Při výměně ojele, mně moc nepotěšila konstrukce vypouštěcího šroubu na vaně.
Proto jsem si udělal vlastní vypouštěcí šroub.
Vana po vypuštění oleje šroubem od výrobce. Zůstalo cca 2 dl oleje.
Motor po sundání vany (Elf 5W-50 + Winns Cleaner)
Vana v procesu úpravy. Vypoušťák z Fiat Ducato, matka M22 x 1,5 (rozřezaná flexou, neměli nízké provedení).
Takto upravenou vanu jsem po nasazení na motor nestihnul vyfotit. Už se smrákalo a chtěl jsem to dodělat ještě za světla. Ale věřím, že svůj účel splní.
1,8 benzín, vlastní vypouštěcí šroub oleje z vany
1,8 benzín, vlastní vypouštěcí šroub oleje z vany
Naposledy upravil(a) ladis_01 dne úte 25.08.2020, 09:07, celkem upraveno 1 x.
Re: 1,8 benzín, vlastní vypouštěcí šroub oleje z vany
pekné, o tom nič.
Ale napadlo ta prečo to toyoty maju takto? a nie tak ako si to dal ty?
No pokial budes stále na asfaltke tak je to vlastne jedno. Ale na polné cesty radsej opatrne.
Ale napadlo ta prečo to toyoty maju takto? a nie tak ako si to dal ty?
No pokial budes stále na asfaltke tak je to vlastne jedno. Ale na polné cesty radsej opatrne.
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
Není to taková hrůza, jak to vypadá.
Pod motorem je plastový kryt a níže ještě je rám motoru a náprava.
Stržení šroubu považuju za nemožné. To by si auto lehlo kompletně na spodek.
PSA a jejich 1,6 HDi to má stejně blbě. Mají tam prolis směrem nahoru. Lidi si to podomácku lisují směrem dolů, aby šlo vypustit všechen olej.
Pod motorem je plastový kryt a níže ještě je rám motoru a náprava.
Stržení šroubu považuju za nemožné. To by si auto lehlo kompletně na spodek.
PSA a jejich 1,6 HDi to má stejně blbě. Mají tam prolis směrem nahoru. Lidi si to podomácku lisují směrem dolů, aby šlo vypustit všechen olej.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:21, celkem upraveno 1 x.
Tak, hlavne je z u toyot vaňa z plechu. Teda pri prípadnom naraze sa zdeformuje ale nepraskne. Takže tato uprava nijak dramatická asi nebude.
Už na S120 sa mi 2x podarilo rozbiť vaňu - ale tam ako vieme bola hliníková a s rebrami, takže to zasa nebolo tak ťažké ju poškodiť aj ked bola neporovnatelne vyššie .
A posledná skúsenosť cca pred rokom - asfaltka síce , ale asi desiatej triedy - vlastne v lesoch - klasicky vyjazdené okraje a vystupujúci stred. Ja som prešiel bez ujmy na zdraví, oktávka kombi po mne už nie. Pri závore už bolo po motore. Za ním olejová čiara cca 100metrov. Stačil vyčnievajúci kamienok a vaňa kaput. A tiež ma sice vypustak z boku , ale žial presne na spodnej hrane. A presne tam to trafil.
Už na S120 sa mi 2x podarilo rozbiť vaňu - ale tam ako vieme bola hliníková a s rebrami, takže to zasa nebolo tak ťažké ju poškodiť aj ked bola neporovnatelne vyššie .
A posledná skúsenosť cca pred rokom - asfaltka síce , ale asi desiatej triedy - vlastne v lesoch - klasicky vyjazdené okraje a vystupujúci stred. Ja som prešiel bez ujmy na zdraví, oktávka kombi po mne už nie. Pri závore už bolo po motore. Za ním olejová čiara cca 100metrov. Stačil vyčnievajúci kamienok a vaňa kaput. A tiež ma sice vypustak z boku , ale žial presne na spodnej hrane. A presne tam to trafil.
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
ja mením olej s autom predkom na nájazdoch tak predpokladám vytečie skoro všetko. Ak na spodku vane neostáva bahno a sací kôš bol čistý tak sa umiestnenie výpuste asi nijako neprejavilo - zase sme pri tom že pointa je v intervale výmeny a nie v značke oleja.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Ano, ja takto menim na honde. Pôvodne to nebolo kvôli "vytečeniu všetkého" , ale jednoducho preto, lebo sa pod tu "žehličku" poriadne nezmestím
To, že nasledkom toho vypustím ovela viac oleja , než keby som stál rovno, bol príjemný bonus .
Na carine naopak zvyknem stáť miene dole nosom. Bez náiazdov, len proste na takom "mierne dole kopcom" mieste. Vzhladom k tomu ale , že výmeny robím aj tak 2x ročne, tak nejaký zostatok teoretický ( aj praktický) neriešim.
To, že nasledkom toho vypustím ovela viac oleja , než keby som stál rovno, bol príjemný bonus .
Na carine naopak zvyknem stáť miene dole nosom. Bez náiazdov, len proste na takom "mierne dole kopcom" mieste. Vzhladom k tomu ale , že výmeny robím aj tak 2x ročne, tak nejaký zostatok teoretický ( aj praktický) neriešim.
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK