Ahoj,
mám Auris 2018 hatchback, motor 1.6 Valvematic. Kupován jako nový, nyní najeto necelých 45 tisíc. Chci se Vás zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s úbytkem chladící kapaliny? Mezi garancemi se mi vždy trochu ztratí. Většinou z úrovně full na min. Pod minimální úrovní to nikdy nebylo ale kdyby mi kapalinu při každé garanci nedolili, možná by to šlo i pod tuto úroveň. Na motoru ani nikde jinde mi nic neteče a celkově na autě nepozoruji nic neobvyklého. Jezdím často po městě i po dálnicích. Přijde mi že se voda ztratí většinou po jízdách na dálnici při větších rychlostech. Díky za odpovědi.
Úbytek chladící kapaliny
Re: Úbytek chladící kapaliny
normálne to nie je... nejaký maličký úbytok v priebehu rokov môže byť ale rozhodne nie nové auto a nie od Full po Low. Buď je niekde maličký únik - nemusíš vidieť, pri bežiacom motore sa to môže hneď odparovať... alebo ešte horšie voda uteká do valca - tesnenie, prasklinka bloku.
Hľadať únik - poctivo hadice zhora zdola, možno sa dá chladiačka nejako ofarbiť aby to viac "svietilo" - UV lampa? alebo potom ísť cestou spalín v chladiačke - test na CO v chladiačke.
Išiel by som cestou reklamácie.
Hľadať únik - poctivo hadice zhora zdola, možno sa dá chladiačka nejako ofarbiť aby to viac "svietilo" - UV lampa? alebo potom ísť cestou spalín v chladiačke - test na CO v chladiačke.
Išiel by som cestou reklamácie.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Hustler:
Auris 2018.... TEDA ESTE JE ZÁRUKA NA AUTO?
Ak áno treba to reklamovat!
-nedaj sa odbyt ze tam dolejú chlad.kvap.
OSOBNA SKUSENOST.
Doliali chl.kvap.prestala sa stracat na oko nespozorovane ale po 2-3 rokoch cerpadlo zacalo byt hlucne...ZANEDBAL SOM TO A PO 4 ROKOCH SA VODNE CERPADLO ZASEKLO.
Skontrtoluj vizualne osku vodneho cerpadla to su najcastejsie uniky....
lEN TAK:
https://www.youtube.com/watch?v=0uhn1FI1kVM
https://www.youtube.com/watch?v=xneBQrol2WY
Auris 2018.... TEDA ESTE JE ZÁRUKA NA AUTO?
Ak áno treba to reklamovat!
-nedaj sa odbyt ze tam dolejú chlad.kvap.
OSOBNA SKUSENOST.
Doliali chl.kvap.prestala sa stracat na oko nespozorovane ale po 2-3 rokoch cerpadlo zacalo byt hlucne...ZANEDBAL SOM TO A PO 4 ROKOCH SA VODNE CERPADLO ZASEKLO.
Skontrtoluj vizualne osku vodneho cerpadla to su najcastejsie uniky....
lEN TAK:
https://www.youtube.com/watch?v=0uhn1FI1kVM
https://www.youtube.com/watch?v=xneBQrol2WY
Díky za postřehy. Auto mám rok a půl a v záruce tedy je. Našel sem i papíry z předchozích garancí a je tam vždy i uvedeno dolití chladící kapaliny tak to tím podložím. Teď je chladící kapalina zase na značce min. Ve středu jedu na garanci po 45 tisících, budu to tedy hned řešit. Celkově jsem zatím z auta celkem zklamán protože pořád něco řeším. Jsou to většinou drobnosti v interiéru a věčně zlobící zrcátka ale je to otravné a nečekal jsem to. Předchozí Toyoty co jsem měl byly jinde.
to je vec názoru - včera som čítal debatu o problémoch citroenov s ad blue a to sú iné "veci" a iné pálky a pritom zánovné autá.... inak môj názor je že kolíše kvalita dodávateľov a ak sa stretne viac dielov v hornej miere tolerancie vznikne "problém" preto sú autá tiptop a potom s problémami pritom zišli z pásu v rozmedzí hodiny.
Ale v zásade radšej takéto drobnosti aj keď otravné ako problémy ktoré hodia auto do núdzového režimu alebo úplne odstavia.
Ale v zásade radšej takéto drobnosti aj keď otravné ako problémy ktoré hodia auto do núdzového režimu alebo úplne odstavia.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000