Problem ze startovanim

vše ohledně modelové řady Celica
maxino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Problem ze startovanim

Příspěvek od maxino »

Mam takovej mensi dotazek cim to muze byt ze ted kdyz je teplo tak mi to naskoci krasne hned na otoceni a kdyz je chladneji nebo zima tak to vetsinou naskoci az na druhe otoceni ? co je potreba vymenit nebo opravit ? existuje nejaka moznost jak si to opravit sam ?
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

to ako myslis,, ze pri teple to raz pretoci starterom a pri studenom musi dva? Sak to mas kralovske,, co este chces,,,
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

no ja jenom vím že benzinová pumpa se zapína zaroven ze starterem tak proto celica na poprvé parkrát otoči když startuji třeba když je teplý motor tak to naskočí hned ale jak stojím třeba 8 hodin tak to 3x až 7 otočí v zimě 7x ale ted je nová baterka tak to jede suprově
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Melo by to byt baterkou.. me to taky delalo, myslel jsem, ze je to starter, ale nebyl.. Stacilo dat baterku pres noc na nabijecku a ted pokazde chytne na poprve, a to uz je takhle asi 3 mesice.. :wink:
Celica 1,6STi
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

zima léto

Příspěvek od micron »

maxino> druhé otočení? to myslíš jako jak startujou 120 a facka? jako že na poprvý fakt nic v zimě... musíš vypnout a zkusit znova? tak tohle by nikdy! dělat nemělo... i v -25 možná i víc a na poprvý... testováno... sice sem měl problem s tim zavřít dveře- nějakej zamrzlej vodopádek...ale :lol: tipnul bych na starter... za každých podmínek na poprvý...musí je to toyota a je made in japan, teplota je jí šuma fuck ale pravda je samo že zima nedělá dobře baterce... takže možná bych zkusil baterku třeba občas... 1x za 3 měsíce dobít na plno... když mrzne, ztrácí kapacitu... stejně tak jako ve foťáku, v mobilu a prostě každá cellka
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

No me pritydle zime jak najednou spadlo metr snehu v praze a zima jak v rusku tak dokonce po otoceni nereagoval ani starter, proste ticho :whaasup:, ale taky stary auto, stara baterka. Jinak vzdycky za sekundu naskocil, i ted kdyz mi tos toji kuli bouracce tak to naskoci vzdycky, jj chce jet njn.
Naposledy upravil(a) folik dne čtv 03.05.2007, 23:18, celkem upraveno 1 x.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

muze to taky podle me delat lehce rozhozenej predstih
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Urcite bych zkontroloval baterku, jak dlouho ji mas starou? Zkus ji nabit a melo by to prestat, dale pri nastartovani nech chvili klicek otocenej (kdyz sviti kontrolky) a pak teprve startuj, musi si pumpa vzit beeno, jak uz tady bylo receno... A kdyz nepomuze ani jedno z toho, tak starter..
to micrron: nic proti, ale kazdym nepotrebnym nabitim baterky ji zkracujes zivotnoost, mela by se nabit, kdyz to opravdu potrebuje, a ne kazdy 3 mesice, to je blbost... :wink:
Celica 1,6STi
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Marťas píše:...kazdym nepotrebnym nabitim baterky ji zkracujes zivotnoost, mela by se nabit, kdyz to opravdu potrebuje, a ne kazdy 3 mesice, to je blbost...
Tak s tímhle bych si troufl polemizovat. Olověná baterka má nejradši ten malý udržovací proud z nabíječky po dobití. Auto není mobil.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Jimmi píše:
Marťas píše:...kazdym nepotrebnym nabitim baterky ji zkracujes zivotnoost, mela by se nabit, kdyz to opravdu potrebuje, a ne kazdy 3 mesice, to je blbost...
Tak s tímhle bych si troufl polemizovat. Olověná baterka má nejradši ten malý udržovací proud z nabíječky po dobití. Auto není mobil.
taky souhlasim, baterka by se mela tak jednou do roku do pul roku "ozivovat" muj nazor :!:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Marťas píše: pri nastartovani nech chvili klicek otocenej (kdyz sviti kontrolky) a pak teprve startuj, musi si pumpa vzit beeno
BLBOST! u celicy jede pumpa až při startu a pak dokud je otevřena vaha vzduchu...ale tim to nebude,mam stejny problem (z niceho nic) a zkousel sem i cerpadlo naprudko a nechat ho natlacit a pak startovat a nic,vymenil sem i cidla teploty a furt to same,takže hledejme zavadu jinde :wink:
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Mno, tak s tou baterkou, nechci se vylozene prit, nechci rikat, ze mam 100%pravdu, ale me rikalo hodne typku co a jak.. Jeden kamik mi vysvetloval, proc by se nemala casto davat na nabijecku, byla to takova hodne dlouha definice, ted si presne na ni nevzpomenu.. Taky asi zalezi, jak daleko se s autem jezdi a jak casto a na jak dlouhe trasy se startuje.. Je jasne, kdyz jezdis po meste, a stale startujes a ujedes jen treba 2km, tak baterka po nabijecce vola..
A s tou pumpou, kdyz by si startoval treba v garazi se ztazenym oknem a bylo tam ticho, tak by si slysel, ze pumpa zapne(cvaka) 1-2vteriny.. ja si vzdyxky alespo 2 vterinky pockam..
Celica 1,6STi
Obrázek
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Marťas: jak píše Diablo, palivový čerpadlo začne tlakovat až po otočení na startování, dokud ti svítí jen kontrolky, ale startér netočí, tak čerpadlo ještě nepracuje!! až když otočím na start a motor začne točit, pak teprv začne pracovat čerpadlo. stačí jen brnknout o start, a uslyšíš jak ti vzadu bzučí čerpadlo - a je to slyšet i vevnitř přes zadní sedačku, nemusím stahovat okno
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Mno, takhle... Ja jsem delal vymenu vnitrni elektriky v celde, jelikoz jsem chtel el. okynka.. Strednim tunelem mi vedli cerveny dva draty az po loketni operku na ruku, byli tam nejak sprajcly... nejak jsem to neresil, jelikoz jsem mel el. z 2,0GTi a tak jsem si rekl, ze je mi to na nic, tak jsem pouzil hrube sily... pri nandavani el z 2,0 mi pasaovali vsechny konektory az na tu po.. ridici jednotku.. Takze nasledovalo:dat moji el. z5. kdyz jsem ji tam dal, kdyz jsem si udelal el okna, kdyz jsem mel cely interier slozeny, taxem chtel odjet a ouha, starter sel tocil se, ale nechtelo to chytnout.. Porad sme nemohli prijit na to kde sme udelali chybu, najednou jsem zjistil, ze ve vnitr pod loketni operkou byl miniaturni vypinac(asi po 1hodine) na privod paliva(byli to ty dva draty) vubec jsem o tom nevedel, ze neco takoveho tam je.. po spojeni techto dratu a otoceni klicku do polohy kdy sviti kontrolky sem slysel cvakani, jak si vzala pumpa trochu bena na start.. a pak zase nic, po otoceni na startovani uz to chytlo na poprve... Tak ted co ste mi rekli sem asi srnka.. Stryc mi jeste rikal, ze treba u octavky to bylo slyset daleko vic, mel s ni problemy... :huh:
Celica 1,6STi
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“