TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Každý větší pneuservis má čtečku. Přiloží ke kolům a vytiskne ti to. Otázka 5min. Dělali mi to v BestDrive.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Jednu sadu by si mal mať uloženú v pamäti riadiacej jednotky od kúpy auta. Ak nie, tak hoď druhú sadu do kufra a budeš musieť zájsť do servisu kde majú čítačku . Ak bude technik ochotný , tak ti odčíta snímače na aute a ty si tu obrazovku na čítačke jednoducho odfotíš - alebo niekde napíšeš ID . To iste urob s druhou sadou-ale pneumatiky rozlož niekde mimo auta s miernym odstupom- aby sa načítali správne kódy - a taktiež odfotíš obrazovku s druhou sadou. Ale myslím si, ze to bude za poplatok ( pretože im berieš prácu ).
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 06/2014
btw: pneumatiky sundávat je zbytečné, protože kody tam nejsou napsané. Do servisních knížek se to taky nepíše.
Jediná možnost je servis se správnou čtečkou.
Pokud jsou kola už na autě, obejdou se přístrojem kola 1 až 4 (1 je u řidiče, 2 spolujezdec..) přístroj si to načte všechno a po připojení k OBD se během pár sekund nahraje.. a nemusí se nic ručně přepisovat.
Pak třeba Caristou přečíst kody, zapsat a uložit. a odpříště přepisovat sady kol sám.
Jediná možnost je servis se správnou čtečkou.
Pokud jsou kola už na autě, obejdou se přístrojem kola 1 až 4 (1 je u řidiče, 2 spolujezdec..) přístroj si to načte všechno a po připojení k OBD se během pár sekund nahraje.. a nemusí se nic ručně přepisovat.
Pak třeba Caristou přečíst kody, zapsat a uložit. a odpříště přepisovat sady kol sám.
- Standa50
- Manager Týmu
Nevidím důvod, proč by do servisní knížky id kódy neměl prodejce zapsat.Vždyť je právě v servisce na kódy připravená tabulka. Pokud auto kupuji soukromě z druhé ruky,tak je to moje blbost,že jsem si to neohlídal, pak záleží na slušnosti bývalého majitele,jak se k problému postaví.V případě,že kupuji auto od novoty nebo ojeté z autorizáku,tak problém s chybějícímí id kódy v servisce řeším s autorizákem.Píšu z vlastní zkušenosti,kdy po předchozí telefonické domluvě na termínu návštěvy, jsem po 20 minutách odjížděl z autorizáku s dopsanými kódy a registrovanou druhou sadou ventilků na zimní sadě,která byla k autě grátis.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Rozumím, návštěva pneuservisu a čtečka... Na autě si dělám některé věci sám, protože mne to prostě baví, nikdo mne to neučí, musím se to naučit sám (ve smyslu chci se to naučit) a rád chápu, jak to funguje (jako kluk jsem se vrtal v modelech, teď ve velkém autě...). Respekt k poctivým mechanikům! Jako bonus beru to, že si sám volím čas a místo podle nálady a navíc vím, co a jak jsem udělal. Auto mám od nova a v servisce ID zapsány nejsou (ups, možná moje nedůslednost). Nicméně mi to nevadí a hledám cestu jak na to. Z OBD2 vyčtu kódy ventilků, které jsou zapsány v ŘJ. Hledal jsem dlouho na netu, jak zjistit ID ventilků nějakou svou cestou, prostě jako technický problém. Když už jsem přečetl mraky info s řešením čtečka nebo ID přímo na ventilku, tak jsem ještě zkusil tohle fórum. Proč si nenechat poradit... Takže díky a díky i za nakopnutí pro OBD2 a Caristu!
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic
- Standa50
- Manager Týmu
V tom tě chápu.Jsem taky podobný typ.Čekal jsem až mi skončí záruka,abych se v autě mohl šťourat.Převážnou většinu běžné údržby si dělám sám,jako je třeba výměna oleje a filtrů,dodělávky usb portů,výměna klaksonu kvůli trapnému zvuku podobného motocyklu jawa ,instalace autokamery a další "vylepšení".Toyota na rozdíl třeba od Fordu nebo VW těch úprav přes obd moc nenabízí.Takže teď tak maximálně přepnu sady kol a tím to končí.
-
- Člen Týmu
Ahoj,
Potřebuju sadu TPMS ventilků na Auris 2014 TS 1.6 Valvematic, jen si chci ověřit, že tahle sada by mohla fungovat ?
https://www.aliexpress.com/item/4000064439736.html
Mám z Toyoty papír s číslama ventilků v jednotl. sadách kol, nicméně jedná se o čísla konkrétních ventilků, nikoli čísla dílů...
Díky
Potřebuju sadu TPMS ventilků na Auris 2014 TS 1.6 Valvematic, jen si chci ověřit, že tahle sada by mohla fungovat ?
https://www.aliexpress.com/item/4000064439736.html
Mám z Toyoty papír s číslama ventilků v jednotl. sadách kol, nicméně jedná se o čísla konkrétních ventilků, nikoli čísla dílů...
Díky
2014 Auris TS 1.6 Valvematic 6 M/T Trend + Business / Comfort
- Standa50
- Manager Týmu
Podle OE čísla i tvarově jsou to na aurise,takže by měli na 99,99% fungovat
-
- Člen Týmu
Super, takže objednám, díky za potvrzení
2014 Auris TS 1.6 Valvematic 6 M/T Trend + Business / Comfort
Mám dvě sady letní a zimní, ale je mi to k ničemu po každém přehlížení musím do servisu a nechat překonfigurovat. Moje řídící jednotka má přednastaveno místo jen pro jednu sadu. Tak my to hodí pi pár kilometrech chybovou hlášku, a to mám v servisce všech 8 čísel od snimačů. Tak uvažuji koupit OBD II a budu doufat že půjde přepisovat čísel snimačů.
TOYOTA AURIS 1,4 D2D 2014
- Standa50
- Manager Týmu
Rok výroby? Je dobrým zvykem v profilu do podpisu uvést základní údaje o autě (model,r.v. motorizace).Podstatně usnadní případnou odpověď na problém.
Ja mam maj 2014 a umí tiež len jednu sadu co ma neskutočne serie.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
- Standa50
- Manager Týmu
Tenhle problém vyřeší,že se použije druhá sada ventilků,kterou lze klonovat.
Jo lenze, ja uz som tak auto s 2 sadami ventiliek kupil. Co robit v takomto pripade?
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Ak vieš čísla všetkých snímačov a nechce sa ti chodiť do servisu, tak kolega tu nedávno napísal veľmi jednoduché a ak máš telefón s androidom, tak aj veľmi lacné riešenie. Nechce sa mi to prepisovať, takže len kopírujem pôvodný príspevok od Kamka0266:
Vyššie vo vlákne som písal, že sa mi nepodarilo prepísať čísla snímačov TPMS cez Techstream aj keď som kúpil už dva adaptéry.
https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... 35#p386775
Ty si tu spomenul CARISTU a tak som sa toho chytil. Na fóre SKODAHOME som si preštudoval skúsenosti chlapcov a stiahol som si Carista v3.8.4 – odomknutú verziu. Mal som doma jeden adaptér OBDII ale je to verzia 2.1 a ten mi nefungoval. Tak som objednaj ďalší adaptér OBDII ELM 327 v1.5- ten s tlačidlom ON/OFF.
https://www.aliexpress.com/item/3249545 ... 4c4dWrdHk5
Po spárovaní s telefónom a overení si jeho funkčnosti cez soft ELM327 Identifier som sa pripojil k autu a podarilo sa mi prepísať kódy TPMS senzorov –z letných na zimne pneu. Kupoval som to výlučne kvôli prepisovaniu čísel senzorov, keďže moja auriska ma pamäť iba na jednu sadu. Carista dokáže viac, ale ešte som nič iné neskúšal -ani vymazať chybovú hlášku, pretože som v pamäti nemal žiadnu hlásku. Po prepísaní som si overil nove čísla aj cez techstream.
Chcem sa ti poďakovať, že si spomenul CARISTU. Stálo ma to dosť času ,nervov a peňazí, aby som si dokázal prepísať čísla TPMS senzorov. Dík ešte raz, snáď to pomôže aj ďalším ľuďom tu na fóre.
Stálo ma to asi 5 minút času a všetko funguje. Do telefónu som stiahol a nainštaloval odomknutú verziu Carista v3.8.4, doma v šuflíku som našiel OBDII spároval s autom a prepísal si čísla senzorov. Mám to odskúšané, funguje to a problém vyriešený.
Vyššie vo vlákne som písal, že sa mi nepodarilo prepísať čísla snímačov TPMS cez Techstream aj keď som kúpil už dva adaptéry.
https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... 35#p386775
Ty si tu spomenul CARISTU a tak som sa toho chytil. Na fóre SKODAHOME som si preštudoval skúsenosti chlapcov a stiahol som si Carista v3.8.4 – odomknutú verziu. Mal som doma jeden adaptér OBDII ale je to verzia 2.1 a ten mi nefungoval. Tak som objednaj ďalší adaptér OBDII ELM 327 v1.5- ten s tlačidlom ON/OFF.
https://www.aliexpress.com/item/3249545 ... 4c4dWrdHk5
Po spárovaní s telefónom a overení si jeho funkčnosti cez soft ELM327 Identifier som sa pripojil k autu a podarilo sa mi prepísať kódy TPMS senzorov –z letných na zimne pneu. Kupoval som to výlučne kvôli prepisovaniu čísel senzorov, keďže moja auriska ma pamäť iba na jednu sadu. Carista dokáže viac, ale ešte som nič iné neskúšal -ani vymazať chybovú hlášku, pretože som v pamäti nemal žiadnu hlásku. Po prepísaní som si overil nove čísla aj cez techstream.
Chcem sa ti poďakovať, že si spomenul CARISTU. Stálo ma to dosť času ,nervov a peňazí, aby som si dokázal prepísať čísla TPMS senzorov. Dík ešte raz, snáď to pomôže aj ďalším ľuďom tu na fóre.
Stálo ma to asi 5 minút času a všetko funguje. Do telefónu som stiahol a nainštaloval odomknutú verziu Carista v3.8.4, doma v šuflíku som našiel OBDII spároval s autom a prepísal si čísla senzorov. Mám to odskúšané, funguje to a problém vyriešený.
*Toyota Auris TS 2014, 1.6 Valvematic