Namodraly kouř

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Zardoz
Člen Týmu

Namodraly kouř

Příspěvek od Zardoz »

Zdravím všechni. Mám takovej problém mám toyota avensis t27 2.2-4D v nafte a v poslední době mi auto hodně kouří (nechávám za sebou docela velkou clonu kouře někdy i pár kilometrů) s toho kouře je cítít spálený olej začalo to žrát i víc oleje a zvýšila se mi spotřeba zhruba o půl až 1 litr což je docela špatně... auto bylo na diagnostice a PDF filtr je v pohodě ERG ventil taky tak se chci zeptat jestli je chyba v pístnich krouzkach nebo nějaké těsnění nebo nedej bože praskla hlava válce? jsem na auta laik takže bych prosil aspoň o radu abych věděl co tomu je. děkuji předem za informace a odpovědi. hezký den všem
zlobyl
Navigátor

Re: Namodraly kouř

Příspěvek od zlobyl »

Osobně bych nejprve zkontroloval turbodmychadlo, zda nepropuští olej.
Stav chladící kapaliny se nějak mění?

Pokud bude vše v pořádku, tak pak už bohužel zbývá jen rozebrat motor (sundat hlavu) a podívat se, kde to teče.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Zardoz
Člen Týmu

Příspěvek od Zardoz »

kapalina je pořád v norme od doby co mi ji v servisu doplnili... posledne u výmeny oleje včetně filtru to však sežral 6l oleje a stále mu bylo málo... příští týden jdu na servis tak doufám že mě to nebude stát raketu ale děkuji za info
tommik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommik »

Zdravím,
mám sice benzín, ale jak jsi popsal, co s autem děje (zvýšená spotřeba oleje, namodralý kouř z výfuku) v podstatě odpovídá jednoznačně spalování oleje v motoru vlivem vadných pístních kroužků. Ještě pro jistotu u studeného motoru odšroubuj víčko na motoru (kudy se dolévá olej), jestli zespod víčka není žlutá mazlavá hmota (emulze) - to by znamenalo, že se dostává chladicí kapalina do olejové náplně kvůli vadnému těsnění pod hlavou.
Bohužel vadné (obvykle zapečené) pístní kroužky lze řešit pouze demontáží motoru ven, rozebráním a výměnou kroužků. Přitom už se mění těsnění pod hlavou a zkontrolují další věci (např. ventilové vůle).
Taková "generálka" ale bude finančně dost náročná.
Avensis Combi, 1.8 VVT-i, 2006
Zardoz
Člen Týmu

Příspěvek od Zardoz »

Dík moc za informaci
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ak problem s dymenim nepretrvava stale ale opakuje sa periodicky, s najvacsou pravdepodobnostou pojde o problem s regeneraciou DPF. Na predoslej generacii to bolo bezne
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

tommik píše:Zdravím,
mám sice benzín, ale jak jsi popsal, co s autem děje (zvýšená spotřeba oleje, namodralý kouř z výfuku) v podstatě odpovídá jednoznačně spalování oleje v motoru vlivem vadných pístních kroužků. Ještě pro jistotu u studeného motoru odšroubuj víčko na motoru (kudy se dolévá olej), jestli zespod víčka není žlutá mazlavá hmota (emulze) - to by znamenalo, že se dostává chladicí kapalina do olejové náplně kvůli vadnému těsnění pod hlavou.
Bohužel vadné (obvykle zapečené) pístní kroužky lze řešit pouze demontáží motoru ven, rozebráním a výměnou kroužků. Přitom už se mění těsnění pod hlavou a zkontrolují další věci (např. ventilové vůle).
Taková "generálka" ale bude finančně dost náročná.
- ale pri motore s turbom treba myslieť aj a možno hlavne na to že dochádza k prestupu oleja ktorý maže turbo do sania a tam to tlačí celkom parádne. Ja nemám TD motor ale predpokladám kontrola hadíc sania vie veľa napovedať.
Zapečené krúžky - tie sa zapekajú postupne a spotreba oleja nepríde znenazdajky a nie tak že motor dymí z dňa na deň.
Inak prekrúžkovať motor nie je genarálka a nie ja ani finančné náročná operácia. len to netreba nechať na autorizák.,
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Avensis“