Couvací světla Auris II

nová modelová řada - nástupce Corolly
Kulmilan
Člen Týmu

Couvací světla Auris II

Příspěvek od Kulmilan »

Ahoj mám dotaz, jak jste u Aurise II spokojení s couvacími světly, připadá mi, že svítí celkem slabě a i na couvací kameře není v noci nic moc vidět, tak jestli to už někdo řešil.
Standa50
Manager Týmu

Re: Couvací světla Auris II

Příspěvek od Standa50 »

Místo běžné žárovky jsem tam koupil ledku, která svítí podstatně jasněji ,že i obraz od couvací kamery je za tmy dostačujíci.
https://www.aliexpress.com/item/3276007 ... 4c4dnpSnEE
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Tiež som tam dal ledku a vidno dobre. Inak auris ma len 16 w žiarovku , bežne majú auta (aj toyota) 21 w žiarovku. Ja som dal túto https://s.click.aliexpress.com/e/CI10OQ9K
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Kulmilan
Člen Týmu

Příspěvek od Kulmilan »

Ahoj děkuji za rady.
Kulmilan
Člen Týmu

Příspěvek od Kulmilan »

Ještě jeden dotaz, nehlásilo vám to pak chybu, když byl u led žárovky nižší odběr proudu, než u původní žárovky?
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Kdepak,toyota chyby nehlásí.Kdyby jsi měl zájem,druhá z koupeného páru se mi válí doma.Patice W16W.Když tak pošli SZ
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ahoj, na ali jiz dostupne nej ledky do couvacek soucasnosti: CZK 313.86 21%OFF | 2x W16W T15 LED Bulbs Canbus OBC Error Free LED Backup Light 921 912 W16W LED Bulbs Car Reverse Lamp Xenon White 12V 24V
https://a.aliexpress.com/roFgc48QB
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Máš ich vyskúšané?
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ano, vic jak rok, vyrobcem je firma Luija. Bohuzel dlouho nebyly bezne k dostani, tak jako vetsina premiovych led sad typu C321, X10 do potkavacek.
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Vyzerá,že máš prehľad v led žiarovkách. Ja mám v cúvačke túto https://s.click.aliexpress.com/e/CI10OQ9K. Vieš to s tou tvojou porovnať?
Túto značku MAXGTRS mi odporúčali viacerí, aj jeden predajca, že vraj su dosť kvalitné.
Tak som si na ali vybral a už dva roky mi svieti a fajne silno.
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ano, ta ode me z odkazu bude svitit vic a svetlo bude hezky koncentrovane...problemem vetsiny tehle elvnych obyc led, i preprodejce MAXGTRS, ze delaji ledky, ktere maji cipy uplne mimo pozici puvodniho vlakna od zarovky a lakaji na sebe tisicy lumeny, ale to je marketing..uz jen z pohledu kdyz se kouknes vidis umisteni cipu oproti vetsiny ledkam, tudiz svetlo vyzaruje do paraboly jako z puvodni vlakna oproti tomu, co ted mas :) Je to zatim nej co se da sehnat a skutecne funguje super :) V pondeli mi dorazi novinka s ledkama 360 stupnu, coz bude nej, co se da sehnat, ale je vyrobene omezene mnozstvi kusu, tak jsem na to zvedav :) Pokud bys poptaval a chtel doporucit i ledky jinam, neni problem...jedu v tom pres 6 let a mam osazeno kommplet vse, od zpatecek, nlinkru, brzdovek, parkovacek, denniho sviceni po potkavacky a mlhovky. Potkavacky jsou lepsi s kvalitni led sadou nez origo led od Toyoty, coz je asi nejvetsi trapas.
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Dik za info. Keď budem riešiť, tak prídem po info. Keď môžem :D
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Maraki
Člen Týmu

Příspěvek od Maraki »

"...mam osazeno kommplet vse, od zpatecek, nlinkru, brzdovek, parkovacek, denniho sviceni po potkavacky a mlhovky..."

Ahoj, můžeš napsat co tam máš hlavně v těch potkávačkách? Pokud by jsi měl chvíli... Patice, životnost, zkušenost se svítivostí, průchod technickou, apod.?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ahoj, jasná věc... asi je nutné zmínit to, že ledky testuji od jejich prvopočátku, tedy roku 2013, kdy se začaly vyrábět první led sady, celkem mi k dnešku prošlo rukama na 172 led sad a další 3 nové modely jsou na cestě. Než tady někdo začne opět psát, že je to nelegální apod. kecy, ano je..homologace není zárukou, že to nebude oslňovat a dál bych to nerozebíral... proč ledky..u mě to je dobrá viditelnost a bezpečí, druhou věcí je nevypalování projektoru a tím snižování jeho životnosti...kdo měl x světel už rozebraných a logicky se nad tím zamyslí, tak mu dojde, co teplota cca 300 stupňů od žárovky dokáže po pár letech v parabolce u projektoru udělat..vždy když potkám někoho s yarisem, aurisem nevo chrkem s halogenem v projektoru a vidím to nic světlo před autem říkám si, jak s tím někdo může jezdit... stačí chodec nebo cyklista v černým bez reflexním prvku apod. a člověk ho přehlídne...origo led? v rámci Toyoty, ale i dalších automobilek se jedná o lowendy...světelný tok není moc vysoký, kvalita použitých projektorů je často mizerná a není to záruka toho, že to skutečně dobře svítí...viz. třeba nová corolla s origo ledkama, kde projektor má hluchý místa a špatně osvětluje vozovku... u origo lowend ledek často bývá normál kolečko na nastavení výšky, takže oslnit to může taktéž jak origo...jelikož testuji i origo ledky, ať lowend či prémiovější, rozdíly oproti led sadám jsou prakticky nulové, někdy až propadák.. viz. např. nové matrix led na mazdě 6...projektory s rozházeným lomem a i tak nízkým světelným tokem a světlo co jde za hranici než by mělo jít a stále otázka reál životnosti...to ukáže čas...co se týče led sad, je dnes poměrně velký výběr... bohužel tyto sady se často běžně nedostanou na ali, ebay, apod. a to z důvodu nízkého zisku a vysoké ceny, neboť bohužel většina lidí zajímá jen nízká cena, proto to dopadá, že každý koupí led sady v ceně cca 12 až 20 usd v domnění, že těch 16 000 lumenů uvedených na krabičce je až moc a dostačující (reál bývá kolem 800 až 1500).. často se ale jedná přesně o sady za 4 usd, ke kterým si prodejce hodí marži a poštovný do ČR, napíše k tomu FREE SHIPPING (to na lidi platí, i když poštovný platí vždy a free shipping tedy neexistuje), ale dobře se to přeci čte, nahážou se k tomu fake obrázky se svítivostí a po odzkoušení to dopadne tak, že to každý pomlouvá, jak to naprd svítí, ručí rádio apod. m v klasické parabole bez projektoru oslňuje... bohužel toto dělají lowend sady...prémiové sady jsou celkovým zpracováním někde jinde, bohužel však nejsou běžně dostupné, jen občas se něco na ali objeví...v současné době je to model K11 (někdy pod označením Z7s apod. - modrá baňka) s dobrou cenovkou cca 38 usd nyní.. je to reál nejsehnatelnější model a použitelný jako náhrada klasické HIR2 - má světelný tok o cca 90 % vyšší než obyč. halogen HIR2. Ve spolupráci s firmou autovestylu.cz se pokusíme dostat do ČR i modely X10, C321 apod., které jsou z řady nejpremiovějších a je radost si jízdu v noci užívat a to bezpečně jak pro sebe, tak i ostatní účastníky, opakuji, bez žádného oslňování protijedoucích... nerozeznatelné od origo led a někdy často lepší v nižší intenzitě oslnění a hlavně osvětlení vozovky rovnoměrně oproti origo led.. co se týče mlhovek, doporučuji pasivní model ledek..parabolka je malá a není schopná usměrnit vysoký světelný tok ze stejných ledek použitých do potkávaček..doporučím např. model M4. :) Jsem zastáncem dobrého osvětlení, ale ne abych ohrožoval ostatní účastníky sil. provozu tím, že je budu oslňovat... Bohužel dnes a denně potkávám dementy, co cpou led sady C6 za 60 kč do klasických vytavených parabol a je radost proti tomu jet...ono stačí i lidi s neseřízenými světly nebo špatně usazenou žárovkou...
Maraki
Člen Týmu

Příspěvek od Maraki »

Díky za nasměrování. K LED je hodně informací. Poměrně zajímavé informace jsou pro základní orientaci tady:

https://youtu.be/FPcE-fWHmww

Když jsi zkoušel Z7s K11 pro patici HIR2 (9012), uchladí to ten větráček? Zajímá mne to i ohledně driveru, jestli se vejde dovnitř světlometu a dá se zavřít krytka nebo to musíš vyvést ven. Lepší podmínky pro chlazení má asi CHeRko, co jsem viděl přístup k žárovce... U Aurise přemýšlím nad tím uzavřeným teplem, jak to celé elektronika LEDky zvládne... Máš s tím zkušenost?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic
Odpovědět

Zpět na „Auris“