Otačky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Raada
Člen Týmu

Otačky

Příspěvek od Raada »

Zdravím
Již delší dobu se potýkám s problémem na který mi zatím nikdo nedal řešení.

Po nastartování za studena vylitnou otáčky na 2000 a postupně jdou dolů jak se motor zahřívá. Při provozní teplotě jsou na volnoběh normální.
Za jízdy, když je třeba řadit, tak po sundání nohy z plynu otáčky jdou dolu velmi zvolna. I když jenom protočim motor při stání.

Mám T22, 4 dv.
2,0i, 94 kW (ST220)

Nikdo neví, ani borci od Emila

Za případnou řadu předem diky
RM
Raada
Člen Týmu

Re: Otačky

Příspěvek od Raada »

biscuit píše:a co je problem? ze po sundani nohy z plynu nesleti otacky rychle dolu?
Trvá to tak půl minuty
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

mas klasiku mechanický lankový plyn. Vezmi mazivo a prestriekni bowden.
Idealne mazivo na bowdenové vedenia ( kludne aj z najbližšej predajne bicyklov napríklad) a striekaj to za ovladaním klapky dnu do bowdenu plynového lanka. Tak sa ti to dostane až dole, resp, co najdalej.
malo by to zabrat :)
Mal som podobný problem na Carine AT191, prelial som to olejom na sijacie stroje a pokoj svätý. Jak nové to bolo.
..Ale to s tým volnobehom pred a po zahriatí mi pripada ako normálny jav. Zvlášt v zime.
každpadne ale pri radení , ak ti namiesto poklesu otáčky vyletia hore, to je nepríjemné. najmä pri ostrejsej jazde, ked to potrebujes roztiahnut aspon na 4t/min a potom to pri vyslapnutí spojky este letí hore...Ako vravím , mal som to.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
tommik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommik »

Zdravím,
to, že se otáčky po nastartování studeného motoru na volnoběh drží kolem 2000/min, mi dělá taky, hlavně v zimě. Někde jsem o tom četl, že je to normální - aby se motor dostal co nejdříve na provozní teplotu. Vzhledem k tomu, že po nastartování hned jedu, tak mi to je fuk. Většinou se motor stejně během pár minut jízdy trochu ohřeje a pak už otáčky na volnoběh klesají. Po zahřátí už mi po sundání nohy z plynu otáčky klesají rychle, takže se přikláním k jarsonovi, že by mohl být problém v zatuhlém lanku v lanovodu od plyn. pedálu.
Dokonce jsem v nějaké diskuzi četl, že některým majitelům toyot při přeřazování rychlostí otáčky buď neklesnou nebo dokonce trochu stoupnou (něco jako meziplyn u vejtřasky...) :P
Takže zkus promazat lanovod a uvidíš.
Avensis Combi, 1.8 VVT-i, 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“