Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
@Papi To je super, ať slouží! Subjektivně mi ty díly přijdou levnější než co řešil kamarád bouračku zadku Ceedu SW. Prodražil to prakticky jen ten poškozený přední světlomet, ale to prostě tolik stojí na všechna auta dnes.
Naposledy upravil(a) MrMarkus dne pon 25.11.2019, 09:57, celkem upraveno 1 x.
@ slk
Dik za snahu. Prave to ma zarazilo, ze ten spevneny bod na karoserii, pre umiestnenie dvihaka, je iny. Na corolle ma tvar akoby pismena L. Len mi potom nie je jasne, a nasiel som ten isty dvihak ako ty, ci cela vaha dvihaneho auta sedi len na tom kusku spevneneho plechu, ktory je zaprety priamo do tej plochej casti dvihaka z tvojho obrazku.
Dik za snahu. Prave to ma zarazilo, ze ten spevneny bod na karoserii, pre umiestnenie dvihaka, je iny. Na corolle ma tvar akoby pismena L. Len mi potom nie je jasne, a nasiel som ten isty dvihak ako ty, ci cela vaha dvihaneho auta sedi len na tom kusku spevneneho plechu, ktory je zaprety priamo do tej plochej casti dvihaka z tvojho obrazku.
Corolla 2019 (E210) 1,6 Valvematic, Manuál ( Ø6,4 l/100km )
Ano, zabudol som napisat profil trasy. Je to prevazne vsetko okresky do 100km/h a po malom meste. Inak cesta na Plitvice po "starej" mimo dialnic sa da urobit za 5,6litra podla uctenky. Samozrejme, ze dialnica uz je cez 6litrov. Ja by som sa celkom hybridu a spotrebe asi potesil...tisnov píše:octavius jaké trasy jezdíš, jakou rychlosti, v jakých otáčkách, protože s tou spotřebou co uvádíš naštveš nejednoho majitele HSD.![]()
Na 1,6 to není dosažitelna průměrná spotřeba, kromě loudání po okreskách, bez semaforu, bez zastavování a tak dál.
Zkus to trochu popsat prosím.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tisnov,
Octavius to da, a GREY lietal pod 5 na Avise v EKO. Je to vsetko o hlave.
Ale HSD fakt mozu ratat, kedy sa im to vrati na spotrebe ...
Octavius to da, a GREY lietal pod 5 na Avise v EKO. Je to vsetko o hlave.
Ale HSD fakt mozu ratat, kedy sa im to vrati na spotrebe ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser OK, jet za 5-5,5 l je možné, ale nemůže byt dobré pro benzínový atmo motor.
Musíš se pochybovat v nízkých otáčkách, a lechtat plynový pedál a mě se to nechce, nebaví mě to a nechci si zničit motor. 
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ale tak zasa 5,5 nie je pre valvematic az take utrpenie (zapina Atkinsona), EGR tam nemas, klapku (defacto) tiez nie, tak kde je problem ?
Niekedy to pretiahnes po dialnici do 7000 a hotovo.
Co potom ten moj test za 3,3 litra ? To bolo hladkanie plynu az na urovni atomov
Neznesitelna lahkost bytia ...
Na druhej strane som asi jediny co okusil obmedzovac rychlosti na Avise (hajzli toyotaci).
Niekedy to pretiahnes po dialnici do 7000 a hotovo.
Co potom ten moj test za 3,3 litra ? To bolo hladkanie plynu az na urovni atomov
Na druhej strane som asi jediny co okusil obmedzovac rychlosti na Avise (hajzli toyotaci).
Atkínson ve valve ?? Seš si jistý?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Jasne, ze hej, Atkinson je len krivka a ty sa k nej blizis viac ci menej. Ked chces tak "near Atkinson".
Nastuduj Atkinson a ako funguje valve. Ja tam nevidim problem.
Nastuduj Atkinson a ako funguje valve. Ja tam nevidim problem.
CU o absenci EGR samozřejmě vím, také že to nemá klasickou škrticí klapku ale o Atkinsonu v souvislosti s valvematicem jsem fakt nikdy neslyšel a na netu jsem nic nenašel. Atkinson je v 1,0 Aygo a Yaris, 1,2 T u Corolly a Aurisu a 1,8 HSD jestli se nemýlím.
Jestli máš nějaký relevantní link sem s ním prosím.
Už musím do práce.
Jestli máš nějaký relevantní link sem s ním prosím.
Už musím do práce.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nemam ti viac co k tomu. Bud to pochopis z toho co pisem alebo ... nie.
Ak si to chces sam odvodit, tak odporucam matematicku analyzu smerom k Fourierovi.
Ak si to chces sam odvodit, tak odporucam matematicku analyzu smerom k Fourierovi.
at furt neresime to stejne - zaregistrovali jste najaky rozdil v tom, jestli mam zmacknute EV nebo ne kdyz mam zahraty motor a jedu na male rychlosti? uz nekolikrat jsem to zkousel, kdyz nepotrebuje spalovak, tak si ho vypne, at mam EV mode on nebo off. Ale fakt jsem nenasel rozdil.
asi Ti úplně nerozumím, ale když jedeš pomalu tak prostě když máš dost energie tak se spalovák vypne většinou standartně, když více šlápneš na plyn tak naskočí motor a ani EV mód to neovlivní, ten je dobrý jen když chceš z nějakého důvodu vynutit jízdu čistě na baterku a nechceš se aby nezapnul motor, který stejně když budeš mít energie málo tak se sepne.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
no prave. ze mam dojem, ze to v EV modu jede kdykoliv muze - at mam EV zmacknuto nebo ne.
Typický CU, kde nejsou argumenty a fakta začínají prázdné řečičky.CommonUser píše:Nemam ti viac co k tomu. Bud to pochopis z toho co pisem alebo ... nie.
Zkusme se bavit věcně a ukaž mi jediný článek, link, cokoli, že ten Atkínson tam je.
Je to problém
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Typicky tisnov,
sam nedokaze nic, tak ideme tahat rozumy z druhych. Ani si sa nad tym nezamyslel.
Ak nemas vyssie technicke, tak zbytocne sa tu trapit a kreslit obrazky pre deti nebudem.
Kto hlada najde, kto chce ten pochopi.
sam nedokaze nic, tak ideme tahat rozumy z druhych. Ani si sa nad tym nezamyslel.
Ak nemas vyssie technicke, tak zbytocne sa tu trapit a kreslit obrazky pre deti nebudem.
Kto hlada najde, kto chce ten pochopi.