4. gen 103 nebo 110 kW
jasne ze jo ale nebylo to jenom tak. ridici jednotky si chvilku zvykala na novy motor a mam s novym motorem obcas problem ze pri otackach 2,5 az 3tis jemne klepou ventily. coz jsem pricital prave tomu ze je to vykonejsi motor ve slabsim kabate.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
-
- Člen Týmu
viz bazar na foru
) ale kdyz uz tak se te zeptam. Pises ze to ma 110Kw docela by me zajimalo jak to ma zapojeny ty agraty viz debata vyse. Kde to ma lambdu? Ma to kat? Mas fotku motoru?

> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
zase trapny dotaz od ditriho 
jsem uplne zmateny z toho co je to moje auto vubec zac a treba mi nekdo poradi..
Kdyz jsem to koupil byl tam motor (buh vi kde se tam vzal) ktery nemel na hlave vubec vyvedenou trubku cislo 1. A nevim jestli bylo neco zapojeno do otvoru cislo 2 protoze jsem u prehazovani nebyl ale zrejme to zaslepil mechos pri prehazovani (je to 5 roku nazad tak nevi nic). V papirech je napsano 103KW. Lamda byla a porad je v predu na svodech - jenom neni na fotce videt.
Borec mi tam dal motor co je na fotce ten vsak nemel puvodne lambdu ve svodech u hlavy ale nekde dole (ze by tedy 110Kw) protoze na svodech nebyla po lamde ani stopa.
je vsak pravdepodobne ze mam ted v aute s kastli 103Kw dany motor 110Kw - co myslite delat s tim neco? jede to dobre ale neco(venitly, vtriky ale spise ventily) klepe pri dobre zahratem motoru kolem 3500 - a vzhledem k tomu ze vule venitlu jsou ok tak uz fakt nevim a dumam jestli to nemuze byt prave tou vymenou. mate nekdo zkusenosti s timto typem prestavby tedy 103 na 110? Zkousel jsem menit jednotku co jsem dostal k tomu druhemu motoru a vice mene to same - dokonce jsem mel pocit ze to jede hure. Kdyztak dik za infos!

jsem uplne zmateny z toho co je to moje auto vubec zac a treba mi nekdo poradi..
Kdyz jsem to koupil byl tam motor (buh vi kde se tam vzal) ktery nemel na hlave vubec vyvedenou trubku cislo 1. A nevim jestli bylo neco zapojeno do otvoru cislo 2 protoze jsem u prehazovani nebyl ale zrejme to zaslepil mechos pri prehazovani (je to 5 roku nazad tak nevi nic). V papirech je napsano 103KW. Lamda byla a porad je v predu na svodech - jenom neni na fotce videt.
Borec mi tam dal motor co je na fotce ten vsak nemel puvodne lambdu ve svodech u hlavy ale nekde dole (ze by tedy 110Kw) protoze na svodech nebyla po lamde ani stopa.
je vsak pravdepodobne ze mam ted v aute s kastli 103Kw dany motor 110Kw - co myslite delat s tim neco? jede to dobre ale neco(venitly, vtriky ale spise ventily) klepe pri dobre zahratem motoru kolem 3500 - a vzhledem k tomu ze vule venitlu jsou ok tak uz fakt nevim a dumam jestli to nemuze byt prave tou vymenou. mate nekdo zkusenosti s timto typem prestavby tedy 103 na 110? Zkousel jsem menit jednotku co jsem dostal k tomu druhemu motoru a vice mene to same - dokonce jsem mel pocit ze to jede hure. Kdyztak dik za infos!

- scruupp
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ditri píše:Jeste to trochu zamotam. ta moje kastle je svycarsko... a vim ze byly rozdily mezi CH a DE verzi...
kdyz tak sleduji tok tehle dabaty a pripocitam fakt ze mam zrejme dle indicii motor ktery ma 110 az 115Kw - napada me vyklatit z auta kat, ustrihnout lambdu a udelat tim motor tuning... mam doma dve jednotky a jednu jsem dostal k motoru ktery mel lambdu bud dole pred vyfukem anebo nemel...takze za pokus by to mozna stalo...protoze kdyz jsem zkousel zamenu jednotek ktere maji kazda trochu jinou nalepku ale udaje na nich jsou stejne - tak motor jel beze zmeny...
ten muj novy motorek je zrejme to co tu nekdo zminoval takove ty vetsi hranate svody motor co tam mam je 08.89...
Maximálně budeš mít 110 KW, ale jestli tam máš kat tak je to 103 KW, a byt tebou tak ten kat neoddělávám protože ti pujde výkon dolů kvůly tomu že motor s katem potřebuje spětnej tlak výfukových plynů a ten zajišťuje právě kat a pokud odstřihneš lambdu tak ti to pojede na nouzovej režim tzn. velká spotřeba a malej výkon
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
- scruupp
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Teď k tomu tvýmu poslednímu dotazu:
1)ty motory se dělaly 103KW s lambdou buď na svodech a nebo dole u katu - nevím proč ale je to tak a 110 KW nemá ani lambdu a ani kat!!!
2) ta trubka: je tam EGR ventil (spětné vedení výfukových plynů - zase kvůly emisím) ale je to tam na hovnou akorád to zasíra sání, a ta trubka pod tvým č. 1 vedla do otvoru u tebe č.2
1)ty motory se dělaly 103KW s lambdou buď na svodech a nebo dole u katu - nevím proč ale je to tak a 110 KW nemá ani lambdu a ani kat!!!
2) ta trubka: je tam EGR ventil (spětné vedení výfukových plynů - zase kvůly emisím) ale je to tam na hovnou akorád to zasíra sání, a ta trubka pod tvým č. 1 vedla do otvoru u tebe č.2
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Jo dikes super - a jeste se zeptam - co tam mohlo byt za motor kdyz to nemelo vubec diru 1? PRotoze ta dira je jak ty rikas na EGR, ale to zrejme meli jak 110 tak 103. pak tedy nechapu co tam mohlo byt za stroj 
A kdybych chtel ten EGR venitl dat pryc tak jak to udelat? spojit otvor 1 s otvorem 2 nejakou trubkou ? a zbytek EGR techniky - co s tim?
jinak mozna by nebylo spatny mit fotky motoru 110 a 103 jen tak na okouknuti..

A kdybych chtel ten EGR venitl dat pryc tak jak to udelat? spojit otvor 1 s otvorem 2 nejakou trubkou ? a zbytek EGR techniky - co s tim?
jinak mozna by nebylo spatny mit fotky motoru 110 a 103 jen tak na okouknuti..
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
- scruupp
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
podle toho co jsi psal na jiným topicu že to odstranění dělá problémy s volnoběhem tak bych to tam nechal a "pouze" tu trubku zaslepil a ventil tam nechal. Ventil bude fungovat a otvírat, ale nepude ti bordel do sání. Už o tom delší dobu taky uvažuju