Corolla 2006 ne-štartuje

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
jupitera
Člen Týmu

Corolla 2006 ne-štartuje

Příspěvek od jupitera »

Zdravím vás, mám problém, že moja Toyota niekedy nenaštartuje. Stáva sa to nepravidelne, nikdy nie pri studenom motore, ale keď sa niekam doveziem a cca po 20-tich minútach - už nenaštartujem. Motor točí, no nenaskočí. Musím čakať ďalších 20 minút, aby sa chytila. Dialo sa to tak 1x za týždeň, teraz častejšie. V servise sme boli, sviečky sú nové, diagnostika nič neukázala, takže nevedia, čo to je a ja som z toho zúfalá, pretože to trvá takmer pol roka. Naposledy som urobila skúšku, počkala som v aute a skúsila som naštartovať po 10 minútach. Naštartovala. Skúsila som za ďalších 10 minút a už nie. Opäť až po 20 minútach naštartovala. Keď skúšam naštartovať auto hneď po odstavení, naštartuje bez problémov vždy. Prosím, vie mi niekto poradiť, alebo mal niekto takýto problém?
Ešte doplním: keď tento problém začal, naštartovala som cca na 2-3-4x bez čakania. Teraz bez šance, proste 20 minút a potom chytí. Vždy však vtedy dlhšie točí motor, 5-6 sekúnd asi. Vopred ďakujem za ochotu.
Maghreb
Věčnej rejpal

Re: Corolla 2006 ne-štartuje

Příspěvek od Maghreb »

Aky motor?
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Ked servise na na to neprisli,tak tento servis obchadzat na 20km.
Predpokladam ked vymenili sviecky-skontrolovali ze hadzu aspon iskru ako má.
Urcite by som sa zameral na palivo. / cistota,tlak,ci tam nie je prisavany vzduch-nepada /
Mozu byt aj vadne casti elektroniky. (skusat chladom a potom teplom)
Ale to je praca pre skutocneho odbornika -nie vymienaca dielov ako je to poslednom case ...

Corolla 2006/ bol prelomovy/ktora generacia 9-10?
-motor-objem...atd.
https://cardiagn.com/toyota/toyota-corolla/
https://cardiagn.com/toyota-corolla-200 ... m-em00h0u/

Rusky link-servisny manual -E150
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

...nie že by som sa v tom nejako vyznal, je to iba taký nápad - mas aj iný kluc od auta? ak ano, skusme to . Takto môžeme aspon vylucit jednu možnu chybku- imobilizer, resp.kluc . Niekedy sa nevedia sparovat . Býva to take - nevyspytatelné. Aj ked , davam tomu tak 50% na uspech. Stále može byt kluc OK a imobilizer samotný nie.
Ale skusit to ta nestojí nic, peniaze budes potrebovat , ked to nepomoze. Potom ako píše MiBo - navštivit odborníka, cez net sa to neopraví.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
jupitera
Člen Týmu

Příspěvek od jupitera »

Motor 1,4 benzín. 9-10-ta rada neviem, je to kupované vo februári 2006. Kľúče mám dva, robí to pri obidvoch.
HerrKreuz
Člen Týmu

Příspěvek od HerrKreuz »

Doporučuji navštěvu kompetentni osoby s diagnostikou, protože podle těch symptomů to muže byt uplne cokoliv,.... :/ Osobne bych se zameril na: zapalovaci civky(zkusit prehazet mezi sebou), maf sensor, lambdu, senzory otaček vačky a kliky a taky snimače teplot v sani i motoru. Pak bych se vrhnul na paliv. soustavu a filtry + podle sviček bych se mrknul jestli je palivo kde ma byt, potažmo šel po závadě..... a v nejakutnějším případě bude studeny spoj v nejake jednotce a to bude drbat, protoze se fakt blbe diagnostikuje :/
MY SECOND NAME IS HACKERMAN....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“