Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Tenantles1
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Tenantles1 »

Prisahal by som, ze sme presne toto riesili v teme TT2 http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =6&t=41888 , minimalne polsky cennik ano.
Boli by hlupi, ak by a) neratali dopredu so spatnou moznostou pridania AA/AC, pokial viem nestalo to na ziadnom technickom probleme
b) ak s tym ratali a bude to spatne nainstalovatelne, urcite to nebude zadarmo - ratam 100€ az 200€, podobne ako to mala Mazda kedysi
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

myslím, že je to jasná odpověď na to, co tady řešíme :)
Pokud to dávají jinde jako paket za příplatek, tak nevidím důvod, proč by nám to v ČR měli dávat zadarmo ... .

Pokud to bude cena do cca 5000Kč, ta je to pro mě přijatelný a půjdu do toho ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Vidim, ze "konstrukcia brzd" nie je zaujimava, su tu dolezitejsie veci ako napr. vybava zadarmo :roll:
Tak nieco prakticke na zamyslenie:
https://youtu.be/BinWr9gzc1w?t=986
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Nie som si celkom istý pridanou hodnotou mirrorlinku na displej auta.
Zlostil som sa keď mi pri kúpe auta tvrdili že corolla to vie a zistil som že nie. Hodne som s tým bojoval, hľadal možnosti - nakoniec som prišiel na to že mi to vlastne netreba - chcel som to len kvoli navi. A to som vyriešil veľkým 6a pol palcovým mobilom chyteným do mriežky výduchu klimy. Pričom je to zároveň pridaný displey a mám zachované ukazovanie iných vecí na vstavanom displeji infotainmentu.
Má to ale dve nevýhody - treba ten mobil dávať a vyberať z držiaka a káblom ho nabíjať.
Každopádne nejako mi nechýba vybavovanie mejlov, smsiek, messengerov, twítov či pozeranie filmov a fotiek počas jazdy.
Zaujímalo by ma koľko autonehôd vďaka týmto veciam bolo.

Len na okraj, včera som videl týpka v premávke na bajku so sluchátkami na ušiach počas jazdy vyklopkávať čosi do mobilu. Na bajku!
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Uplny suhlas Kocur. Kym nebudem mat telefon s wireless nabijanim a kym nebude bezdrotove pripojenie AA k TT2 100% na vsetkych telefonoch, tak to pre mna nebude az taka dolezita funkcia ako som si povodne myslel.
Aktualne nastavenie - Waze na mobile (automaticke spustenie cez AA v telefone), vsetko ostatne (ovladanie audia, info o rekuperacii, telefon) na hlavnej obrazovke uplne staci. Mobil budem musiet pripajat kablom tak ci tak.
Niektore telefony uz pripojenie k AA bezdrotovo vedia, v kombinacii s bezdrotovou nabijackou, ktoru mam vo vybave, by toto bolo super riesenie, ale da sa zit pohodlne aj bez toho.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ja mam trochu zmiešané pocity aj z toho bezdrôtového nabíjania. Kľudne povedzte, že som bábovka ale... No nie som elektrikár a nemám načítané žiadne štúdie ohľadom škodlivosti takého typu žiarenia... No nedávno som bol na jednom mieste o ktorom nesmiem hovoriť aby mi zostali papiere od NBÚ v cajku ... a poviem to tak, že obsluha istých zariadení je pre zicher vo faradayovej klietke (bavíme sa o profesionáloch) a štatisticky nemajú nejaké vymykajúce sa percento výskytu chorôb, každopádne napríklad všetci majú deti len dcéry. Nik nemá syna. Nejaké ovplyvňovanie ľudského organizmu tam pravdepodobne je - alebo to je kurevská náhoda. Nebavíme sa o dvoch troch ľuďoch. Nekompromisná Nula synov. Bez výnimky.
Osobne si myslím, že každé elektrické zariadenie nejako na telo vplýva, silové možno ani tak veľmi nie ako to mikrovlné a podobne.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Kocúr - zajímavá zpráva. Já osobně nemám rád moc bezdrátové věci ..., jednak musej běhat nějaký vlny atd a určitě to nebude zdravý prospěšné. Doma nepoužívám ani wifi atd.., vente si v tramvaji ... tam jedete jako v mikrovlnce, co ty lidi mají mobilu a neustále to kontroluje signál ....., takže s tebou souhlasím.

Navíc poslední příspěvky mě přivedly k myšlence, že to chci jen kvuli navigaci, kvuli ničem jinýmu. Tak za těch 5t co sem tomu chtěl případně obětovat bude asi lepší volba koupit nějaký tablet a na tom mít případně navigaci, kterou stejně nevyužívám denně a jen pořešit držák ....
Naposledy upravil(a) papi dne pát 27.09.2019, 11:14, celkem upraveno 1 x.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

CommonUser píše:Vidim, ze "konstrukcia brzd" nie je zaujimava, su tu dolezitejsie veci ako napr. vybava zadarmo :roll:
Tak nieco prakticke na zamyslenie:
https://youtu.be/BinWr9gzc1w?t=986
myslím si, že konstrukci brzd nikdo z normálních uživatelů laiků řešit nebude, každý předpokládá, že základní bezpečnostní prvek bude fungovat. K tomu videu, sedí tam někdo kdo má očvidně nad 190 cm, dále nevíme nic o tom jak má nastavený volant, jestli zasunutý nebo ne. Já měřím 184 cm, jsem zvyklý jezdit poměrně naražený na volantu a téměr s max. vypumpovanou sedačkou a mé levé noze tam nic nepřekáží, mám tam ještě nějaký prostor. Ano hodně statný chlap, když bude chtít sedět hodně na volantu tak zde bude mít problém.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

Kocúr píše:Ja mam trochu zmiešané pocity aj z toho bezdrôtového nabíjania. Kľudne povedzte, že som bábovka ale... No nie som elektrikár a nemám načítané žiadne štúdie ohľadom škodlivosti takého typu žiarenia... No nedávno som bol na jednom mieste o ktorom nesmiem hovoriť aby mi zostali papiere od NBÚ v cajku ... a poviem to tak, že obsluha istých zariadení je pre zicher vo faradayovej klietke (bavíme sa o profesionáloch) a štatisticky nemajú nejaké vymykajúce sa percento výskytu chorôb, každopádne napríklad všetci majú deti len dcéry. Nik nemá syna. Nejaké ovplyvňovanie ľudského organizmu tam pravdepodobne je - alebo to je kurevská náhoda. Nebavíme sa o dvoch troch ľuďoch. Nekompromisná Nula synov. Bez výnimky.
Osobne si myslím, že každé elektrické zariadenie nejako na telo vplýva, silové možno ani tak veľmi nie ako to mikrovlné a podobne.
Řekl bych, že bezdrátové nabíjení je velice slabý odvar toho co dostává hlava při telefonování s přístrojem přímo u ucha. To zatím netušíme, jaké to má dlouhodobé účinky.
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

pri telefonovani vieme jeho negativne ucinky: Cell Phone Radiation by Eric Dollard linka
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

jen sem si všimnul takové ptákovinky na tom videu.
V SD má zadní kapsu v sedadle jen spolujezdec, za řidičem kapas v zadu není.., ze začátku sem si myslel, že je to chyba z výroby, že opoměli , ale ve výbavě měli skutečně napsáno vyloženě, že kapsa je na straně spolujezdce, čili, co na papíře, to v autě .. .
Ted vidím, že v TS je kaspa v každém sedadle ..., moc mě hlava nebere, proč v SD to udělali jen u spolujezdce ...
Ale to je jen vyloženě ptákovina :
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

papi píše:jen sem si všimnul takové ptákovinky na tom videu.
V SD má zadní kapsu v sedadle jen spolujezdec, za řidičem kapas v zadu není.., ze začátku sem si myslel, že je to chyba z výroby, že opoměli , ale ve výbavě měli skutečně napsáno vyloženě, že kapsa je na straně spolujezdce, čili, co na papíře, to v autě .. .
Ted vidím, že v TS je kaspa v každém sedadle ..., moc mě hlava nebere, proč v SD to udělali jen u spolujezdce ...
Ale to je jen vyloženě ptákovina :
Já si toho všiml v ceníku, ta jedna kapsa platí pro výbavu Comfort. Naprosto nepochopitelné uvažování produkťáků. Taková kravina jako kapsy na sedadlech by měli být standardně u všech verzích, výrobní náklady jednotky EUR... Ještěže nemají položku příplatkové výbavy: levá kapsa 1000 Kč, pravá kapsa 1000 Kč, paket kapsy 1600 Kč....
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Áno, kapsy na operadle vodiča zo zadu nemám na oboch corollách. Na sedadle spolujazdca sú.
Je to divné ale je to tak. Tiež tomuto druhu šetrenia nerozumiem.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

V Európe 11368 predaných coroll za mesiac. Nie zlé.
Predajnosť_.jpg
Predajnosť_.jpg (166.37 KiB) Zobrazeno 1352 x
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

vasatkoj píše:Ještěže nemají položku příplatkové výbavy: levá kapsa 1000 Kč, pravá kapsa 1000 Kč, paket kapsy 1600 Kč....
ja to stale tvrdim, ze su to zlodeji. slusne to Martin koriguje ako: obchodny model, alebo kto chce nekupi. tiez by som kazdu standartne nedodanu polozku riesil tzv. "paketom" (doplatkom), nech sa hladujuci management TCE "napapa"
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Odpovědět

Zpět na „Corolla“