Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
no, měli by se nad tím zamyslet, už rok se to nikam nepohlo ...., ale že bych kvuli tomu prodával ato, to ne ..., kdybych to vyloženě tam chtěl, tak bych šel tehdá jinam ...., tohle bejvá většinou ošemetný, že to tam pujde atd .. a pokud by to stálo 10t , tak ať se s tím vyfotí .... 

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak Toyota to zacina mrsit tiez, ono tie baterky nepolacnia, ako si myslia zmrdomanageri ... kedze tam potrebujes drahe a obmedzene nerasty, ze ...Slayer píše:Začínám mít pocit, jako bych jezdil v nějaké 10-leté, vylítané Dacii a ne v novém autě za skoro 800k, s najetými 18.000 km...U dílenského zpracování bych se nějakou japonskou kvalitou tedy rozhodně neoháněl...
Preto pisem, ze Corolla ma vyznam s 1,2T v social edition. Za vacsiu polovicu z tych tvojich 800k mas Ceeda ako lusk v podobnej vybave s lepsou ergo.
PS Cicikovi co chyba AA alebo CP by sa mal zamysliet, ci chce vobec jazdit alebo drbat sa s mobilom za jazdy. A este kvoli tomu vracat auto. Ty vole ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mezitím si člověk zvykne na držák a přestane to řešit...miiike píše:No a info ze včerejška: nejdřív 2. polovina roku. Koupil jsem auto na podzim a už mě to štve. Jsem téměř rozhodnut ji kvůli tomu poslat někomu jinému.Bubo226 píše:no už aby to bylo....Tomv píše:Jen info k Apple car - než jsem auto koupil, říkal prodejce, že do starších půjde dohrát za cca 10 000.- kč
Po koupi auta přidal čerstvé info, že by to snad mělo být zadarmo. Obě informace jsou z března 2020
Naposledy upravil(a) Slayer dne stř 29.04.2020, 22:18, celkem upraveno 1 x.
Nevím, já jsem s SHD 1.8 spokojený. Mám najeto jen 5 tis km a nic nevrže.
+ mírně nadprůměrná dynamika (subjektivní porovnání), hravé v zatáčkách (víceprvek vzadu), robustní a jednoduchý(é) motor(y) slibující vysoké nájezdy (nepřímy vstřik, absence turba, gpf,..), výborná světla, ACC, spotřeba (roční nájezd mám +-43tis)
-masážní sedačky, AppleCar play mi chybí ale bude.
+ mírně nadprůměrná dynamika (subjektivní porovnání), hravé v zatáčkách (víceprvek vzadu), robustní a jednoduchý(é) motor(y) slibující vysoké nájezdy (nepřímy vstřik, absence turba, gpf,..), výborná světla, ACC, spotřeba (roční nájezd mám +-43tis)
Tak toto mě rozesmálo a líp bych to nenapsalCommonUser píše:
PS Cicikovi co chyba AA alebo CP by sa mal zamysliet, ci chce vobec jazdit alebo drbat sa s mobilom za jazdy. A este kvoli tomu vracat auto. Ty vole ...

Ale Slayer má bud nadpozemský sluch , nebo smulůu na auto ..., dřív spotřeba, ted vrzání ......, zatím to slyším jen od něj, že by někde něco vrzalo ....
S kvalitou bude hůř asi všude ..., eko mr**i nutí investovat automobilky do elektrokokotin, tak se přelejvaj peníze tam ....
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Tak mě by zajímalo proč vlastně padla volba na Corollu, a jaký byl důvod si tento model pořídit?
navážu na tu poznámku od Slayera o servisu brzd, ano určitě ten kdo si nechá brzdy každých cca 30 tis vyčistit a promazat tak pomůže prodložit životnost. Toto mám u Toyoty opravdu potvrzené a vyzkoušené. Určitě není pravda, že jsou brzdy po 80 tis na kompletní výměnu, resp. budou pro toho kdo toho moc nenajezdí, maximálně využívá k brždění rekuperaci, tam je pak problém s tím, že začnou tzv. zamrzat destičky, které pak poškodí kotouče.
K ostatnímu co se zpracování týče atd., nevím, já problém nemám, neměl jsem jej u aurisu, nemám jej u corolly a ani u C-HR. Corollu mám z UK, C-HR je z Turecka, rozdíl ve zpracování co se země původu nevidím. Nicméně když srovnám určité detaily mezi TS a sedanem, tak v některých drobnostech ten sedan působí horším dojmem. Není to však takový rozdíl jaký jsem viděl dříve mezi Aurisem a Corollou sedanem. Na Apple car jsem již zapomněl a na nic jiného než navi jej nepotřebuji a mohu jen potvrdit, že čím více věcí má možnost člověk ovládat přes obrazovku tak tím hůře, pro bezpečnost a sledování provozu jsou tyto věci spíše na škodu.
K ostatnímu co se zpracování týče atd., nevím, já problém nemám, neměl jsem jej u aurisu, nemám jej u corolly a ani u C-HR. Corollu mám z UK, C-HR je z Turecka, rozdíl ve zpracování co se země původu nevidím. Nicméně když srovnám určité detaily mezi TS a sedanem, tak v některých drobnostech ten sedan působí horším dojmem. Není to však takový rozdíl jaký jsem viděl dříve mezi Aurisem a Corollou sedanem. Na Apple car jsem již zapomněl a na nic jiného než navi jej nepotřebuji a mohu jen potvrdit, že čím více věcí má možnost člověk ovládat přes obrazovku tak tím hůře, pro bezpečnost a sledování provozu jsou tyto věci spíše na škodu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Najlepšia navigácia je online a kto počúva hudbu / podcasty, špeciálne cez Spotify a pod., tak tam jednoznačne Apple car / android auto je super vec a nič nebezpečné, práve naopak.
Keď to môže mať Peugeot za 8tis tak to, že to nemá Toyota za trojnásobok je jednoducho fail a hanba.
Keď to môže mať Peugeot za 8tis tak to, že to nemá Toyota za trojnásobok je jednoducho fail a hanba.
ale Toyota to má také, má již yaris, c-hr a corolla od určitého data výroby snad také. Řeší se auta v prvním roce výroby. Jsou automobilky co mají max. conectivitu s mobilem za podstatnou věc a jsou zase takové co tyto věci mají jako okrajové.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
matus69 píše:Najlepšia navigácia je online a kto počúva hudbu / podcasty, špeciálne cez Spotify a pod., tak tam jednoznačne Apple car / android auto je super vec a nič nebezpečné, práve naopak.
Corolla má v základu android auto/ apple car od roku 2020. Mám již ve své Corolle koupené letos.
Preco ti je z toho smutno? Aky dovod ?
podla mna je to dobra prilezitost pre ludi ktory sa neodhodlaju do noveho o par K drahsieho,a co ty vies preco ju predavaju nemusi to byt nespokojnost

farnell píše:Z tohoto mi je vazne smutno....![]()
https://auto.bazos.sk/inzerat/110290781 ... orolla.php
https://auto.bazos.sk/inzerat/109400212 ... ection.php
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
Hravé v zatáčkách, to jako vážně? Vždyť to má úplně impotentní řízení, bez jakékoliv zpětné vazby, s pro zábavu nevhodným převodem řízení, kdy se do ostřejsi zatáčky ukroutíš volantem. I na příplatkových 18" se to navíc hrne ven a hrabe do toho stabilizace. Tomu říkáš zábavné auto? Do toho to má hodně daleko. Taková auta umí třeba Honda.Sir_ka píše:Nevím, já jsem s SHD 1.8 spokojený. Mám najeto jen 5 tis km a nic nevrže.
Po 5000 mi taky nic nevrzalo. Teď mám najeto 20 a kromě sedačky a madla dveří řidiče, čekám, co přijde dál?
Tak jinak, je to nejzábavnější auto, které jsem vlastnil.Slayer píše:Hravé v zatáčkách, to jako vážně? Vždyť to má úplně impotentní řízení, bez jakékoliv zpětné vazby, s pro zábavu nevhodným převodem řízení, kdy se do ostřejsi zatáčky ukroutíš volantem. I na příplatkových 18" se to navíc hrne ven a hrabe do toho stabilizace. Tomu říkáš zábavné auto? Do toho to má hodně daleko. Taková auta umí třeba Honda.Sir_ka píše:Nevím, já jsem s SHD 1.8 spokojený. Mám najeto jen 5 tis km a nic nevrže.
Po 5000 mi taky nic nevrzalo. Teď mám najeto 20 a kromě sedačky a madla dveří řidiče, čekám, co přijde dál?

A proč jsi teda volil Corollu? Sice mám auto krátce, ale neshledávám na něm žádný problém. Spotřeba zatím dle TP. Tak za mě zatím spokojenost.Slayer píše:Hravé v zatáčkách, to jako vážně? Vždyť to má úplně impotentní řízení, bez jakékoliv zpětné vazby, s pro zábavu nevhodným převodem řízení, kdy se do ostřejsi zatáčky ukroutíš volantem. I na příplatkových 18" se to navíc hrne ven a hrabe do toho stabilizace. Tomu říkáš zábavné auto? Do toho to má hodně daleko. Taková auta umí třeba Honda.Sir_ka píše:Nevím, já jsem s SHD 1.8 spokojený. Mám najeto jen 5 tis km a nic nevrže.
Dle TP? Takže jako 3,6l v kombinaci? Ještě k tomu u nezajetého auta? Tak určitě...Aronnn píše:A proč jsi teda volil Corollu? Sice mám auto krátce, ale neshledávám na něm žádný problém. Spotřeba zatím dle TP. Tak za mě zatím spokojenost.Slayer píše:Hravé v zatáčkách, to jako vážně? Vždyť to má úplně impotentní řízení, bez jakékoliv zpětné vazby, s pro zábavu nevhodným převodem řízení, kdy se do ostřejsi zatáčky ukroutíš volantem. I na příplatkových 18" se to navíc hrne ven a hrabe do toho stabilizace. Tomu říkáš zábavné auto? Do toho to má hodně daleko. Taková auta umí třeba Honda.Sir_ka píše:Nevím, já jsem s SHD 1.8 spokojený. Mám najeto jen 5 tis km a nic nevrže.

Řekněme, že po 20tis km a uplatnění pár rad zde z fóra, se mi po oteplení a přezutí na letní podařilo srazit spotřebu na 5-5,5l. Jízdní styl totálně podřizuji hybridu - jezdím předpisově a s lehkou nohou. Rozjezdy do druhého dílku hybrid metru. Převážně město, dálnic minimum, okrsek také. Pokud se už se na dálnici dostanu, tak opět striktně 130kmh tempomat. V opačném případě bych byl výše a nezachrání to ani město.
Proč jsem jí volil? Potřeboval jsem rychle auto na operák, jsem OSVČ. Problém byl v tom, že se na vše nové čekalo 5-6 měsíců a to jsem čekat nemohl. Jedině Toyoty byly ,jako jedna z mála, skladem a jelikož jsem předtím měl 4 Hondy, tak jsem věděl, že japonci umí zabávná auta, která je radost řídit. Strmé řízení a perfektní odezva. Bohužel jsem neměl dost času na delší testovací jízdu, což byla chyba. Na druhou stranu jsem hledal auto na max 2 roky a pak zase změna. Za dané náklady šlo o velmi dobrou nabídku, mám vysoký nájezd kolem 40.000 km / rok a jeden km mě po přepočtu vychází na 3,80,-, což je pod zákonnou normou 4,1 Kč. Výbavá také plná, vzhledově je auto pěkné. Jenom to řízení a pazvuky no... Váhal jsem ještě mezi novou Scalou (Oktávka už dobíhala a nový model ještě nebyl k objednání a i tak by mě čekalo x měsíců), ale tam měli skladem poslední kus ve stříbrné, bez plné výbavy, nebylo tam ani kam odložit levou ruku (opěrka na madle strašně nízko) a celkově mě to moc nenadchlo i když 1.5 TSI jel slušně. Zvláštní bylo, že i při ceníkovce o 250tis. Kč nižší, vycházela splátka operáku dráž, než u Toyoty. Tím pádem bylo vyřešeno. Za 14 dnů od podpisu smlouvy jsem jezdil. Uvidíme časem, ty pazvuky si rozhodně líbit nenechám a při 30tis km garančce jim to tam nechám, dokud mě toho nezbaví. Od toho je snad záruka... Jinak přístup autorizáku strašný, na dotazy nereagují, i leasingovka s nimi má špatné zkušenosti. Nakonec mě tam museli objednat oni. Je z nich cítit přístup, ať si s tím jezdím tam, kde jsem si to pořídil. Jiný autorizák tu v Praze leasingovka nasmlouvaný nemá

Brzdy jsem u nich zmiňoval, protože u parkování slyším pazvuky, jako by byly sjeté destičky, kov na kov. Dle autorizáku se mi tam mohly dostat nečistoty a to pak brzdy ničí. Nic s tím samo neudělali. Také když občas brzdím, tak brzda jakoby vynechá a pak zase zabere. Být to na mokru, nebo z nějakých velkých rychlostí, tak řeknu, že je to ABS, tale takhle je to divné. Jednou se taky ozval takový chroupavý zvuk a přitom problikl protiprokluz. Bylo to bez brždění, na rovině, za sucha...