Koupě 6g 2.0GT

vše ohledně modelové řady Celica
Myfune
Věčnej rejpal

Re: Koupě 6g 2.0GT

Příspěvek od Myfune »

Mě to tehdy s tou 5W40 taky poradili v servisu a byla to naprostá píp. Jde o to co do toho motoru patří. 5W40 dávám do Yarise, ale to je rok výroby 2007 a leje se tam od koupě vozu, když byl fungl nový.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Erat
Člen Týmu

Příspěvek od Erat »

Po okruhu ne, ale hodlám si čas od času užít volnější silnici a dát téomu napít(až to auto poznám a projde úvodním servisem, kterej je už naplánovanej a čeká se na díly.) Takže 5w50, jelikož 10w50 se prý dává jen do nějakejch motorek. momentálně důležitější dotaz :D Jaký se tam dávaj žárovky-povinná výbava. Co vše mám koupit? A pojstky jakoukoliv sadu?
Nyní:
MR2 SW20 NA 115KW, 1991
Předtím:
Celica 6g 2.0GT 125Kw, 1998
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

10W40 je optimum pro všechny starší toyoty co nemají VVTi a podobné chujovinky, specifikace API SJ/CF :wink: možná i API SL
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
29Carlos
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 29Carlos »

Amen! :wink:
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

Erat píše:Po okruhu ne, ale hodlám si čas od času užít volnější silnici a dát téomu napít..
..ano, spousta majitelů celic si užívá potenciálu motorů řady 3S i 4a, mě nevyjímaje. I když už s celicou najedu jen cca 1000 - 1500 km za rok, pár výletů do red-line si neodpustím... naopak nějaké x-minutové nahánění s vyzyvateli vozidel jiných značek si odpustím a to rád (želbohu čtvrt století "starý" - chci říci nestárnoucí, lépe - klasický ? design karoserie působí na některé účatníky provozu jak rudý hadr na býka no..).

Jistě že dálniční standard 150- 160 kmh není pro 3S motor důvodem pro používání xyW50 - 60 oleje.
Erat
Člen Týmu

Příspěvek od Erat »

Tak jsem si nastudoval jak vypadá SS a jak McPherson a koukl na to zespoda a mám tam nakonec SS. Jsou tam měněný ramena. To je protože na SS jsou potřeba jiný a ten člověk to měnil s tim sportovnim podvozkem kterej tam je, nebo u SS často odcházej ramena? Že obecně ramena se moc neměněj u ato, co jsem tak slyšel a když jsou měněný a většina ostatních částí okolo kola ne, tak to většinou značí velký špatný prej. Takže jestli máte někdo s SS nápravou zkušenosti, tak prosím o rady, čeho se vyvarovat, co kontrolovat, co se vysírá nejčastěji a nejlépe jak to zjistit včas/jak to neodjebat.
Nyní:
MR2 SW20 NA 115KW, 1991
Předtím:
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

Jak jsi si jistě nastudoval, SS náprava má více prvků, jejichž společnou vlastností je zejména to, že jsou teda ale opravdu nekřesťansky drahé (GO nápravy z origo dílů vyjde snad na 50k Kč :roll: ). Tudíž bych Ti pro začátek doporučil především ohleduplný způsob jízdy na nekvalitním povrchu. Možnost repase prvků SS nápravy existuje, ale opravdu kvalitně ji zvládne málokdo. Pár kluků tady z fóra bralo díly tady: http://www.gt4.com.pl/
Erat
Člen Týmu

Příspěvek od Erat »

Na FB jsem si ohledně toho psal s klukem, co má GT4 na SS a předtím měl 6g SS. Vyhýbám se všem dírám i kanálům obecně, ale je mi jasný, že nastane situace, kdy nějakou vemu. Prej dělá nějakej polák dobrý repasy, že mu pošleš špatný rameno a on pošle za peníze repasovaný. CCa za 14K, což jde. Ale je mi jasný, že tam je těch dílů víc. Na odkazu je návod, jak zjistit, když se něco sere. Někdo s osobní zkušeností jak se dá ještě něco poznat? Případně když by to bylo velký špatný, zda se nevyplatí se zbavit SS a koupit komplet obyč? :D Jaký jsou vůbec výhody tý SS? Předpokládám že to asi třeba lépe drží v zatáčkách? http://diy.icydesigns.com/article/93/To ... R2-SI9pGUm
Nyní:
MR2 SW20 NA 115KW, 1991
Předtím:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

POkud menil ramena menil je proto že odelsi silenty nebo čepy, které jsou jejich součástí ( nejdou sehnat samostatne ) je to běžná vec, v cca 150tis už málokterý SS prvek je v top stavu a stačí jen blbá díra je zadelánona problém.. Neřeklbych že menená ramena = velké pstané, apson víš že majitel na to nekašlal jako vetšina lidi u nás a snažil se s tím podvozkem neco delat.
Erat
Člen Týmu

Příspěvek od Erat »

Ahoj, neví tu někdo nějaké lepší info o těchto? https://auto.bazos.cz/inzerat/113506259/celica-t20.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/113362723 ... -20-gt.php
jedna věc je co napíše majitel a druhá, zda někdo zná majitele/ty auta :D Ten od modré zatím nezareagoval na moji zprávu a ta v bílém wrapu má potencionálního kupce, který mě o pár hodin předběhl.
Nyní:
MR2 SW20 NA 115KW, 1991
Předtím:
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Erat> já bych si počkal... ani jedna nevypadá na to že by tě měla zajímat... 8) ale jo... jsou fakt divný :-) šmeliny obecný... máš dost blbej Vkus... :biggrin:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

micron píše:Erat> já bych si počkal... ani jedna nevypadá na to že by tě měla zajímat... 8) ale jo... jsou fakt divný :-) šmeliny obecný... máš dost blbej Vkus... :biggrin:
Aleeee zase je hezký vidět jak mizej 3SGE i 6Genky ne jen 5genky... mizej jak pára nad hrcem :-) Ajsou fuč.... :biggrin: :mrgreen:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

micron píše:
micron píše:Erat> já bych si počkal... ani jedna nevypadá na to že by tě měla zajímat... 8) ale jo... jsou fakt divný :-) šmeliny obecný... máš dost blbej Vkus... :biggrin:
Aleeee zase je hezký vidět jak mizej 3SGE i 6Genky ne jen 5genky... mizej jak pára nad hrncem :-) Ajsou fuč.... :biggrin: :mrgreen:
fiiioooo :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Biscuit> to rád slyšim, takže modráááá :-) No jo Tak vidíš kolik toho máme společnýho :-) :biggrin: No já to mam ještě tak že některý modrý jou prostě nahovno a některý vyblitý, některý v prdeli... ale mam rád určitý modrý... stejně jako určitý červený.... ale jen určitý... :biggrin:
Já bych instinktivně nebral ani jednu z nich.... jsou podezřelý jako fest... ani omylem by mě nezaujala ani jediná... click.. click.... šajze... ... šajze kurfa :-) Oboje jsou jasná "voblož" :angry:
Protože když chci prachy tak to nafotim pořádně.... jenže pak se ti stane že ti to nekoupí idiot.... a ty si chtěl idiota :-) Jsou fotky na "oblož" a pak jsou fotky jakoby ne na oblož :-) :biggrin: Ne jáo ničem nevim :-) :biggrin: vážně :-)
Kurfa pánové se tak zamyslíme a coooo???? Noooo Ty vole... budeme dělat coooo???? No pěkný fotky těch kárek konečně ty vole!!! Nooooo jooo ty vole šéf má recht.... chce to něco novýho.... :biggrin: Hej šéfe ale rok 89 už byl... to já vim taky ty idiote :-) Právě proto... právě proto kamaráde... :-)
Hlavně kreteni neberte sporťáky... a takový ty uhlazený kárky.... za A o nich víte hovno a za B: jsou nebezpečný.... protože jich je málo... takže ty ne idioti... :-)
No dala by se režírovat další serie Autobazar mote carlo II.... :biggrin: No ses asi posral ne? No joooo ty vole :-) Seru na to... :biggrin: Aleee mohla by tam hrát celica... noto víš že jooo... :-) A santa ty hovadooooo :-) :biggrin: :twisted:
ObrázekObrázekObrázek
Erat
Člen Týmu

Příspěvek od Erat »

Tak ta bílá(wrap) se v ten danej datum fakt prodala a ta modrá, týpek odpověděl den an to a je to oturbený 7A-FE, tak jsem mu slušně popřál hodně štěstí s prodejem(i když jsem si o tom myslel svý. To prostě neni motor dělanej na turbo, to se pak sere, ví to snad každej. Resp. každej kdo to turbil od toho varuje další :D ) prej si koupil GT4, tak tohle prodává. Takže momentálně nejsou zas žádný kloudný na prodej :( Koukám kromě G6 GT i na MR2 SW20 s 3S-GE(115kw) a na MK3 Supru. Jedno si zároveň vymlouvám, že je to zbytečně malý, nebezpečný(motor vzadu) a nemá to vůbec místo na věci a druhý zas že to je obří, těžký a odchází tomu motor :D Je to se mnou těžký.
Nyní:
MR2 SW20 NA 115KW, 1991
Předtím:
Odpovědět

Zpět na „Celica“