Lexus CT 200h & Toyota Prius III >>Co je lepší<<
Re: Lexus CT 200h & Toyota Prius III >>Co je lepší<<
Já si myslím, že je rozdíl v tom HSD. Auris je v porovnání s Lexusem několik let starý a je v něm použitá starší verze toho systému. Já, když ze svého obyčejného PIII přesednu do Plug-In verze, tak je to hned znát, protože je v tom jiná (silnější) baterka a jede to líp. V EV modu to má svižnější akceleraci i to dojede násobně dál. Stejnou baterku má i P+, ale to není Plug-In a navíc je o pár kg těžší, takže P+ je výkonově něco mezi.
Zeman není můj prezident
Lexus a Auris -Prius III majú techniku identickú aj čo sa týka batérií - 1.3 kWh kapacita aspoň čo som našiel... plug-in má iný typ batérie a iný výkon...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
CT 200viek je kopec na predaj predpokladám že nenaplnili predstavy o športovom aute... bohužiaľ ceny sú trošku mimo keď je možnosť za porovnateľný či dokonca menší peniaz kúpiť už aj Auris II hsd....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Vůbec jich není moc na prodej, jsou prostě dražší a většina nebohatých lidí, co nemohla mít na nový, přemýšlí nad "vydanou" sumou. Denně to sleduji, CT200 & Prius III, které jsou o +-3.000euro levnější. Lexus se myslím ani náhodou nesnažil plnit představy o sportovním autě - je to jen jiný, vypiplanější Prius, sortiment navíc... něco jako když Aston Martin nabízel pod názvem Cygnet, vyladěnou Toyotu IQ.slabostka píše:CT 200viek je kopec na predaj predpokladám že nenaplnili predstavy o športovom aute... bohužiaľ ceny sú trošku mimo keď je možnosť za porovnateľný či dokonca menší peniaz kúpiť už aj Auris II hsd....
Nesmíme zapomínat, že přibyl na trhu lowcost Dacia, apod., která je za 14.000euro nová (za což je právě CT200), dokonce i sedmimístná Stepway v "luxusním" pojetí

Za 12-14.000euro (což je cena nejlevnějších CT200, najeto do 130.000km), máte skvělý Lexus GS300 kolem 2007 (nehavarované, do 100.000km, stav nového auta) a to je jiná liga a kategorie. Třeba CT200 se 70.000km stojí jako Lexus LS600h se 120-140.000km...
Nevím jak jinde, ale tady ti co Lexus kupují, ve snu nenapadne koupit novou Corollu, nebo Auris, řešit kufr... to prostě nejde. Kufr je nezajímá, na dovolenou by v životě nejeli do lágru jménem Chorvatsko (černý humor) a ještě autem... stačí kufřík do letadla. Sousedi s tím jezdí každý rok CH projíždět nádhernou krajinu a serpentýny (on řeže zatáčky a pálí gumy nabušeným Porsche, žena si nádheru a výhledy kolem užívá v tichém CT, případně přiloží manžílka, když rozseká svůj stroj...) on pracuje jako "dělník" ve VW a Porsche splácel a pak stavěl dlouho, ona je zaměstnanec http://www.google.de/search?biw=1024&bi ... UQvwUIGSgA
Pokud chcete ručně vyrobený nábytek od prověřeného řemeslníka, nenapadne Vás Ikea, jít do fronty mezi ovce, kde si jako všichni odvezete stejné skládací krabičky...
CT je fajn auto, mám jej raději než Prius, právě pro tu jinakost. Místo v kufru, cena a pod., to není podstatné, pokud jej prostě chcete. U Lexusu nejde tolik o peníze, pochopíte, až první Lexus pořídíte, jdou stranou, prostě je vyděláte. Stejně jako si koupíte první dražší pračku Miele, další bude zase Miele.
Někteří chtějí princip pohonu Prius, kvalitu Toyota, ale Prius rozhodně nechtějí. Pak je Lexus CT200 skvělou volbou (ve spoustě míst na světě, je Prius na každém rohu, jako v Česku Octavie... tisíce žlutých, či jinak zbarvených, hnusných Prius taxi...)
Majitele CT200 co znám, jde často o vyzrálé ženy s dospělými dětmi, projektant, architekt, jinak posunutý lidé, žijící mimo masu..., fajn lidé, co mají u zajímavého baráku např. Cirtoën C6, Avantime, Thesis, Maseratti, Toyotu IQ, původní Smart kabrio Brabus, staré MG cabrio, či Mercedes křídlák... jestli mi trochu rozumíte, alespoň tady kolem mne v DE.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
Rozumíme, píšeš česky, popisuješ DE, ale v ČR je CT prostě OUT (IMHO). Trochu to připomíná Mládka... 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Tak ja nesúhlasím pretože na našich bazárových stránkach je tých Lexusov dosť dokonca viac ako Priusov dokopy .... To o niečom svedčí - teda pre mňa. Lexus CT 200 je proste len Auris hsd v inom kabátiku, typického kupcu Lexusa predsa nemôže naplniť 1.8 hsd. Ano kto raz kúpil Lexusa .... ale nie CT200. To je môj názor prečo sa ich tak zbavujú - málo km, relat. zánovné.... proste CT200 mi nedáva nič naviac okrem L na kapote a to je málo. Pre mňa určite. Ale snobom čo sa chcú odlíšiť od plebsu to zrejme stačí. Keby že mám prachy na zbytočné autá beriem niečo klasické s čím sa na ceste zabavím - niečo ľahké, 6 valec benzín vpredu, náhon dozadu, pekne tvrdé, Nissan 240Z napr. či Corvettu C3... ale to nieje dosť snobské k zaujímavému domu a hodinkám za 30 000Euro že.... Toyota IQ - to snáď nie... pred mojím domom možno ale tam s tými prachmi?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Co nemá smysl pro Vás, má smysl pro jiného.slabostka píše:Tak ja nesúhlasím pretože na našich bazárových stránkach je tých Lexusov dosť dokonca viac ako Priusov dokopy .... To o niečom svedčí - teda pre mňa. Lexus CT 200 je proste len Auris hsd v inom kabátiku, typického kupcu Lexusa predsa nemôže naplniť 1.8 hsd. Ano kto raz kúpil Lexusa .... ale nie CT200. To je môj názor prečo sa ich tak zbavujú - málo km, relat. zánovné.... proste CT200 mi nedáva nič naviac okrem L na kapote a to je málo. Pre mňa určite. Ale snobom čo sa chcú odlíšiť od plebsu to zrejme stačí. Keby že mám prachy na zbytočné autá beriem niečo klasické s čím sa na ceste zabavím - niečo ľahké, 6 valec benzín vpredu, náhon dozadu, pekne tvrdé, Nissan 240Z napr. či Corvettu C3... ale to nieje dosť snobské k zaujímavému domu a hodinkám za 30 000Euro že.... Toyota IQ - to snáď nie... pred mojím domom možno ale tam s tými prachmi?
Naposledy upravil(a) MGRR dne sob 17.09.2016, 18:33, celkem upraveno 6 x.
Ano, CT 200 nemá smysl.. viď inzertné stránky u nás.... 

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Od začátku roku jezdím s CT 200h. Stal se naším nejoblíbenějším autem posledních let...
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... &source=hp
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... &source=hp
...odkaz na test CT 200h : a hlavně pak ty komenty "odborníků"....."Prd Isku",Toman , a hlavně Záruba - zuřivec...ten tedy svůj nejlepší výplod asi smazal - ale člověk někdy až zírá,co vypotí...hybrid je další "slepá kolej"....
Jak ctu hezky napsany rozsahly komentar od MGRR pripada mi ze na ty auta dba hlavne starsi generace a mladym jakoby to bylo jedno uz to proste neni takovy status 'mit nejake originalni auto'. Jakmile maji ve sluzebni Octe sparovany telefon a muzou si pustit muziku jsou spokojeni (cest vyjimkam). Elektromobily tenhle trend jenom posili - je to jeste vic odtazita jizda nez u spalovaku. A legislativne to taky speje k unifikaci, zajimava auta co neplni normy uz proste v evrope nekoupite tak snadno. UZ historicky znacky jako Lexus, Volvo, Subaru stoji proste troche bokem a nejsou mainstreamove vyhledavany to je taky faktor...
No prave to by me neoslovilo, ja nechci brumlavou bestii ale klidny nenapadny auto ktery je treba necim zvlastni... coz CT200h splnuje.slabostka píše:beriem niečo klasické s čím sa na ceste zabavím - niečo ľahké, 6 valec benzín vpredu, náhon dozadu, pekne tvrdé
aha a prečo mám priplácať za nenápadné nudné mainstreamové auto ktoré ničím nenadchne? Pre mňa je auto vozítko dopravný prostriedok a nie dôkaz statusu?
CT200 je ako peugeot 206 z reklamy kde Ind vyklepe akési domáce vozítko z roku 1955 na vzhľad 206tky. Pod kapotou CT200 je obyčajná technika obyčajného aurisu či priusu. Mať Fabiu junior čo sa tvári ako RS je vcelku smiešne.
CT200 proste nie je lexus.

CT200 proste nie je lexus.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
tohle není pravda, já když jsem obměňoval auto pro manželku tak jsem chtěl nějakej prémiovej kompakt segmentu C, buď MB A W176 nebo BMW 1 F20 ale kvůli nájezdu cca 30-40k ročně převážně mětstskýho a příměstskýho provozu jsem nakonec vše přehodnotil a rozhodl se vzít nějakýho Aurise HSD či Priuse 3.gen a po svezení s nima jsem prostě čekal až se objeví nějakej CT200h za rozumnou cenu, pohon jako takovej vyhovoval... nebo to jsem špatně napsal, je fakt super na její účel ale pro člověka co v tom autě tráví tolik času chci prostě auto který bude nad tím co je běžný a to splňovala ta F20 a s výhradama i to MB A. Auris ani Prius se prostě kvalitou, tuhostí karoserie či interiéru a jeho materiálama nechytaj, třeba při zavření zadních dveří jsem se zhrozil a musel je zavřít ještě 3x abych se ujistil že to fakt vydává zvuk jak když práskneš dveřma u favorita. Jsou to obyčejný auta ale když maj hybridní pohon tak maj ojetiny ceny prémiovek, CT200h jsem nakonec sehnal za stejný peníze jako Aurise nebo třeba tu F20 BMW pěkně s CZ původem i servisem a jelikož jsem vše z toho zkusil tak můžu s klidem říct že je CT200h plně porovnatelnej s prémiovýma kompaktama svý doby jako třeba F20 116d nebo A180D W176 jak kvalitou tak dynamikou, u Aurise i Priuse jsem byl trochu zklamanej, ty se můžou srovnávat s běžnou konfekcí Auris obzvlášť, Prius alespoň má fakt zvláštní vzhled z venku i uvnitř ale je to taková solidní volba rozumu, nic víc nic míň. Rozhodně není CT200h převlečenej Auris, částečně technicky jistě, ale dojem z jízdy těch aut a toho jak jsou udělaný je úplně jinde a kufr a místo na nohy 190cm chlapa na zadní sedačce? Naprosto nepodstatný parametr pro 172cm velkou ženskou s jednou kabelkou a dvěma dětma co je veze do školy nebo na kroužky a pak v tom po zbytek dne tráví čas sama nebo maximálně s kámoškou.
myslím si že nová Corolla hatchback 1.8 Hybrid bude podobná nebo i lepší než CT200h, ale to je normální že se běžný auta po 10ti letech dotáhnou na to co nabízela prémie před lety. Chystám se s tím u nás na zastoupení svézt a stejně tak s Camry. Ty hybridy mě docela nadchly hlavně proto jak se chovaj ve městě, nic příjemnějšího jsem nikdy neřídil a hrozně fullhybridům s eCVT fandím.
myslím si že nová Corolla hatchback 1.8 Hybrid bude podobná nebo i lepší než CT200h, ale to je normální že se běžný auta po 10ti letech dotáhnou na to co nabízela prémie před lety. Chystám se s tím u nás na zastoupení svézt a stejně tak s Camry. Ty hybridy mě docela nadchly hlavně proto jak se chovaj ve městě, nic příjemnějšího jsem nikdy neřídil a hrozně fullhybridům s eCVT fandím.
Tak ti gratulujem ak si za cenu aurisu rovnakeho ročníka a km dostal lexusa, ja som také ešte nevidel
a budem stále tvrdiť že nič okrem pocitu "mám lexus" navyše nedostaneš - áno kvalitnejšie materiály, lepšie spracovanie ale to neospravedlní tu cenu. Motor - pohon rovnaký - čo robí auto auto - podľa mňa teda, mňa akosi nezaujímajú displeje, tlačítka, asistenti - motor a riadenie robia auto autom.

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000