Ale tento problem by to zasa nesposobilo.
Vseobecne sa odporuca pouzivat ju stale, alebo aspon priebezne a kontrolovat medium kazde dva roky.
Na to " stale " pouzivanie je super tzv.automaticka klima. Ja mam v honde prave toto. Funguje to tak , ze mas nastavenu nejaku teplotu a system ju dosiahne ( pomerne kratky cas - podla podmienok niekolko minut - typicky sadnes do rozpaleneho auta, schladi sa za 5-10 minut a potom uz ani nevies o nej , ci vlastne ide alebo nie. Iba udrzuje nastavenu teplotu. Ziadne severaky do ksichtu z vyduchov sa nekonaju z ktorych by mal niekto ochoriet.
A mam to tak aj v zime. Ziadne zahmlievanie, stala teplota plati to aj naopak ked kuris.
Pointa je , ze sa system stale premazava olejom obsiahnutym v mediu , ty padom aj stale dokola prechadza cez vysusac cim priebezne odstranuje vlhkost a na vyparniku ti nenarastu lisajniky a " peniciliny".
Inak predpokladal by som, ze na takto mladom aute uz automaticka bude tak nejak prirodzene. Manualne sa robili snad este v 90-tich rokoch naposledy.
Na toyotke mam klasiku "4zonovu švihadlovú".

Ale ma aj ( raritne) stresne okno, takze aj na dialnici, kde by "švihadlovka" bola fakt neunosna, sa da celkom prezit. Aspon nemam starosti s vyparnikmi

No nic. Budes vediet. Školne byva niekedy drahšie, ale o to lepšie si clovek potom " učivo" zapamätá.