Zdravím všechny. Přestalo mi fungovat startovací tlačítko, resp. nereaguje na první zmáčknutí, nespustí se základní systém. Nastartovat lze jedině, když přiložím "klíč" na tlačítko, pak se po chvilce systém zapne a může se startovat běžným způsobem. Pak vše funguje bez problémů, auto nehlásí žádný problém a jede jak má. Baterii v klíčí jsem vyměnil, 12V baterie nabitá, dálkáč normálně odemyká/zamyká. Nechápu to. Ještě jsem si všiml, že když je auto zamknuté a přijdu k němu, tak se nerozsvítí vnitřní osvětlení, což předtím dělalo (když mám klíč u sebe samože).
Nesetkali jste se s tím už někdo? Zatím se s tím jezdit dá, takže servis není nutný, ale chci to dát do pořádku. Nemůže to být třeba nějaká pojistka?
Díky za případné postřehy.
Auris 2018 TS Hybrid - startovací tlačítko
Re: Auris 2018 TS Hybrid - startovací tlačítko
Baterii v klíči CR 2032 jsem dával úplně novou (3,32V). Zkoušel jsem to stejné i s druhým klíčem a stejný výsledek. Jen dodám, mám odemykání na dálkáč a startování tlačítkem. Mám 3. Toyotu se smart key, ale toto jsem nikdy neřešil. Pro mě záhada. Jen doufám, že to autorizák bude vědět co s tím. Prošel jsem hodně YT videí, ale tuto situaci jsem tam nenašel. Všechno podobné té mé bylo tím, že byl baterka v klíči vybitá.
Ok, díky za tip. Jen se chci zeptat, když odpojím baterku, co všechno se může rozhodit? To, že mi vypadnout stanice rádia beru jako drobnost, neřeším. S tím hybridem nemám zkušenost, abych to nepohnojil ještě víc. Stačí odpojit jenom minus, na jak dlouho? Díky moc.
A nemas manual ?
Podla mna nie je nic jednoduchsie nez si taketo veci v manuali pozriet.
Nemusi to urobit nic ale moze aj necakane veci. Sice si myslim , ze u tohoto auta by sa nemali stat ziadne zaludnosti , ale je dobre vediet...
Lebo....Ja som sa takto kedysi napalil, ked po vybrati baterky zblbol immo a neslo nastartovat. Nasledoval odtah do autorizaku, kde to sice za par drobnych opravili ( 10 minut na diagnostike ) ale zial ten odtah bol nutny.
Take by mi druhykrat iste nebolo treba. Od vtedy davam pozor co ako odpojujem. Hlavne som si zapamätal - pri odpajani kluc vo vrecku a nie v spinacke a kostra ide prva prec a posledna dnu. A plus pri praci zaizolovat proti nahodnemu dotyku . Staci napr . golou o to šrtnut a si na kostre na krátko.
Podla mna nie je nic jednoduchsie nez si taketo veci v manuali pozriet.
Nemusi to urobit nic ale moze aj necakane veci. Sice si myslim , ze u tohoto auta by sa nemali stat ziadne zaludnosti , ale je dobre vediet...
Lebo....Ja som sa takto kedysi napalil, ked po vybrati baterky zblbol immo a neslo nastartovat. Nasledoval odtah do autorizaku, kde to sice za par drobnych opravili ( 10 minut na diagnostike ) ale zial ten odtah bol nutny.
Take by mi druhykrat iste nebolo treba. Od vtedy davam pozor co ako odpojujem. Hlavne som si zapamätal - pri odpajani kluc vo vrecku a nie v spinacke a kostra ide prva prec a posledna dnu. A plus pri praci zaizolovat proti nahodnemu dotyku . Staci napr . golou o to šrtnut a si na kostre na krátko.
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Nic sa nerozhodi spokojne odpoj... Akurat radio strati pamat stanic.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Tak přátelé problém konečně vyřešen !
Pokud by se někomu stalo něco podobného se startovacím tlačítkem, funkci stačilo aktivovat v nastavení auta
Vůbec jsem nevěděl, že to jde vypnout v nastavení. Opravdu v nastavení vozu je zatržítko aktivace Smart Entry&Start. A už vůbec netuším jak jsem to vypnul.
No hlavně, že to funguje.
Pokud by se někomu stalo něco podobného se startovacím tlačítkem, funkci stačilo aktivovat v nastavení auta
Vůbec jsem nevěděl, že to jde vypnout v nastavení. Opravdu v nastavení vozu je zatržítko aktivace Smart Entry&Start. A už vůbec netuším jak jsem to vypnul.
No hlavně, že to funguje.
A ono tu dakto dakde pisal ze RF ovladanie sa zmenou nastavenia dako obmedzilo? Ved auto otvoril. Iba nevedel nastartovat a nerozsvietilo sa vnutorne osvetlenie ked sa priblizil k neotvorenemu autu.
Pri nastavenom Smart Entry&Start sa da auto odomknut ako samotnym ovladacom tak dotykom klucky ci stlacenim ovladaca na klucke (neviem ci to ma Auris podobne ako Corolla) cize bezkontaktne.
Ak funkcia nie je aktivna tak sa da odomykat iba klucom so stlaceni tlacitka na ovladaci, bezkontaktne otvaranie vtedy nefunguje.
Zarovem pokial nie je aktivne keyless tak tlačitko startovania je blokovane do doby pokial sa klucom (ovladacom) takmer nedotknes startovacieho tlacitka, nestaci mat kluc iba kdesi vo vrecku. Je tam ak sa nemylim limit a nutnost kluc priblizit na tusim menej ako 5cm od startovacieho tlacitka.
Cize predpokladam, ze tu je rozdiel medzi Auris a tak ako to funguje u mna v Corolla minimalny.
Pri nastavenom Smart Entry&Start sa da auto odomknut ako samotnym ovladacom tak dotykom klucky ci stlacenim ovladaca na klucke (neviem ci to ma Auris podobne ako Corolla) cize bezkontaktne.
Ak funkcia nie je aktivna tak sa da odomykat iba klucom so stlaceni tlacitka na ovladaci, bezkontaktne otvaranie vtedy nefunguje.
Zarovem pokial nie je aktivne keyless tak tlačitko startovania je blokovane do doby pokial sa klucom (ovladacom) takmer nedotknes startovacieho tlacitka, nestaci mat kluc iba kdesi vo vrecku. Je tam ak sa nemylim limit a nutnost kluc priblizit na tusim menej ako 5cm od startovacieho tlacitka.
Cize predpokladam, ze tu je rozdiel medzi Auris a tak ako to funguje u mna v Corolla minimalny.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"