Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
keď sa káble prepoja správne a nejako sa to ošetrí pred oxidáciou - vymyslím si nejako to uzavrieť pred atmosférou nemal by byť problém. V jednom aute mi po skrate odpálilo pár káblov a takto sa to poprepájalo a už roky to funguje OK.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Přidám se také s problémem. Mám Corollu hybrid sedan a teď za chladného počasí, kdy auto nějakou dobu stojí venku a "prochladne", tak se pak občas za jízdy z pod volantu ozývají divné zvuky. Pazvuk trvá tak 2 vteřiny a několikrát se to nepravidelně opakuje. Časem to pak zcela přestane. Zvuk bych přirovnal něco mezi spínáním "líného" relé a zvukem, který vydávají kovové části pružiny ze svinutého plochého drátu, když se o sebe třou. (pružina podobná svinovacímu metru). Také by se zvuk dal přirovnat ke zvuku, který vydává balení 6 kusů minerálních vod, když plastový obal skřípe. Zaznamenal jste někdo obdobný problém? Případně co by to mohlo být? Co je vlastně v oblasti pod volantem, co by mohlo mnou popsaný pazvuk vydávat?
Ahoj Toyotko 69,
myslím, že to nebude nic vážného a zima lecos různě rozvrže. Tenhle nový model mi připadá, že je vůbec co do pazvuků o dost horší než ten předešlý.
Kdybys viděl mojí Corollu z roku 2020 co ta se navrže a nachrastí, asi by jsi koukal. Tam jak je ten hrb palubky u řidiče, tak tam mi to chrastí jako když by tam byly uvolněný drátky. Když se opřu zevnitř o tapecírung dveří, tak to vrže až hrůza. Je to oproti předcházejícímu modelu fakt nějaký nedotažený. Docela jsem smutný, že se to takhle po čase začalo projevovat a i docela lituji výměny předchozí generace. Ta byla co do pazvuků úplnej tichošlápek.
myslím, že to nebude nic vážného a zima lecos různě rozvrže. Tenhle nový model mi připadá, že je vůbec co do pazvuků o dost horší než ten předešlý.
Kdybys viděl mojí Corollu z roku 2020 co ta se navrže a nachrastí, asi by jsi koukal. Tam jak je ten hrb palubky u řidiče, tak tam mi to chrastí jako když by tam byly uvolněný drátky. Když se opřu zevnitř o tapecírung dveří, tak to vrže až hrůza. Je to oproti předcházejícímu modelu fakt nějaký nedotažený. Docela jsem smutný, že se to takhle po čase začalo projevovat a i docela lituji výměny předchozí generace. Ta byla co do pazvuků úplnej tichošlápek.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Ahoj.Toyotka69 píše: ↑sob 04.12.2021, 17:38 Přidám se také s problémem. Mám Corollu hybrid sedan a teď za chladného počasí, kdy auto nějakou dobu stojí venku a "prochladne", tak se pak občas za jízdy z pod volantu ozývají divné zvuky. Pazvuk trvá tak 2 vteřiny a několikrát se to nepravidelně opakuje. Časem to pak zcela přestane. Zvuk bych přirovnal něco mezi spínáním "líného" relé a zvukem, který vydávají kovové části pružiny ze svinutého plochého drátu, když se o sebe třou. (pružina podobná svinovacímu metru). Také by se zvuk dal přirovnat ke zvuku, který vydává balení 6 kusů minerálních vod, když plastový obal skřípe. Zaznamenal jste někdo obdobný problém? Případně co by to mohlo být? Co je vlastně v oblasti pod volantem, co by mohlo mnou popsaný pazvuk vydávat?

Měl jsem asi stejný problém na Corolle 2017 a bylo by to dobré nahrát na mobil a jestli to bude jak píšeš nepravidelně jak to bylo i u mně tak jim to v servisu ukážeš.
Skončilo to výměnou sloupku řízení a už skoro 2 roky klid.

Ahoj, tak se mi zdá, že turci mají s kvalitou Toyot problém. Japonci by snad z jejich továren nic takového ven nepustili. Jestli tu kvalitu budou dál takhle sekat, tak jim sedana už nikdo nekoupí a přitom je to tak hezká varianta Corolly. No, příští Toyotu si už lépe ošéfuju, aby to nebylo Made in Turkei.
já zas mám sedan z roku 2019 a žádný problém po 2,5 letech, tak těžko říct ... Jen se mě podařilo vybít 2x baterku rádiem, tu baterku tam mohli dát silnější, je strašně slabá ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Můj táta ji má taky od roku 2019 a bez nejmenšího problémů. Já od roku 2020 a rok super poježdění. Teď půl roku mám pocit, že se to jen sype. Přitom ta předchozí verze sedanu absolutně špička. Nic nechrastilo a jízda lahodná i s pevnou zadní nápravou. Prostě bytelná kára. Vždycky, když sem jí dával do garáže, tak se těšil až zase budu další den jezdit. Tuhle novou dám do garáže a je mi tak nějak ukradená. Prostě ta radost z hezkého svezení je pryč.
Lucifer23
všechno je to stejný, mně vrzala sedadla na Aurisu 2015 z GB jak prase a opěradlo vzadu mi svařovali protože se uvolnilo. 
Kámoš má Aurise 2012 z Turecka a jelikož jezdi krátké trasy 1.zavada byla baterka. Ani žárovku nevyměnil.

Kámoš má Aurise 2012 z Turecka a jelikož jezdi krátké trasy 1.zavada byla baterka. Ani žárovku nevyměnil.

Naposledy upravil(a) martini49 dne ned 05.12.2021, 09:04, celkem upraveno 1 x.
Mimochodem já si kupoval "narychlo" Corollu 1,6 2017 po Aurisu 2015 právě z důvodu že ji chci mít dýl.
V dnešní době jako ojeta atakuje částku za kterou jsem ji koupil.

V dnešní době jako ojeta atakuje částku za kterou jsem ji koupil.

Jo, jo ta 1,6 byla je a bude věčná. Drž ji co budeš moct. Já bych jí bral zase zpátky i když jí leckdo pomlouvá jak je líná. Mě naopak strašně bavila, jak ji musíš týrat, aby se rozdováděla. Byl to nezmar motor a nic tak spolehlivého už nebude.
A když jsem tu starou prodával, tak to bylo jako když loučíme s rodinným příslušníkem. Říkám holkám, nebojte bude jiná a lepší. A teď prdlajs a holky mi to dávaj sežrat. Jsem holt vůl.
Neboj oni to spraví, nevím teda co máš za servis ale najdou se šikovní kluci. Bude to OK. 

S Corollkou jsem nadmíru spokojen. Já se naopak stále těším, až půjdu do garáže a budu ji moct řídit. Kromě divného zvuku z podvolantu jsem s autem velmi spokojen. Chtěl jsem jí koupit již v roce 2019, ale pak jsem si to rozmyslel, ale myšlenku koupě jsem nikdy neopustil. Koupil jsem ji až letos a vůbec nelituji. Je to auto přesně pro mě. Popisovaný zvuk mě ale štve. Přijde mi , jako by pod volantem byl malý "trpaslík" který tam za jízdy šramotí a něco spíná. Zvuk se ozve i když je volant zcela rovně, silnice rovná a jízda klidná.
Ahoj papi, tak jestli jsem dobře pochopil, tak tu slabou baterku vymlátí rychle i rádio? Někde jsem četl, že u hybridu je lepší nechat zapnuté zapalování, když má zapnutý jakýkoliv spotřebič a auto stojí. Baterie se pak dobíjí přes generátor a cpe to i do zapnutejch spotřebičů auta. Nejsem z toho chytrej, ale asi to bere nějakej naakumolovanej proud ze systému. Vždycky sem byl vyprdlej z toho jak se dobíjí baterie, když motor furt vypíná.
tak elektriku musis mat pustenu ako v kazdom inom aute ak chces napr.radio stlacis raz Start bez zalacenia brzdy.A ta baterka sa nemusi tak strasne nabijat kedze nesluzi na start.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000