Zvýšenie podvozku
Zvýšenie podvozku
Ahojte, riešil tu niekto zvýšenie podvozku na Verse? Tak 3 cm by som bral. Ďakujem
Re: Zvýšenie podvozku
no, nie som si teraz istý, ale na niektorom fore som toto stretol. Ale neslo ani tak o zvýšenie ako také, ale o dosiahnutie , aby auto po naložení "nesadalo" príliš nízko. Riešili sa tam vzduchové gumene mechy medzi pružiny, niekde medzi nápravy ... žial verdikt bol myslým smutný, totiž , že je to viacmenej hovadina.
Pokial automobilka nerobila nejaku "zvýšenu" verziu ( napr. niečo v zmysle ako bola carina 4x4 pre irsko), potom asi zostavaju len pokusy, ktoré sice môžu vyjsť, zpravidla vsak koncia zhoršením jazdných vlastností ( a pravdaže vyhodením kopca peňazí).
Pokial ale ide len o unavené povodné pružiny a svetlá výška teraz je menej než udava výrobca , potom by to slo jednoducho. proste vymenis unavené za nové.
Pokial automobilka nerobila nejaku "zvýšenu" verziu ( napr. niečo v zmysle ako bola carina 4x4 pre irsko), potom asi zostavaju len pokusy, ktoré sice môžu vyjsť, zpravidla vsak koncia zhoršením jazdných vlastností ( a pravdaže vyhodením kopca peňazí).
Pokial ale ide len o unavené povodné pružiny a svetlá výška teraz je menej než udava výrobca , potom by to slo jednoducho. proste vymenis unavené za nové.
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
Nie, nie, pružiny sú OK. Na záhradke by mi bodla vyššia svetlá výška.
neviem...ja napriklad mam hondu, kde je k dispozícii verzia s "vysokou svetlou výškou". Rozdiel nie je ale ani cca tolko co potrebujes ty . Normalna verzia je vysoká 1435mm, tá s "vysokou výškou" má 1450mm. Teda len 1,5cm. Neviem , ci by som kvoli tomu menil komplet pružiny . Teda to j pri mojej honde, ktorá v žiadnom prípade nie je verso. Netuším ani ktoru z tých dvoch verzíí vlastne mám, aj tak sedí tak nízko, že ju volám žehlička.
No, napisal som to ako príklad, ako by som možno vec riešil ja , keby mi to bolo nutne treba. Teda zistil by som, či je k dispozícii takáto verzia už z výroby a potom by som s použitím potrebných dielov auto "prerobil".
No, napisal som to ako príklad, ako by som možno vec riešil ja , keby mi to bolo nutne treba. Teda zistil by som, či je k dispozícii takáto verzia už z výroby a potom by som s použitím potrebných dielov auto "prerobil".
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
Já bych srovnal tu příjezdovou cestu k zahrádce. Opravdu by to podstatně zhoršilo jízdní vlastnosti.
Corolla Verso 1,8VVTi 2006, Toyota Sienna 3,5 2007, Ford Explorer 4,0 1998
OK, ďakujem a beriem na vedomie. Mením otázku, máte prosím niekto skúsenosti s plechovým krytom pod motor od tejto firmy? https://www.krytpodmotor.com/kryt-pod-m ... -2009-2016 Prípadne, viete mi doporučiť niečo iné? Ďakujem
no, nevyzera to vobec zle. Akurat teraz neviem , či ide o ilustracné foto alebo to ma byt na konkretny typ. Totiž otvor na vypustenie oleja je uplne inde než treba a k filtru sa nedostanes vobec. Teda tak ci tak to bude treba demontovat pri každej výmene oleja. Odhliadnuc od toho - nie je to trochu drahé ? ( Ale to sa len pýtam...neorientujem sa v tom celkom.)
Ja som naposledy toto riešil koncom minulého storočia , ked som opatril podobnou ochranou spodok motora na skode 120. mala ako vieme hlinikovu vaňu a kedže sa to u mna používalo aj ako stíhací traktor , bola to uprava potrebná. Ale urobilo sa to home made
Ja som naposledy toto riešil koncom minulého storočia , ked som opatril podobnou ochranou spodok motora na skode 120. mala ako vieme hlinikovu vaňu a kedže sa to u mna používalo aj ako stíhací traktor , bola to uprava potrebná. Ale urobilo sa to home made
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
Lacnejšie som nenašiel, no ak to má ochrániť, tak by som aj zainvestoval. Pokiaľ ide o foto, tak to naozaj nesedí. Už pred pár mesiacmi som si s nimi písal a potvrdili, že tie fotky vymenia, nestalo sa. Otázne je, či a čo dostanem ak to vyplatím . Skusim si ešte vyžiadať reálne foto ...
Bohužel výběr rozměrů dle TP je žalostný 205/55/16 nebo 215/50/17... Takže si nijak nepomůže