co mam na ruke ma automaticku prevodovku nie je nahodou nejako problemva?
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

Ahoj, nevím v jakem je stavu ta tvoje,ale já koupila r.1998 1.3 a jsem max. spokojená.
Jak se spotřebou,tak výkonem,dá se jezdit hodně rychle na obsah 1.3
Stabilita to asi standart.
Díly jsou stejně drahé jako na ostatní zahr. vozy.Takže nic extra.
Zatím se na autě nic nevysr.lo ,jinak běžná kontrola,výměna oleje,řemenu,kladek atd.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ahoj

corolla o ktorej sa bavime bude este jedna z poslednych e10 (predpredchozi model). toto auto sa vyrabalo v japonsku, o kvalite sa bavit nemusime : ).

co sa jazdnych vlastnosti a dalsich otazok spolahlivosti tyka, treba vziat do uvahy sposob uzivania predosleho majitela a samozrejme aj fakt ze sa jedna o desatrocny voz, kde uz co to moze pozadovat vymenu.

toto auto vydrzi v kazdom pripade vela. neviem kolko ma km, ale myslim ze otazkou generalky motora sa zatial zaoberat netreba, hovori sa ze u tychto aut motor skor zhrdzavie ako sa generalkuje (dufam, ze som to teraz nezakrikol :-)).

podvozok: corolla ma od vyroby pomerne slusny podvozok. (zalezi ale aj na tom, ako je podvozok vytlceny a samozrejme aj na tom z akeho auta presadas..)

spotreba: mam ten isty motor a dlhodobu spotrebu mam cca 6,8 l/100km (jedna sa ale o manual).

kufor: odhadom 350 - 380 litrov (niekde sa to tu uz rozoberalo, len si nepamatam presne kde. tym ze to je ale hatchback je kufor variabilnejsi..)

prevodovka: corolla tejto generacie mala tusim len trojstupnovy automat, to znamena skorosportove spravanie ako u manualnej prevodovky od toho cakat nemozes. jeden znamy tuto automatiku mal a bola to viacmenej jedina vec co sa mu na tom aute nepacila. tym ze to ma len tri stupne vsak netrpi len pruznost, ale aj spotreba, takze spolu s klimou mozes konvergovat ku hranici 9 litrov.

tot fsio co ma tak narychlo napada..

zatim :-)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
adlika
Člen Týmu

Příspěvek od adlika »

Dakujem za prispevky.
a este sa chcem spytat. Ma najazdenych 110 000 km co treba po tolkych km menit?
Co sa tyka tej prevodovky (automatu) neviem kolko je rychlostna ale je tu eventualne moznost vymeny za manual, alebo to skor moze uskodit??Popripade nie je to moc drahe?
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

vymena prevodovky lacna asi nebude..

co sa vymeny beznych veci tyka, dal by som to asi komplexne skontrolovat do servisu a skusil by som zistit co na tom aute bolo uz robene a co nie.. pri 100 000 km by sa mali menit rozvody
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Odpovědět

Zpět na „Corolla“