žárovky SPZ
- Vasa
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
žárovky SPZ
Zdravím vespolek všechny Previaře.
Měl bych jeden technický dotaz....
přestala mi svítit jedna z žárovek osvětlující SPZ (Previa r. v.2000)
Zajímalo by mě jakým způsobem se dá vyměnit... jestli musím nějak sundat celý ten plastový dekl, nebo jestli se to dá nějak vyměnit z venku.
koumal sem nad tím dneska dopoledne ale netroufám si oddělat ten plast, abych to náhodou nějak nepoškodil.
za pomoc a případné tipy dík.
Vasa
Měl bych jeden technický dotaz....
přestala mi svítit jedna z žárovek osvětlující SPZ (Previa r. v.2000)
Zajímalo by mě jakým způsobem se dá vyměnit... jestli musím nějak sundat celý ten plastový dekl, nebo jestli se to dá nějak vyměnit z venku.
koumal sem nad tím dneska dopoledne ale netroufám si oddělat ten plast, abych to náhodou nějak nepoškodil.
za pomoc a případné tipy dík.
Vasa
Muj nový miláček:
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Re: žárovky SPZ
Se skoro desetiletým odstupem zkusím tohle téma pošťouchnout nahoru - taky mi na Kinderwagenu přestala jedna ze dve žárovek nad SZP svítit...
█ Toyota Previa 2.4 VVT-i MY02 alias Kinderwagen
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
Tak uz to nekdo vymenil? Mam nove ledkove zarovecky a tohle jsou posledni svetylka, ktere mi chybi vymenit.
Previa 2.4 Sol 115kW, 2005, benzin-automat
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měnil na osvětlení spztky . Mám všechny světla ledkové , krom hlavních předních , ale přemýšlím i o nich .
Toyota Prévia 2.4 DOHC VVT-i 115 kw,r.v. 2002,stříbrná metla,LPG AC Stag 300 + Dodělané opěrky hlavy s DVD a 9 palcovou obrazovkou,pro děti.
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo , místo H4 .
Toyota Prévia 2.4 DOHC VVT-i 115 kw,r.v. 2002,stříbrná metla,LPG AC Stag 300 + Dodělané opěrky hlavy s DVD a 9 palcovou obrazovkou,pro děti.
Mám https://www.aliexpress.com/item/4000116 ... 4c4ddo4eoeMusí se z parabol vytrhnout kus stínítka. Svítí výborně a neoslňují.
Jinak, kolik štamgastů našlo tohle náhradní fórum? Já ho našel trochu oklikou. Asi by stálo za to, udělat nějakou osvětu.
Jinak, kolik štamgastů našlo tohle náhradní fórum? Já ho našel trochu oklikou. Asi by stálo za to, udělat nějakou osvětu.
Kořen slova Toyota je Toy!
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No jo , ale nechci zasahovat do světlometu , k vůli STK , protože s letkama v hlavních světlech bych určitě neprošel .
a co ty nad ŠPZ jak se teda mění?
Já myslím, že nutně nemusíš na STK vracet halogen. STK by mělo řešit homologaci reflektoru a tvar světelného kuželu na měřáku. Imho je hlavní problém, že některé led neumí udělat tu ostrou hranu u potkávaček a oslňují. Tyhle neoslňují. Záleží na technikovi. Asi bych zkusil předem zavolat na STK, kam chodíš a zeptal se. V případě vrácení halogenů by to vytržené stínítko vadit nemělo, páč většina halogenek má to stínítko na sobě.
Zvady: U spz vyšroubuješ světýlko zvenku. 2 šroubky na križák. Zezadu je pak, bajonet a v něm žárovka T10
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No mě vyhodily i když jsem měl v obrysovkách ledky , tak když budu mít v hlavních světlech taky led , tak to bude to samé . Musel by jsi tam mět homologovanou led žárovku k tomu to světlu a i tak si myslím , že by měly problémy .
Tak třeba ses těm děvčatům nelíbil, že Tě vyhodily. Třeba kdyby tam byli chlapi, tak by Tě nevyhodili.
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Musí se sundat ten plastový kryt zadních dveří . Mám je tam už cca 3 roky a v pohodě .