Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
zet3
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od zet3 »

Pro: androids Jasan, že jsi mohl natankovat 43,5l když jsi tankoval až po hrdlo, já jsem chtěl jenom vědět, kolik km jsi cca ujel poté co jse ti rozsvítila rezerva a dojezd ukazoval jenom čárky?
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
drozdm
Člen Týmu

Příspěvek od drozdm »

Mám 1,2 benzin.. nádrž údajne 50 l. Pri zasvieteni kontrolky mi ukazuje dojazd ešte cca 40/50 km . Dojazdim to na nulu ale pri natankovaní do plna sa zmestí Max 38 až 39 l. Vraj je tam takáto veľkorysá rezerva. Teda za tých 38 l urobím 600km a teoreticky by to auto ešte mohlo ísť s neregistrovanou rezervou takmer ďalších 200km ..to samozrejme nejdem skúšať ..ale zdá sa mi to divné
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

jarson píše: pon 26.07.2021, 13:34Ale tá " rezerva" má svoj dôvod - bezpečnosť. Keď ale vzápätí ideš na dlhšiu cestu napríklad, tak sa vlastne nič nestane.
Ideálne je tankovať po 1. cvaknutie a hotovo .
presne, bolo to pred velmi dlhou cestou, preto som isiel pri tankovani nadoraz
zet3 píše: pon 26.07.2021, 18:13... já jsem chtěl jenom vědět, kolik km jsi cca ujel poté co jse ti rozsvítila rezerva a dojezd ukazoval jenom čárky?
okolo 905km; v A: si nechavam km za celu jazdu medzi tankovanim (presne 995,6); v B: si nechavam najazdenu rezervu (ale tento krat som si B nezapisal, nevedel som, ze ho na fore budem potrebovat); dojazd bol nejaky text - ze je nadrz prazdna alebo treba natankovat
MartinHSD píše: pon 26.07.2021, 14:00.. jsem koupil keramiku od Toyoty, cena sice mírně vyšší, nyní je to tam necelé 2 roky a stále super stav. mikroškrábance prakticky žádné a stále realativně vysoká hladkost laku. Za mne doporučuji.
pravdupovediac, za cele 2 roky jazdenia som nemal pocit, ze mi pri predaji natiahli keramiku, ktoru som si zaplatil (neumyvam casto vozidlo, za 2 roky najazdene iba 23,5tis). Ten rozdiel vidim az teraz, ked som si to natiahol sam presne podla postupu, vratane ocistenia s 3M VHB. Jeden policajt, ktory tiez cakal v servise, mi vravel, ze si u kolegu nechal preverit keramiku pomocou UV svetla a zistil, ze tam skoro nic nemal. Podarilo sa mu to vyreklamovat a spravili mu to nanovo. Mam aj ja UV, ale asi treba profi kvalitu, kedze ja ani po naneseni som vrstvu neodhalil. Chcem tymto naznacit, ze je lepsie si keramiku spravit doma, nie je to tazke, ale aspon budete mat 100% istotu, ze ju mate. Tie flastitcky s tekutinami ( PZ41A-BP001-80 ) nie su uplne idealne, je treba pri nanasani davat pozor, aby ste nepredavkovali (nevyliali) na handricku privela...
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

u keramiky je nejdůležitěšjší příprava laku, to v servise bohužel moc nedělají. Pouze to umyjí a možná i odmastí a pak nanesou. Já jsem nový lak vyleštil lěštičkou, odstranil vše co tam být nemělo, odmastil a nanesl. Mne se s keramikou od Toyoty dělalo dobře. Je potřeba si uvědomit, že u Toyoty stojí keramika i s aplikací cca 7 tis, v profi detailingovém studiu od cca 15 tis a výše a to nemluvím o aplikaci těch absolutně nejlepších keramik co se ještě zapékají. Nicméně vždy by každé aplikaci mělo předcházet vyleštění laku a to i u nového auta. Jsou totiž prodejci co nové auto připravují kartáčovou myčkou :-). Keramiku od Toyoty má i kolega tomu ji dělali v Tsushu v Průhonicích a za mne spokojenost, i když tam jako detailista něco najdu :-). Nicméně právě tam jsem to řešil a dělá to tam člověk co o tom něco ví, tak kdo o tom uvažujete tak mohu tento servis doporučit.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Prosim o radu. Ako som nedavno spominal, adapt-tempomat je nespolahlivy, urcite to bude sw chybka. Ked som ziadal servis o opravu, tak spravili cvicnu jazdu, zavadu pri kratkej jazde nezistili a tak ma "uctivo kopli do zadku".
Chybka je nahodila. Napr. vcera naklikam pred prijazdom na krizovatku (kde stalo auto) rychlost 30km/h; auto spomalilo, ale pri priblizovani by veselo bezalo dalej, k ziadnemu spomaleniu nedoslo vdaka radar/detekcie. Vacsinou 90% mi detekcia funguje (10% odhadujem na nahody), t.j. max 2 denne (vacscinou ziadny problem).
Ako a komu mam zavadu nahlasit na setrenie ? Na zvolavacke nie som.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

biscuit píše: pon 26.07.2021, 16:31mám takovej pocit, že myješ auto častěji, než někteří lidé myjí sami sebe...
Pri hodnoteni keramiky na tejto linke: Stojí za to mať keramický náter ? Nestranná pravda a 8 mýtov si dovolim prelozit (resp.stroj preklad: tu):
3. Keramické povlaky sú určené pre ľudí, ktorí sa nestarajú o svoje autá.
Pravdou je presný opak. Napriek vysokej úrovni ochrany je realita taká, že keramické povrchy sa neradi príliš znečistia. Podľa mojich skúseností dlhodobé zanechanie špiny na povlaku sťažuje čistenie. Znečistenie sa na ňom nalepí a vaše pH neutrálne mydlo ich bude ťažko odstraňovať.
V prípade môjho 4runnera sa zdá, že je potrebné minimálne 2 umytia, aby sa nanesena voda zmenila na kvapku potom (odpudzovala), čo som ho nechal príliš dlho špinavý. Najlepším spôsobom, ako sa o svoj povlak starať, je starostlivo a často ho umývať. Výhody náteru sú oveľa zreteľnejšie, keď sa udržiava čistý.

Dalsie zaujimavosti:
- Ako dlho vydrží keramický povlak na mojom aute? Realita: linka
- Lacné keramické ochrany z "vlastnej výroby": Prečo by sa im malo predchadzat?: linka
keramiky.jpg
keramiky.jpg (42.78 KiB) Zobrazeno 1113 x
Drobna poznamka: autor z webu sa spolieha na Gtechniq Crystal Serum
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

androids píše: úte 27.07.2021, 15:03 Prosim o radu. Ako som nedavno spominal, adapt-tempomat je nespolahlivy, urcite to bude sw chybka. Ked som ziadal servis o opravu, tak spravili cvicnu jazdu, zavadu pri kratkej jazde nezistili a tak ma "uctivo kopli do zadku".
Chybka je nahodila. Napr. vcera naklikam pred prijazdom na krizovatku (kde stalo auto) rychlost 30km/h; auto spomalilo, ale pri priblizovani by veselo bezalo dalej, k ziadnemu spomaleniu nedoslo vdaka radar/detekcie. Vacsinou 90% mi detekcia funguje (10% odhadujem na nahody), t.j. max 2 denne (vacscinou ziadny problem).
Ako a komu mam zavadu nahlasit na setrenie ? Na zvolavacke nie som.
Je to najskôr chyba naprieč celým modelovým radom.
Tiež sa mi dnes stalo, že AT buď nezareagoval na prvú, alebo sa aktivoval na 30km a potom vyhodili infotainment chybu AT a tempomat sa vypol.
Na ďalší pokus už AT reagoval v pohode.
Ja teda rozhodne s takouto 3.14covinou do servisu nepobezim.
A pochybujem, že sa Toyota spamätá a urobí update software.
To by sa musel asi sťažovať každý.
A mňa si už môžeš teraz škrtnúť :-D
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

ospravedlnujem sa Ti, ze som ocakaval pomoc :wink:
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Jenom pro info, za poslední cca 3 měsíce mne auto 4x upozornilo, že mám slabou baterii v klíčku, což mne po cca 2 letech docela zarazilo. Vyzkoušel jsem druhý rezervní klíč a ten byl mrtvý úplně. Vyměnil jse tedy baterku a OK. Vím, že jsem jeden z prvních kdo má novou Corollu, tak nečekám, že zde budou mít ostatní podobnou zkušenost. Jinak do ovladače se nejlépe dostanete ,když z něj vysunete ten nouzový kovový klíč, pak stačí trochu síly a je to otevřené.
zet3
Navigátor

Příspěvek od zet3 »

Ahoj, já mám druhy klíč v režimu spánku, ještě jsem ho nezkoušel probudit, protože zatím první klíč funguje OK.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

to je pravda, já si to nastavil také, úlplně jsem na to zapomněl :-), tedy ta výměna baterie i v rezervním klíči byla asi blbost. Nicméně v tom co používám denně to bylo po cca 2 letech asi nutné.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

MartinHSD píše: čtv 29.07.2021, 10:21 Jenom pro info, za poslední cca 3 měsíce mne auto 4x upozornilo, že mám slabou baterii v klíčku, což mne po cca 2 letech docela zarazilo. Vyzkoušel jsem druhý rezervní klíč a ten byl mrtvý úplně. Vyměnil jse tedy baterku a OK. Vím, že jsem jeden z prvních kdo má novou Corollu, tak nečekám, že zde budou mít ostatní podobnou zkušenost. Jinak do ovladače se nejlépe dostanete ,když z něj vysunete ten nouzový kovový klíč, pak stačí trochu síly a je to otevřené.
V návode je o tom vysunutí kľúča zmienka a rovnako tak som tam niekde videl, že životnosť batérie v kľúči je do 3 rokov.
Takže asi nie si výnimka.

Apropo videl som tu zmienku o "uspati" kľúča.
Ako sa to robí?
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

dvojklik: stlacis/pridrzas zavriet auto a sucastne 2x klick na otvorenie auta, (teraz uz nic nepridrzas) nasledne ti 4x blikne cervena LED;
robim to vzdy a nasledne preverim ci mi dovoli otvorenie dveri, nemalo by to fungovat pri zamknutom aute
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Batéria v kľúči 12.rok tak isto akumulátor originál 12.rok.
Kto umí ten...
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Aj mne mobil vydrží na poličke toľko čo tebe auto a kľúč v garáži.
Ak sa budem voziť na aute do kostola a na dušičky po hroboch tak tiež mi (nám) to vydrží toľko čo tebe.
Zabudas na to, že dnešné autá sú energeticky náročnejšie aj v standby móde. 😉
androids píše: čtv 29.07.2021, 14:05 dvojklik: stlacis/pridrzas zavriet auto a sucastne 2x klick na otvorenie auta, (teraz uz nic nepridrzas) nasledne ti 4x blikne cervena LED;
robim to vzdy a nasledne preverim ci mi dovoli otvorenie dveri, nemalo by to fungovat pri zamknutom aute
Ďakujem, vyskúšam. Mohol som to nájsť aj v návode, ale spýtať sa to mi prišlo rýchlejšie.

A prebudenie na kľúča treba použiť ten istý dvojklik?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“