víte někdo přesně postup jak se mění přední žárovky u E11?
Právě jsem to absolvoval systémem pokus omyl a nevím nevím.
Sice jsem to vyměnil, ale neměl jsem z postupu dobrý pocit
Můžete to někdo trochu podrobněji popsat?
Musí se vyndávat světlo?....pokud ano, tak jak?
Když jsem ho odšrouboval, tak nešlo vytáhnout nijak jednoduše.
Díky moc.
Pavel
Toyota Corolla 1.4 LB - muchomedvěd
4E-FE/63kW
r.v. 1998
U Faceliftu, když chceš vyměnit parkovačku, tak musíš vyndat blinkr. Je to docela pakárna, ale ještě to není nic oproti výměně žárovek v hlavích světlometech. Na to potřebuješ ručku jak 10-ti letá dívenka (takže typickou japonskou velikost). Jde to sice i normální "českou" rukou, ale osobně jsem se u toho dost vyvztekal.... Jo a taky jsem se při první výměně musel potupně mrknout do manuálu, jak se to vůbec dělá..
Všem, kteří se chystají navýměnu žárovek u tohoto typu přeji pevné nervy..
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06 RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
prava strana je v pohode, proste odpojis konektor vyhaknes to pero a hura zarovku mas venku, obracenym postupem tam vrazis novou, ale leva strana ta je horsi, ja musim vyndat baterku + oddelat usti sani motoru + jako na prave strane , ale suma sumarum vymena zarovky v poho.
Když odmontuješ celé světlo, tak blinkr by měl jít nějak rozumně vymáčknout z blatníku?
Mně to světlo právě drží pod plastovým úchytem od blinkru (samozřejmě když odšroubuju ten samořez co tam je ) a dostat to tam odsud je na ulomení držáků.
Díky
Pavel
Toyota Corolla 1.4 LB - muchomedvěd
4E-FE/63kW
r.v. 1998
pajins píše:Když odmontuješ celé světlo, tak blinkr by měl jít nějak rozumně vymáčknout z blatníku?
Mně to světlo právě drží pod plastovým úchytem od blinkru (samozřejmě když odšroubuju ten samořez co tam je :-) ) a dostat to tam odsud je na ulomení držáků.
Presne, vyndavat svetlo bez vyndani blinkru je o ulomeni plastovych drazku - sam jsem ho tak zlomil. Az potom jsem zjistil, ze svetlo jde krasne vyndat, kdyz nejdriv vyndas blinkr (staci na nej zatlacit zevnitr; samozrejme po odsroubovani sroubu, ktery ho drzi). Uz jsem to kdysi popsal zde: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?p=4303
To se povedlo - koukám, že jsem měl číst dřív, než jsem se pustil do výměny parkovačky. Pochopitelně, také jsem ulomil ten plastový plátek, který drží blinkr. Napravil jsem to sice vyrobením držáčku z plechu, je pevnější než plastový, ale přesto se blinkr hýbe. Abych zjistil, v čem to vězí, chtěl jsem to zjistit na pravé straně, ale tam se mi blinkr ani nepodařilo vyndat. V čem je fígl na vyndání? Pootočit to nejde, posunout, aby se vyhákla ta zarážka také ne. Když to nevyndám, nezjistím, co musím ještě udělat na levé straně, aby mi blinkr držel pevně. Dík za radu.
na 4E-FE to menim bez vyjmuti celeho svetla. Vpravo je to v pohode. Vlevo musim uvolnit a posunout baterku a i tak je to ekvilibristika delana poslepu. Nicmene ted co se sviti menim zarovky prijde mi docela casto a uz mi to docela jde ))