Tak jsem se asi před třemi dny rozhodl, že si udělám kompletně výměnu koberců v interiéru (tím nemyslím výměnné koberečky pod nohy). Koupil jsem si stylový světle červený koberec a veškeré další přípravky k tomu potřebné. Vymontoval jsem sedačky a všechny lišty, které by mi překážely. Sundal jsem středovou konzoli a už jsem mohl vyndat šedý ušmudlaný koberec. Sednul jsem si do garáže a nožem začal pacifikovat a rozřezávat tvary na původním kousku, abych mohl lépe odhadnout velikost nového čalounu. Potom to přišlo... Po 6-ti!!!

hodinách úmorné práce letěl do koše krásný, rozřezaný nový červený koberec, dále černý ušmudlaný !!!rozřezaný!!! starý koberec a všechny tlumicí podložky nevyjímaje. V klidu jsem usedl k počítači stím, že nebude problém najít autočalounictví, ve kterém mi vše udělají... Mýlil jsem se. Jak jsem se posléze dozvěděl, tato činnost se v podstatě neprovádí, neboť na výrobní lince se tyto koberce lisují pod parou a velkým tlakem na kopytech, a tím se docílí onoho tvaru, který potom padne jak ulitý do tvarů karoserie.. pozn.(ač jsem dělal co jsem mohl, opravdu to nešlo rosprostřít bez různých skrčených vlnek v rozích apod.). Po urputném hledání jsem konečně našel autočalounickou firmu
http://www.roudnicky.cz/, která mi to ještě s pár koženýma doplňkama za cca 10 000,--Kč udělá. Je to vše ručně dělané a čistá práce je okolo 2-3 dnů. Jo holt za blbost se platí... Tak jsem to ještě dal svému druhému servismanovi na vyvaření podlah a kompletní antikorozní úpravu podvozku. Zítra si jdu vyzvednout srandu, která mě během týdne zničehož nic stála dohromady 22 000,-- korun. ááááááááááááááááááááááááááááááááááá