Samovolne vybijeni baterie

vše ohledně modelové řady Celica
Leňulka
Věčnej rejpal

Samovolne vybijeni baterie

Příspěvek od Leňulka »

Prosim vsechny o radu, jde o velmi jednoduchou a zaroven slozitou vec. Stoji mi ted auto u karosare a od te doby co tam stoji se samovolne vybiji baterka, do ted to nedelalo, jasne je mi jedno, nekde neco probiji, je ve zkratu, nebo je neco s nekterou pojistkou, to vim, ale, nestalo se toto nekomu z vas, at nezacinam prohlizet neco a neskoncim az u uplne rozdelaneho auta? Dekuji za kazdou radu, nevhodne pripominky prosim nepsat, mazu, dekuji :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Myslim si ze to bude docela obtizne najit.. Kamosovi to taky delalo, ale to bylo zpusobene tim, ze mel zesilovac na hudbu, a ten si neco bere, ikdyz je v necinosti.. Jinak taky to muze brat radio, byl jsem taky svedkem..
Celica 1,6STi
Obrázek
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

radio je vypojene, je mozne ze jak karosar sundaval plechy tak nektery priskrtil a nebo se nektery povolil a dotyka nebo nedotyka se kostry :roll: podotykam ze doted jsem s tim nemela problemy
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

tak zkus dát měřák na baterku a vytahuj jednu pojistku za druhou dokud neklesne odběr, pak máš vyhráno(snad), jinak mě bohužel taky nějak nic nenapadá
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolne vybijeni baterie

Příspěvek od vendys »

Leňulka píše:Dekuji za kazdou radu, nevhodne pripominky prosim nepsat, mazu, dekuji :wink:
Drsoňka! :wink:

Tak doufám, že mě nesmažeš, dám obecnou radu na tyhle případy.
Potřebujete akorát tři věci:
- ampérmetr (stačí i digitál za 100,-) na něm si navolíte rozsah 10 nebo 20A,
- vědět jak ho správně zapojit viz. google, jinak se z ampérmetru akorát pěkně zakouří
- shéma elektrického zapojení auta a schéma kde se v autě nalézají jednotlivé pojistky, relátka atd.
Takže odpojíte jeden pól baterky a vrazíte tam ampérmetr a škubat ven postupně jednu pojistku za druhou a koukat kdy to klesne. U mě když je všechno vypnutý, tak to bere na buzení alternátoru 25mA a ostatní věci 10mA. Takže celkem 35mA (bez rádia).
No a pak už se dá určit ze schématu, co na té pojistce je všechno připojené, vrátíš pojistku a můžeš škubat ven relátka, nebo přímo odpojovat konektory u spotřebičů co jsou jištěný tou inkriminovanou pojistkou a zase u toho čučet na měřák.
Tohle se dá všechno zvládnout prakticky bez jakéhokoliv rozebírání auta a pak uvidíš buď bude místo poruchy přístupné nebo holt budeš muset něco rozebrat.
Můj tajný typ je buď zaseklé (slepené) relátko, nebo někde prodřený vodič na kostru (ale to by mělo celkem spolehlivě přepálit pojistku).

Edit: sem to psal nějak dlouho :-)
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

toz drsonka dekuje, merak mam doma tak to prubnu :wink: jako asi by mi stejne nezbylo nic jineho nez takto postupovat, jak se meri vim, ale ten postup byl fakt pekne napsany, takze se to nadalo neprecist :wink: ted jsem si vzpomnela ze jak jsem rozdelavala komplet plechy, predni blatniky, tak na prave strane mi delalo problem napasovat tam draty od svetel (opet zbastlene od byvaleho majitele :roll: ) takze je mozne ze jak to jeste jednou karosar rozdelaval, bacha si nedal a draty skripl, jak to bylo rozdelane, chtela jsem to nejak inteligentne vyresit aby to tam nebylo tak na pikacu, ale neslo to, musela bych prekopat vsechnu elektriku ke svetlum atd.

Zitra tam jedu, tak se na to vrhnu, zatim dik za rady, samozrejme uvitam jakekoliv dalsi :bigups:
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

Tak hola moje zlatá mám právě to same a to jsem v pondělí koupil novou baterku ve čtvrtek ráno k tomu příjdu a totálně prázdná!!Mněřil jsem altík a dává 16V což je moc.V alternátoru by mnělo být relé které usmněrnuje vysoký proud na stálích 13V.To moje je v čudu a bylo mi řečeno že je možné že to co za jízdy dalo tak když stojí muže si vzít spět proto jsem dneska nechal vše tak jak je jen jsem odpojil kabely od alternátoru a uvidím zítra dám vědět jak jsem dopad ju :wink:
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

super dekuju, moc hodny :wink: stalo se ti to taky tak naraz? ja totiz nez jsem auto odstavila u karosare, tak vsechno ok, tak 3 dny stalo bez nastartovani a ejhle, ono ani prd, ani jedna kontrolka se nerozla :?
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

No pravě trochu mně to překvapilo myslel jsem že to je baterkou tak jsem koupil novou a stejně mně to nepomohlo akorád mám jednu vadu na kráse a to že ten káblik co vede od altíku k baterce a buhví kam ještě je na plastové svorce když ho vyndavuješ aby jsi ho mohla odpijit tak ta moje je celá dolámaná nevím jak se jim to povedlo potřeboval bych náhradní nevíš o něčem nebo nemáš doma z něakého vraku toyoty nebo někdo koho znáš??
My TOYOTA is fantastic
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

kurna tak to neporadim, je tu spousta lidi co ma nejake ty auta na rozprodej, Garfield, BRunner ti by to mohli mit, mrknu jestli bych to nedokazala sehnat...

baterku jsem nastesti nekupovala, mela jsem jeste jednu ale tu jsem tam jeste nezkousela, jenze vim jiste ze to tou moji neni pac si ji pujcil znamy a uz tyden na ni bezproblemu jezdi :(
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

Gafielda skouším přes icq ale zatím marně tebe sem si taky přidal neva :wink:
Naposledy upravil(a) Farock dne čtv 03.05.2007, 14:11, celkem upraveno 1 x.
My TOYOTA is fantastic
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

brasule teda Garfield neni ted online, urco se ti ale ozve, snad to sezenes, jo pridani neva, jen mi zatim neprisla autorizace tak nevim 8)
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

Jsi vůbec online na icq?? mně se ukazuješ nedostupná neboli vyplá :?
My TOYOTA is fantastic
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

kdopak to vybíjí?

Příspěvek od micron »

protože mam obdobnou zkušenost: takže první podezřelej je ten karosář- neboli kdokoli v jakýmkoliv servisu... kednoduše nechal nevědomky nedovřené dveře!... když se nedovřou dveře, tak svítěj 2 červený světla na dveřích + světlo v kufru + případně střešní světlo! + kontrolka na palubce ---> a to už je slušnej odběr...přes noc... a nebo si hráli se světlama... když budeš x krát vyklápět a zaklápět bez motoru ---> to žere proudu moooc mega.... a nebo... někdo poslouchal cca 2 hodiny na plný gule muziku...s opět pootevřenýma dveřma... pak taky nenastartuješ....nebo budeš si hrát s el. oknama... nahoru dolu... nenastaruješ...odběr jako prase...

Já sem pak nabil baterku na plnej knedlik, a pohoda

a když jedu do servisu... vypínám střešní světlo-to papá maximálně a vyndavám-zamykám panel od radia.
Dále hodlám koupit náhradní baterku do kufru... to kdyby přeci jen...pro jistotu, kdyby si nějakej blbec zase hrál :wink:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

micron: myslim ze praktictejsi jsou kabely :banana:
Odpovědět

Zpět na „Celica“