Zadní brzdové destičky
Zadní brzdové destičky
Zdravím.
Včera jsem byl na garanci po 45t km a když auto stálo na dílně, tak mi volali, že mám úplně sjetý zadní destičky a jestli to mají dělat. Odmítnul jsem to, ale v tom fofru jsem se zapomněl úplně zeptat na kolik takový servisní zásah vyjde korun. Nechával si to někdo dělat v servisu a za jakou cenu?
Jinak ten nájezd na destičky nic moc. Bude to vysoká kvalita. Stačí aby auto stálo 24hod a při prvním brzdění je slyšet jak to dře rez. I kotouče podle toho vypadají, na to kolik mají nalítáno, tak žádný zázrak.
Včera jsem byl na garanci po 45t km a když auto stálo na dílně, tak mi volali, že mám úplně sjetý zadní destičky a jestli to mají dělat. Odmítnul jsem to, ale v tom fofru jsem se zapomněl úplně zeptat na kolik takový servisní zásah vyjde korun. Nechával si to někdo dělat v servisu a za jakou cenu?
Jinak ten nájezd na destičky nic moc. Bude to vysoká kvalita. Stačí aby auto stálo 24hod a při prvním brzdění je slyšet jak to dře rez. I kotouče podle toho vypadají, na to kolik mají nalítáno, tak žádný zázrak.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2018
Re: Zadní brzdové destičky
Všechno záleží na stylu jízdy. Já Auris prodával s nájezdem 100 000 km a destičky byly pořád ještě na nějakých 60-70%. Výměna není drahá, záleží, jaké si koupíš - od pár stovek do pár tisíc. A pokud parkuješ auto mokré, každé destičky se ti za 24 hodin přichytí. Žádné kotouče nejsou z nerezu.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
chcelo by to doplniť info o tom či boli zjazdené všetky doštičky súmerne? alebo len jedna strana? či len jedna z páru? Môže to signalizovať že problém je v brzdiči - zaseknuté vodiace čapy - a nie v samotných doštičkách....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Za chvíli jedu pro destičky a budu to hned dělat, tak udělám foto. Mě jde o to jak jsou na tom jiní. Na fóru Avensisu jsem našel ten samý problém, že to moc nevydrží.
Jde mi spíš o tu cenu servisu, kolik si za to řeknou
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2018
Mám aktuálnu cenovú ponuku na výmenu bŕzd na Aurise a zadné deštičky sú tam za cca 47 €.
Rozdiel nie je nejaký veľký ale preplatíš to na práci - cca 30-40€/hod.
Rozdiel nie je nejaký veľký ale preplatíš to na práci - cca 30-40€/hod.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:10, celkem upraveno 1 x.
- toto nemusíš robiť v autorizáku aj keď je auto v záruke... a hlavne ide o to aby sa s tým vyhrali aby si nemenil zase o chvíľu... nemyslím si že ide o chybu materiálu ale o problém v brzdiči...Kovajda píše:Za chvíli jedu pro destičky a budu to hned dělat, tak udělám foto. Mě jde o to jak jsou na tom jiní. Na fóru Avensisu jsem našel ten samý problém, že to moc nevydrží.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ahoj, já taky zadní destičky měnil při garančce v autorizáku, najeto 77t km. Měnil jsem i kotouče a cena za materiál byla necelé 4t Kč, přesně bych to našel na faktuře.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2015
Zadní destičky jsem měnil ve 120tKm, takže problém bude jindeKovajda píše:…... Na fóru Avensisu jsem našel ten samý problém, že to moc nevydrží. ……..

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Což se zeptat v servisu, kolik by výměna stála...Kovajda píše:Zdravím.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html