Klepe v kole(ch) - me prvni auto(zmena kupuji nove)

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Alesh
Člen Týmu

Klepe v kole(ch) - me prvni auto(zmena kupuji nove)

Příspěvek od Alesh »

Zdravim, jsem tu novy(chcu si koupit me prvni auto) a v autech vcelku taky, ale mam dotaz. Dnes jsem se byl podivat a projet v jete Corolle 2003 28tkm 1.6 Sol(letos pry konci 4leta zaruka), prodava se za 300tkc, ale ma opraveny tukly pravy blatnik, vymenene prave svetlo a 2 hlubsi oderky na levem zadnim rohu narazniku. Ale kdyz jsme to projizdeli, tak se ozyval tupy pravidelny klepavy zvuk z prednich kol spise z toho praveho, tak ted nevim co to je, vyvazenim to neni, volant se neklepal. Typek z te Toyoty mi ted volal, ze se na to koukli mechanici a svetlo bylo dotazeno spatnymi srouby(opraveno) a ten zvuk delaly obe predni gumy, ze jsou pry spatne(prehodili je dozadu a dela to vzadu), tak mi da slevu(musim koupit nove), za to ze to je tukle ho chci taky sklepnout z ceny, ale oni prodavaji komisnim prodejm, takze pul roku za skryte vady ruci majitel. Zitra po praci se na to du kuknout jeste a uvidim.
Hlavni dotaz co tomu vlaste muze byl? a kolega co se mnou byl rikal, ze na kolo do asi naraz nedostalo.
O kolik bych se mohl snazit stahnout na cene? jinak vsecky panty, remen a interier jsou jako nove.
Mam do toho vubec jit?
Dekuji, dekuji, dekuji
Naposledy upravil(a) Alesh dne pát 20.04.2007, 16:55, celkem upraveno 1 x.
benpet
Člen Týmu

Příspěvek od benpet »

rozhodne bych 4 roky stare auto za takove penize nekupoval, do konce kvetna je v toyote-tsusho akce na nove corolly 1,4 v nadstandartni vybave za 350 000 kc.
http://www.toyota-tsusho.cz/vas-dealer- ... -vozu.html
Alesh
Člen Týmu

Příspěvek od Alesh »

To je hezke sice, ale nemam 350tkc a pujcku nedostanu a na cestu do praglu nemam jaksi cas.
PS.mel jsem limit 250tkc, ale jaksi to nevychazi sehnat neco za tolik, tak max. absol je 300 spis trosku min, zalezi za co.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Za 300tis je to drahe. Kup tu novou toyotu za 350 (50tis vzdycky nekde sezenes). Nove auto ma jednu zasadni vyhodu - vis jakou ma historii, u nezname ojetiny nikdy nevis, cim proslo.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Přidávám se k názoru, že 300 tisíc za čtyři roky staré auto (a ještě ťuknuté, byť třeba jen lehce) je moc. Chápal bych to u vozu, který nový stojí přinejmenším dvakrát tolik.
Jestli si připlatit za nový vůz nebo koupit lacinější ojetinu, to si radit netroufám. Osobně jsem chtěl auto radši nové právě kvůli strachu, že ojetina může být bouraná nebo kradená. Nakonec jsem ojetinu koupil, protože na nic nového nebyly peníze.
Měl jsem asi víc štěstí než rozumu, auto vypadalo dobře a zatím (po roce) i dobře jezdí a nedělá problémy (ťuky ťuk). Smířil jsem se s tím, že už s ním někdo přede mnou pět let jezdil a že to není žádná novinka, ale pouze drobně vylepšený model, který byl novinkou před deseti lety. A jsem taky spokojený :)

Za 300 tisíc to opravdu radši nekupuj.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

Já bych raději volila koupi NEW CAR.
300tis. za starou bouranou 4roky starou rašpli nebo 350tis za úplně nové ,není nad čím uvažovat.
Čistě můj názor. Jinak přeji dobrou koupi
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Připojuu se k ostatním - 300 tis. bych za 4 roky starý a ještě k tomu kleplý auto nedal. A v té cene 350tis. za novou Corollu se ta cesta do Prahy ztratí. Neříkej, že by sis na to jeden den nenašel....
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Běž do nového a na zbytek si vem půjčku nebo to vem na úvěr přímo od Toyota Finance.
Např. úvěr od KB na 100.000,- Kč na 6 let = 1.772,- Kč měsíčně. A to patří KB spíše k těm dražším.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Alesh
Člen Týmu

Příspěvek od Alesh »

Diky moc za vsecky nazory, moc me taky nebere, tak si zavolam do Prahy, domluvim se s moji milou a bude nejlip. Chteli jsme uz tu v akci za 400tkc zacatkem roku, ale nemeli sme praci a ted jsme porad ve zkusebce, tak se informuji v Tsusho(ikdyz tak jsou Terra cool, dle toho co pisou a toto je Sol s nejasnou historii) a uvidime, diky
PS. stejnak bych se ho pokusil stahnout na 250tkc

Diky diky
Alesh
Člen Týmu

Terra cool 1.4 bude brzy moje, jupiii

Příspěvek od Alesh »

Tak sem si teda objednal tu novou corollku v akci Tsusho, uz se tesim :D , ale poradte mi pls, jakym stylem mam postupovat pri registraci. Na prevoz z Phy mi staci pojistka(poslou mi scan velkeho TK a asi zvolim Kooperativu, havarijni jeste nevim), ale co pak v jakem sledu(STK,ME,SPZ)?
A jeste jak se nejlepe zajizdi novy motor? Normalne jezdim klidne, asi moc nehonit, ze?
Diky moc vsem :)
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

2Alesh: že ses nakonec rozkéval k nové toyotě považuji vzhledem k tvému původnímu úmyslu za velice rozumné. Prodejce Ti k novému vozu dá velký techničák (originál!) a provizorní papírovou SPZ za sklo, která slouží k překlenutí 10-denní lhůty k vyřízení řádné spzky. Tu získáš na odboru dopravy, referát registrace vozidel na nějakém vašem ostravském úřadě (buď krajském nebo městském - to nevím) a vydají Ti ještě techničák malý. Pokud bude auto zafincovaný leasingovkou, velký techničák jí musíš poslat. S emisema a STK si nemusíš dělat starosti, ty jsou u nového auta při první registraci automaticky přiděleny na 4 roky.
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Alesh
Člen Týmu

Příspěvek od Alesh »

Diky Benedicte, tak musim jen narychlo zaridit tu pojistku z toho scanu a tady v Ove si to uz zaridim v klidu, sem happy jak male decko, jen prejezd z Phy bude prdel, dlouho sem neridil na zdejsi strane cesty, asi to struhnu po dalnici, bude to nejjednodussi a 2kilca za znamku me uz nezabijou.
Jen teda jeste jak se nejlip zajizdi novy motor?
Diky vsem
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

No, že jsi to ty, a aby někdo neřekl, že kecám, naskenoval jsem Ti z manuálu na Corollu, co píšou o záběhu. V podstatě klasická fáze záběhu u současných aut už neexistuje, nicméně pár praktických rad tu je:
Obrázek
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Alesh
Člen Týmu

Příspěvek od Alesh »

Dekuji Ti dobrá vílo, už jsem asi dostatečně informován, hezké rady, tak ať nám to dobře jezdí(bez nehod)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“