Corolla 1.6 VVTi (2006)

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
fNejezchleba
Člen Týmu

Corolla 1.6 VVTi (2006)

Příspěvek od fNejezchleba »

Zkoušel jsem si projet zachovalou Corollu z roku 2006 (v provozu od 2008, najeto 130 000 km) a zarazilo mě tam hlasité drhnutí při podřazování na 2. stupeň. Prodejce se tvářil, jako by to bylo úplně v pohodě, tak jsem se chtěl zeptat, jakou s tím máte zkušenost vy? Rovněž madla od dveří byla až neobyčejně hodně ošoupaná a na některých místech znovu lakovaná. Je to něco, na co tenhle model běžně trpí?
jarson
Věčnej rejpal

Re: Corolla 1.6 VVTi (2006)

Příspěvek od jarson »

k tomu interieru ( madlá...)- poviem ti moju skusenost:
Ak presadáš napríklad z auta z 90-tich rokov do ročníka ako napr.2006 a divíš sa , ako je možné, že sú niektoré časti tak opotrebené, nebudes sám.
Mám navlas podobnu skusenost , kde interier - práve madlá , volant, opierky ruk vo dverách..a proste celkovo , bol očividne viac opotrebený u 2006 Civica oproti mojim Carinám 1992 a 1996, kde tieto veci vyzeraju aj dnes oproti tomu ako nové ( a to nehovorím , že maju o niekolko 100tkm viac najazdene).
Dôvodom je proste šetrenie , ktore sa v danej dobe ( cca. od roku 2000 vyššie ) začalo nenápadne vkrádať do automobilového priemyslu. Proste materiály používané tu a v 90-tich rokoch su iné. Už to jednoducho tolko nevydrží. Ak sa k tomu pridá este sposob užívania predošlým majitelom , nediv sa potom, že to takto vyzerá.
Ako bolo napísané- mesto , krátke jazdy ( caste nastupovanie a vystupovanie - je ine ak nastupis prejdeš 100 alebo 200km a potom vystupis , alebo sa furikujes po meste systemom roznášača pizze...), ak interier nebol pravidelne cistený ( špina z ruk rozleptáva povrchy, prach za "zežerie" do látkových častí), alebo naopak mal majitel uchylku v rôznych osviežovačoch vzduchu ( drasticky poškodzuju dokonca aj niektoré plasty).... toto vsetko este zhoršia.
A kombinácia menej kvalitných materialov s takýmto sposobom používania potom prinesie výsledok aký opisujes.
Samozrejme problém s menej kvalitnými materiálmi ako v minulosti sa týka aj exterieru - tesnenia okien a dverí, madlá vonkajšie, zašlé svetlomety z plastov ( zlaté sklo!), vyblednuté odstávajuce lišty.....
Toto som napísal, aby som ta dostal do reality. Ak si doteraz mal aspon trochu slušne udržiavané auto z 90 rokov a utrpel si pri zháňaní "nového" tento kvalitatívny šok, tak toto je dôvod.
Ale stále sa daju najst pekné kusy...stačí aspon trochu slušný prístup majitela a idealne garáž. takže hlavu hore :)
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Garáž ti výzor a opotrebenie interiéru auta nezachráni.
S ostatným súhlas.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

myslel som garažované predchádzjucim majitelom
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

ano.
Dnes ste všetci mimoriadne bystrí :D
Aj ked sa to nezdá, resp, neprejaví ako napr. na starých škodovkách, kde od slnka praskala palubka a drolil sa panel pod zadným sklom ( to už su ale extremy , a autá takto "postihnuté" mali pomerne viac rokov) , tak u dnešných aut sa to akoby vracia. Pôsobením tepla vselijako odstavaju rozne plastové diely ( casto obloženia sltpikov vnútri a podobne), sam mam na honde "vyblednutý" plast pod predným sklom, také tie lišty plastové - pôvodne čierne - co idu od predu až dozadu po krajoch strechy detto. Volanty, opotrebenie poťahov sedadiel , klasicky šaltpáka...všetko je akosi menej odolné aj voči rôznym škrabancom, že sa olupuje alebo šúcha farba z plastových dielov interierov to už ani nikto nerieši... O plastových krytoch svetlometov ani nehovorím. Pokým staré auto, aby malo mliečny napr.blinker v blatníku ( lebo svetlomety tu boli sklenené) na to potrebovalo 25 rokov parkovania na slnku, dnešné plastové svetlomety sú zrele na renováciu kludne po 3 rokoch. A nie je to svietením. postihuje to vsetky , môžeš mat aj zvlášt denne svietenie, je to jedno. Takisto som celkom prekvapený ako casto stretávam aj 10 ročné autá , kde sa lúpe povrchová vrstva laku. Podobne tzv. náletová hrdza....to u 90-tok nebolo, resp. po ovela dlhšom čase.
Ale to je všeobecne známe, všetci to vedia a vedia aj prečo tomu tak je a to je všetko čo sa s tým dá robiť.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“