Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Bubo226
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Bubo226 »

manageere píše:
Kub4a píše:
Dále sem pres čínu objednat konektor na OBD2- VGate a použil aplikaci Carista. Kde si toho jde opravdu dost nastavit. Zatim jsem nastavil jen stahovani oken na kliček. A uvažuji koupit jeste Carly..
Islo nastavit stiahnutie okien na dialku klucom od auta ako to ma ford alebo vw group ? Ze pridem k autu a ma vsetky okna dole ? Lebo v popise Caristy som pre Toyotu tuto moznost nenasiel.
jde tam nastavil aby se mel defaultne vypnute rozpoznavani znacek?
Grimoar
Člen Týmu

Příspěvek od Grimoar »

Čaute Toyoťáci,

neviete mi povedať, či sa dá nejakým spôsobom vypnúť to otravné bezpečnostné oznámenie po vložení kľúčika do zapaľovania, alebo po naštartovaní, ktoré sa vždy objaví na obrazovke? Hneď po úvodnej animácii.

Ďakujem!
Corolla 2019 (E210) 1,6 Valvematic, Manuál ( Ø6,4 l/100km )
Sayf3r
Člen Týmu

Příspěvek od Sayf3r »

Slayer píše:
Sayf3r píše:Slayer,

Ja som tiež kúpil Kleber pneu a musím povedať, že nepociťujem žiadne zmeny oproti letným Falkenom. Mám dojem ako keby som jazdil v lete na letných pneu. Hybrid nemám ale čo sa týka spotreby tak troška sa zvýšila pri mrazoch keďže motor sa musí viac zahrievať. Pri teplotách nad 0° je spotreba totožná s Falkenmi. S riadením tiež žiadna zmena oproti Falkenom. Na Matadoroch bol oveľa citeľnejší rozdiel. Mimochodom na štítku som mal valivý odpor C a na mokro B. Na tie Kleber pneu nemôžem povedať zle slovo. Za tu cenu paráda.
Tak s C indexem odporu je jasné, že to bude v pohodě. Co je to přesně za model? Mám kleber a valivý odpor je E. Mokro B. U mě v řízení rozdíl veliký. Ještě teď pojedu na geo, tak nechám to řízení zkontrolovat.

Model to je presne ten istý o ktorom píšeš ty ale ja mám 225/45 r17.
zet3
Navigátor

Příspěvek od zet3 »

To Bubo226. Rozpoznávání značek vypneš normálně v nastavení přes palubní počítač. Má tři úrovně, akustické, grafické a vypnuto.
To manageere. Né, na starším modelu potřebuješ na okna přes klíček nainstalovat modul. Viz youtube "Emre A. Bayar".
Camry 2.5 HSD Executive
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Corolla 1.6 Valvematic Sprint Acrive Trend+
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

zet3 píše:To Bubo226. Rozpoznávání značek vypneš normálně v nastavení přes palubní počítač. Má tři úrovně, akustické, grafické a vypnuto.
jo, vypnu, ale pri dalsi nastartovani je to zase zapnuto...
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Aspon píše:To štítkování pneumatik je naprosto zavádějící, stejné pneu mají rozdíl v tomto indexu i několik řad, např. tvoje 225/40 R18 mají E a přitom stejně široké 225/45 R18 už mají C. Vůbec bych se na to nedíval.
Zajímavé. V každém případě je rozdíl znatelný, u zimních musím skoro permanentně lehce přidávat plyn. Na letních Falkenech se dalo v pohodě plachtit v EV módu, to se teď děje minimálně a je to vidět i na historii jízdy. Spotřeba při jízdě po dálnici (do 160 km/h) - letní 6,6, zimní 8.

Ad rozpoznávání značek - jde to sladit s tempomatem, aby na ně reagoval, nebo je to jen informativní?
Toyota Corolla HSD 1.8 Executive VIP 2019
Obrázek
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

Slayer píše: Ad rozpoznávání značek - jde to sladit s tempomatem, aby na ně reagoval, nebo je to jen informativní?
ano, ten limit se ti prenese to tempomatu, kde to akorat potvrdis. kdyz jsem mel pujcenou predvadecku s navigaci, tak to chodilo pekne, na mojem, kde nemam navigaci to je hruza....asi to nejak spolu mluvi...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ano, zabudovana NAVI ma svoje vyhody a saha dnes na vsetko ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Bubo226 píše:
Slayer píše: Ad rozpoznávání značek - jde to sladit s tempomatem, aby na ně reagoval, nebo je to jen informativní?
ano, ten limit se ti prenese to tempomatu, kde to akorat potvrdis. kdyz jsem mel pujcenou predvadecku s navigaci, tak to chodilo pekne, na mojem, kde nemam navigaci to je hruza....asi to nejak spolu mluvi...
Nemám navigaci. Kde se to přesně nastavuje?
Toyota Corolla HSD 1.8 Executive VIP 2019
Obrázek
PepeLopez
Člen Týmu

Příspěvek od PepeLopez »

Slayer píše:Nemám navigaci. Kde se to přesně nastavuje?
Šipky vľavo na volante -> Nastavenia -> položka DRCC(RSA) - VYP/ZAP
V prípade ZAP sa potom DRCC viaže aj na RSA (cestné značky).
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

Ahojte. Mam corollu cca 2 tyzdne a dnes som zistil, ze android auto mi funguje...ked som preberal auto tak som sa pýtal, kedy to bude dostupné a predajca mi povedal, že buduci rok asi na jar....dnes som len tak skúšal a zistil, že to ide...
PepeLopez
Člen Týmu

Příspěvek od PepeLopez »

peki02 píše:Ahojte. Mam corollu cca 2 tyzdne a dnes som zistil, ze android auto mi funguje...ked som preberal auto tak som sa pýtal, kedy to bude dostupné a predajca mi povedal, že buduci rok asi na jar....dnes som len tak skúšal a zistil, že to ide...
Záleží od dílera, nie každý díler vie úplne všetky informácie správne. Myslím, že od 10/19 to už nahrávajú do každého infotainmentu. Oficiálna podpora Apple CarPlay/Android Auto však doposiaľ nie je ani pre CZ, ani pre SK viď linky:

Podpora Android Auto v krajinách: https://support.google.com/androidauto/answer/6348019
Podpora Apple CarPlay v krajinách: https://www.apple.com/ios/feature-avail ... le-carplay

...inak medzičasom už frčí aj wireless spojenie s infotainmentom, ale len u niektorých typov smartfónov. U nás sa to musí obchádzať "hard" inštálaciou cez aplikačné balíčky alebo oblbnutím fónu, že som z inej krajiny, niektorí dílery majú inštaláciu do fónov u nich v ponuke. Za zmienku stojí aj to, že nie všetky verzie Android Auto napríklad vedia skutočne poskytnúť aj prostredie pre spustenie Spotify alebo VLC. No a stabilita je tiež na ofiko ponúkanej appke v Google Play store dosť diskutovanou témou.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Bubo226 píše:
Mam executive s navigaciou (1,8 HEV), precita mi to znacku, ale nikde/nikdy ziadny dotaz na potvrdenie nemam a DRCC ZAP mam. Navigacia mi kvalitou pripada, ze ju vyvinuli este pred 1989.

Bol tu spomenuty tlak v pneu, ten sa momentalne da identifikovat pre kazdu pneu, ale potrebujete OBD2 a Carista. Asi sa bali, ze by Corolla dosiahla vyssi standard ako Lexus, tak to v paneli nespristupnili.
Obrazok moznych nastaveni cez OBD2

Viete poradit, ked mate kremikovu ochrannu vrstvu, ako/kde je mozne vyuzit mycku s vyssim programom bez voskovania ? Momentalne musim vzdy brat najnizsi program, bez lepsieho umytia (vratane podvozku).

Viete mi poradit, kde mi namontuju kamerku na zadne dvere (AZDOME Dash Cam GS63H do TC 2019 TS) ? potrebujem pretiahnut aj kabelaz k prednej zaznamovej kamerke. Mam strach, ze nieco znicim.

Existuje niekde navod pripojenia auta na internet za ucelom upgrade ? Moj telefon mi nefunguje pre USB-Tethering, neviem ake ine riesenie mozem pouzit. USB klucik povazujem ako poslednu instanciu, ked ine riesenie nenajdem. diky
Naposledy upravil(a) androids dne čtv 06.02.2020, 12:19, celkem upraveno 2 x.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
PepeLopez
Člen Týmu

Příspěvek od PepeLopez »

androids píše:Mam executive s navigaciou (1,8 HEV), precita mi to znacku, ale nikde/nikdy ziadny dotaz na potvrdenie nemam a DRCC ZAP mam.
Ak máš teda funkciu DRCC(RSA) zapnutú, tak napr. ak máš tempomat cez DRCC na diaľnici nastavený na 130 a následne rozpozná značku 100 (alebo to rozpozná cez tú integrovanú navigačku z roku 2), tak sa ti zobrazí taká zelená šípka dole a vtedy potvrdíš cez "- SET" a tempomat si vlastne prevezme novú nižšiu nastavenú rýchlosť. No a naopak, keď ideš napr. s tempomatom nastaveným na 70 a bude rozpoznaná 90ka, tak potvrdíš cez "+ RES" a tempomat si prevezme novú vyššiu nastavenú rýchlosť. Na našich cestách ale neviem, tie lokálne úseky s postupným znížením 100-80-60, kôli nejakým opravám - to človek aj vypustí pedál, navyše väčšinou sa zozadu zľava dorútia naspeedovaný draci :mrgreen: a to DRCC pri troch čiarkach vzdialenosti je cez automatiku (subjektívne aspoň pre mňa) nepríjemnejšie brzdenie ako vlastnou nohou...

Na obrázku je rozpoznaná 130 v zelenom štvorci so šípkou hore (systém je pripravený na prevzatie novej rýchlosti pre tempomat DRCC, ktorý bol predtým nastavený na nižšiu rýchlosť), potvrdíš cez "+RES":

Obrázek

ProTect - ťažko povedať, väčšina myčiek už má vosk v každom nejakom programe, možno niekto ešte nejakú pozná aj bez vosku, ostávajú ti ručné myčky...

@EDIT:
androids píše:Bol tu spomenuty tlak v pneu, ten sa momentalne da identifikovat pre kazdu pneu, ale potrebujete OBD2 a Carista. Asi sa bali, ze by Corolla dosiahla vyssi standard ako Lexus, tak to v paneli nespristupnili.
Hm.. ja tam tú položku mám, sú tam 4 súpravy kódov pre každú pneu jeden, ale nestarám sa, pri prezutí to nahadzujú v servise a zapisujú ešte aj do servisnej knižky...
Grimoar
Člen Týmu

Příspěvek od Grimoar »

peki02 píše:Ahojte. Mam corollu cca 2 tyzdne a dnes som zistil, ze android auto mi funguje...ked som preberal auto tak som sa pýtal, kedy to bude dostupné a predajca mi povedal, že buduci rok asi na jar....dnes som len tak skúšal a zistil, že to ide...

Čauko!
Môžeš povedať na akom telefóne a postup ako si to rozchodil?
Corolla 2019 (E210) 1,6 Valvematic, Manuál ( Ø6,4 l/100km )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“