Jaké zimní pneu na RAV4?
Re: Jaké zimní pneu na RAV4?
Už jste přezuli na zimáky? Na kolik přezutí + vyvážení + uskladnění letních přijde přímo u dealera Toyoty?
-
- Navigátor
Ja mam za sebou teda jen prvni kilometry na tech Michelin Alpin 5 SUV (cca 150 km) a zatim z hlediska hlucnosti to vypada docela dobre. Normalne bych si dovolil tvrdit, ze to snad je lepsi i nez ty letni Dunlop GrandTrek, na kterych to prijelo. Ono pri mem beznem provozu je to skoro jedno, protoze beztak pres hudbu neni slyset vubec nic . Ani motor, ani vitr ani nejake pneumatiky ... ale i tak jsem trosku tiche jizdy zkusil .
Co se tyce dotazu Quirinus - ja jsem nechaval prezouvat v Emil Frey (Praha - Cerny Most) nove auto rovnou na sve disky. A pokud koukam spravne do faktury, tak to vychazi na hodinovou sazbu 1190 ... straveny cas 1.9 hodiny ... a k tomu 158 Korun za drobny material. Tot ceny bez DPH. Celkem "krasnych" 2927 za prezuti pneumatik z disku na disky . Uskladneni nevim.
Ale jinak bych rekl, ze hodinovou sazbu ma kazdy dealer/servis svou.
Co se tyce dotazu Quirinus - ja jsem nechaval prezouvat v Emil Frey (Praha - Cerny Most) nove auto rovnou na sve disky. A pokud koukam spravne do faktury, tak to vychazi na hodinovou sazbu 1190 ... straveny cas 1.9 hodiny ... a k tomu 158 Korun za drobny material. Tot ceny bez DPH. Celkem "krasnych" 2927 za prezuti pneumatik z disku na disky . Uskladneni nevim.
Ale jinak bych rekl, ze hodinovou sazbu ma kazdy dealer/servis svou.
Toyota Tsusho Modřany
- výměna pneu na discích Auris, vyvážení, uskladnění 1/2 roku, zimní prohlídka za 300 = celkem 2800 s DPH
- výměna celých kol na RAV4, vyvážení, uskladnění na 1/2 roku, zimní prohlídka za 300 = celkem 2500 s DPH
- výměna pneu na discích Auris, vyvážení, uskladnění 1/2 roku, zimní prohlídka za 300 = celkem 2800 s DPH
- výměna celých kol na RAV4, vyvážení, uskladnění na 1/2 roku, zimní prohlídka za 300 = celkem 2500 s DPH
-
- Navigátor
Jinak v pneuservisu v Kralupech nad Vltavou, kam bezne jezdim, stalo ted to stejne 1226 bez DPH, takze v podstate polovinu toho, co u Emil Frey (opet sundani kola z auta, sundani pneu z disku, osazeni nove pneu na disk, vyvazeni a osazeni na auto). A uskladneni je 100 za kolo na sezonu. To jen tolik k tomu, proc jsem to komentoval s tim "krasnych".
Já platil v pneuservisu za výměnu zimních pneu za letní (demontáž pneu, montáž pneu - původní disky, vyvážení, samozřejmě vč. demontáže z vozu a montáže na vůz) 744,- vč. DPH.
Za uskladnění 4ks pneu pak 100,- Kč/měsíc.
Za uskladnění 4ks pneu pak 100,- Kč/měsíc.
Díky všem za info. Já byl v Čestlicích a fakturu jsem dostal na 3266 (s DPH), tak mi to přišlo docela dost. 1200 Kč za uskladnění, 1500 Kč za přezutí a vyvážení a 566 Kč za závaží.
Já u nás za přehození zimních pneu na současné disky 900,- Kč, včetně vyvážení, načtení TPMS snímačů apod. Podotýkám pneu v provedení runflat, kdy si většinou servisy účtují přirážku za obtížnější manipulaci apod. Uskladnění 400,- Kč za sezonu. Vše bez zbytečných papírů...(dlouholetý zákazník)
První dojmy po ujetí 1000 km na Hankook Winter i*cept evo2 SUV W320A 225/60 R18 104 V, stejně hlučné jako ty originály, ne-li tiší, auto sedí super Losí test neproveden .
Jak jsem již dříve psal Pneu vyšli na 12500,- Kč za sadu + jeté originál disky z Lexus RHX (18 J7) za 7000,- Kč + senzory tlaku T-PRO Hybrid 3,5 4000,- Kč za sadu + montáž - cca 500 km cesta do Ostravy a zpět= 1000,- Kč. Vše s montáží a nastavením senzorů = 24500,-Kč.
Trochu mně zklamalo chování prodejce Toyoty, který mi nechtěl k předváděcímu vozu, který jsem zaplatil začátkem září, dát dle reklamy za zvýhodněnou cenu zimní komplety. Sám mně odkázal abych si to nakoupil a že před předáním to nazujeme. Jak řekl tak jsem udělal, nakoupil jsem, nechal zkompletovat a ejhle 12.11. kdy šlo vozidlo na servis (instalace originál předních senzorů a ne-originál vyhřívání sedadel) mi řekl, že snímač tlaku není originální díl Toyota a kola mi nenasadí . Chtěl jsem auto, tak jsem si to pořešil u prodejce pneu a disků. Nechápu to chování prodejce z TOYOTY, pošle nové auto do provozu 13. listopadu v 2 C, na letních pneu, no debil .
Jak jsem již dříve psal Pneu vyšli na 12500,- Kč za sadu + jeté originál disky z Lexus RHX (18 J7) za 7000,- Kč + senzory tlaku T-PRO Hybrid 3,5 4000,- Kč za sadu + montáž - cca 500 km cesta do Ostravy a zpět= 1000,- Kč. Vše s montáží a nastavením senzorů = 24500,-Kč.
Trochu mně zklamalo chování prodejce Toyoty, který mi nechtěl k předváděcímu vozu, který jsem zaplatil začátkem září, dát dle reklamy za zvýhodněnou cenu zimní komplety. Sám mně odkázal abych si to nakoupil a že před předáním to nazujeme. Jak řekl tak jsem udělal, nakoupil jsem, nechal zkompletovat a ejhle 12.11. kdy šlo vozidlo na servis (instalace originál předních senzorů a ne-originál vyhřívání sedadel) mi řekl, že snímač tlaku není originální díl Toyota a kola mi nenasadí . Chtěl jsem auto, tak jsem si to pořešil u prodejce pneu a disků. Nechápu to chování prodejce z TOYOTY, pošle nové auto do provozu 13. listopadu v 2 C, na letních pneu, no debil .
Chtěl bych se zeptat na kolik hustíte? Když dám doporučený tlak podle zatížení, tak mě stejně přijdou pneu hodně "zmáčknutý". Ale je to moje první auto s pneu s profilem 60, tak se omlouvám za tak prostý dotaz. A hustíte jinak v zimě a v létě?
Děkuji za odpovědi
Děkuji za odpovědi
Ten, kdo nečte manuály a ptá se radši na fóru.
RAV 4 2.5 AWD Hybrid 2019 Executive
Praha
RAV 4 2.5 AWD Hybrid 2019 Executive
Praha
Jakmile je vuz zaplacen okamzite se expeduje maximalni rychlosti k zakaznikovi a pokud cokoli chcete navic je to servisni pozadavek a nazdarek... ledaze by vam to pisemne potvrdil pred prodejem - z toho se nevykrouti. Je to samozrejme jejich 'vizitka'ziki píše: Trochu mně zklamalo chování prodejce Toyoty, který mi nechtěl k předváděcímu vozu, který jsem zaplatil začátkem září, dát dle reklamy za zvýhodněnou cenu zimní komplety. Sám mně odkázal abych si to nakoupil a že před předáním to nazujeme. Jak řekl tak jsem udělal, nakoupil jsem, nechal zkompletovat a ejhle 12.11. kdy šlo vozidlo na servis (instalace originál předních senzorů a ne-originál vyhřívání sedadel) mi řekl, že snímač tlaku není originální díl Toyota a kola mi nenasadí . Chtěl jsem auto, tak jsem si to pořešil u prodejce pneu a disků. Nechápu to chování prodejce z TOYOTY, pošle nové auto do provozu 13. listopadu v 2 C, na letních pneu, no debil .
Moc se nevyznám v discích, můžete mi prosím poradit? V VTP mám 18x7J ET35 C1 B; 225/60R18 100H. Zatím přehazuju letní a zimní gumy, ale chtěl bych pro zimáky pořídit vlastní disky v nějaké ekonomické, ale koukatelné variantě. Disky z RAV4 předchozí (IV.) generace použitelné jsou nebo ne? Jakou má u 2019 rozteč, 5x114,3? Díky.