V servise mi urobili pravidelnú prehliadku po 15tisíc km s tým, že vytiahli z pamäte chybové kódy - vymazali ich a mám jazdiť. Keď naskočia kontrolky znovu tak odporúčajú vymeniť ten Valvematic sakrament, ktorý stojí cca 1270eur. Je to elektronická súčiastka, nie hydraulická preto tvrdia, že doliatie oleja na polovicu medzi rysky nemohlo mať nijaký súvis s tým, že po tom jeho doliatí tie kontrolky zhasli. Vraj to musela byť náhoda.
OK, ja sa v tom nijako nevyznám. Ale uznajte, chlapi - kontrolky sa pri naštartovaní rozsvietia a zostanú svietiť, skúšaných x reštartov. Urobený výmaz chýb a za dva dni naskočia kontrolky späť. Potom som to už nemazal a svietili stále po naštartovaní, týždeň... Potom dostanem vnuknutie, dolejem 2-3 deci oleja a kontrolky už nesvietia... A už sa nerozsvietia. A sú to hádam tri týždne a stále nič. Akože som rád ale tomu vravím sakra náhoda teda ak tie kontrolky s doliatím nijako nesúvisia.
Sused mi vravel, že jemu sa na opli tiež takto rozsvietili kontrolky, tiež bola chyba systému časovania ventilov - a svietili mu 4 roky bez toho aby to malo na jazdu akýkoľvek vplyv.