2019 kolesá, TPMS, pneumatiky
-
- Navigátor
2019 kolesá, TPMS, pneumatiky
Vo veľkom TP mám zapísané kolesá takto:
225/40R18 92W
18X8J ET40 C1 C
205/55R16 91V
16x7J ET40
225/45R17 91W
17X7 1/2J ET40
Chystám sa na kúpu zimných kolies, skôr by som chcel 16", ale ak je nejaký dôvod prečo brať 17", rád si nechám poradiť. Komplety som nebral hlavne kvôli tomu, že v akciovej cene boli k mojej výbave len 17", predajca hovoril, že ak sa neskôr rozhodnem, môžem dokúpiť tie 17ky za akciovú cenu.
Takisto si chcem kúpiť iné pneumatiky namiesto Nokian, ktoré síce máme na iných autách a s ktorými som relatívne spokojný, ale aj tak chcem radšej Continental WinterContact TS860 alebo Dunlop Winter Sport 5. TPMS by som asi zobral v Toyote, ak som správne vyčítal cenu 180€ za 4, ak nie, tak musím hľadať alternatívny zdroj.
Zatiaľ som bral komplety len rovno od predajcu, takže budem vďačný za každú radu.
Toto sú disky, ktoré mám vyhliadnuté:
https://www.elektrony.sk/brock-rc30-far ... -16-592958
225/40R18 92W
18X8J ET40 C1 C
205/55R16 91V
16x7J ET40
225/45R17 91W
17X7 1/2J ET40
Chystám sa na kúpu zimných kolies, skôr by som chcel 16", ale ak je nejaký dôvod prečo brať 17", rád si nechám poradiť. Komplety som nebral hlavne kvôli tomu, že v akciovej cene boli k mojej výbave len 17", predajca hovoril, že ak sa neskôr rozhodnem, môžem dokúpiť tie 17ky za akciovú cenu.
Takisto si chcem kúpiť iné pneumatiky namiesto Nokian, ktoré síce máme na iných autách a s ktorými som relatívne spokojný, ale aj tak chcem radšej Continental WinterContact TS860 alebo Dunlop Winter Sport 5. TPMS by som asi zobral v Toyote, ak som správne vyčítal cenu 180€ za 4, ak nie, tak musím hľadať alternatívny zdroj.
Zatiaľ som bral komplety len rovno od predajcu, takže budem vďačný za každú radu.
Toto sú disky, ktoré mám vyhliadnuté:
https://www.elektrony.sk/brock-rc30-far ... -16-592958
- Přílohy
-
- F15D93EC-3BB3-4C01-AE7F-E91FC56084B5.jpeg (100.9 KiB) Zobrazeno 3596 x
-
- Navigátor
Re: 2019 kolesá, TPMS, pneumatiky
Aka kombinacia sa Vam paci viac (ide mi o farbu, nie o styl diskov)? Konfigurator neponuka presne moju farbu auta (celestite gray), ktora je o cosi svetlejsia ako na obrazku. Viem, ze to nie je len o farbe, ale hlavne o povrchovej uprave - ake disky su vhodne na zimnu sezonu a nasich agresivnych cestarov (okrem plechacov)?
- Přílohy
-
- 2019-09-23.png (284.01 KiB) Zobrazeno 3396 x
-
- Image 16.png (304.6 KiB) Zobrazeno 3396 x
mne se líbí nejvíce origo, nevím kolik zde ušetříš, nepřijde mne že moc, snad jen, že tam dáš gumu jakou chceš, asi bych vzal spíše ty horní.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Ahoj řeším stejný problém jako Tenantles1, malý rozdíl mám TS nikoli sedan. 17" gumy jsem dostal "zdarma", komplety nabízela toyota za zvýhodněných 29000, což mi přišlo dost peněz.
Když koupím 4 alu disky třeba tady
https://www.pneuok.cz/?path=m6|s10&00ho ... 0#products
a oželím ventilky s blikající kontrolkou TPMS, mám komplet za cenu alu disků.
Když vezmu i ventilky (+4000Kč), je to pořád méně než půlka za originál v akci,
takže podle se ušetřit dá docela dost.
Když koupím 4 alu disky třeba tady
https://www.pneuok.cz/?path=m6|s10&00ho ... 0#products
a oželím ventilky s blikající kontrolkou TPMS, mám komplet za cenu alu disků.
Když vezmu i ventilky (+4000Kč), je to pořád méně než půlka za originál v akci,
takže podle se ušetřit dá docela dost.
Toyota Corolla TS 1.8Hybrid Executive (2019)
Toyota RAV4 Hybrid Selection (2018)
Toyota Verso 1,8 Active Trend(2016) Ex
Toyota RAV4 Hybrid Selection (2018)
Toyota Verso 1,8 Active Trend(2016) Ex
jasně za předpokladu, že máš od Toyoty doma pneu co jsi dostal k autu, pneu dostal jen ten kdo to kupoval jako fyzická osoba bez iča, tedy ne každý. Jinak když nemám gumy tak při průměrné ceně kvalitnějšího neoriginálu cca 3000 Kč disk + premiovější pneu cca 2 800 Kč + ventilky cca 1000 Kč kolo + kompletace, v reálu zase tak moc neušetřím. Nicméně každý to vydíme jinak. Já toto řeším také a také se mne nechce dávat za origo byť mám u Toyoty nějakou slevu kolem 30 tis, nicméně velký cen. rozdíl mezi kvalitnější neorigo kompletací a toho co mne dají v Toyotě nevidím. Zatím jsem vyřešil manželky C-HR a poměrně výhodně, podařilo se mne koupit za 15 tis origo prakticky nejetou s 99 % vzorkem, navíc ani ne rok starou sadu co je v ceníku Toyoty za 35 tis.
-
- Navigátor
U mna to nie je ani tak o usetreni, ako o slobode vyberu pri pneumatikach. Nehovorim, ze pneu, ktore dava Toyota su zle (Nokian?), ale chcem si vybrat podla seba. Ak by sa nasiel niekto, kto by mal zaujem o original 18" letne, tak by som vymenil aj tie, len sa mi do toho nechce ist. Moznost vybrat si nejaky iny dizajn diskov je len taky maly bonus k tomu.
Nasiel som tento konfigurator, kde si mozete pozriet ako bude auto zhruba vyzerat https://www.alcar.sk/3DKonfigurator/?lcs=5zciqg213z
Stale som viac nakloneny tmavym diskom
Nasiel som tento konfigurator, kde si mozete pozriet ako bude auto zhruba vyzerat https://www.alcar.sk/3DKonfigurator/?lcs=5zciqg213z
Stale som viac nakloneny tmavym diskom
já právě mám vždy problém si u alternativních výrobců vybrat, jelikož ten design je vždy spíše univerzální a k mému autu mne to moc nesedí. Dají se najít, ale pak zase nejsou v potřebném rozměru např.
https://www.alcar.cz/96343_CZ.htm?webdid=803
https://www.alcar.cz/96343_CZ.htm?webdid=826
https://www.alcar.cz/96343_CZ.htm?webdid=803
https://www.alcar.cz/96343_CZ.htm?webdid=826
-
- Navigátor
Neviete mi poradit ako je to s indexom rychlosti na pneumatikach? V technicaku mam na 16" napisane toto:
205/55R16 91V
16x7J ET40
Vybral som Continental WinterContact TS 860 205/55 R16, ktore som vsak nenasiel s indexom rychlosti V, ale len o stupen nizsi index H (210 km/h). Co by malo byt fajn az na tuto poznamku, ktoru som nasiel na niektorych weboch:
205/55R16 91V
16x7J ET40
Vybral som Continental WinterContact TS 860 205/55 R16, ktore som vsak nenasiel s indexom rychlosti V, ale len o stupen nizsi index H (210 km/h). Co by malo byt fajn az na tuto poznamku, ktoru som nasiel na niektorych weboch:
Priznam sa toto pocujem prvykrat. Nedava mi velmi zmysel davat si do zorneho pola nalepku s obmedzenim rychlosti na 210 km/h, ked sa moje auto horko-tazko vysplha na 170 km/hNižší rýchlostný index môžete, podľa slovenských zákonov, využiť pri zimných pneumatikách. Avšak len za predpokladu, že budete mať v zornom poli vodiča nálepku s obmedzením rýchlosti, alebo bude vaša riadiaca jednotka nastavená tak, že vám bude signalizovať prekročenie tejto rýchlosti. V každom prípade sa dôrazne neodporúča túto rýchlosť, stanovenú rýchlostným indexom, prekračovať.

No zmysel to nedava, ale je to tak. Tu nalepku , ak ju nemas by mal mat aj pneuservis napriklad . A do zorného pola sa namyslí nutne "doprostred skla"
. Stačí ju prdnúť niekam k volantu, alebo na vhodné miesto niekam k prístrojovke napríklad.
Ak nechces nalepku a vie tvoje auto take , že nastaviť obmedzovač napriklad, tak urob toto a hotovo.

Ak nechces nalepku a vie tvoje auto take , že nastaviť obmedzovač napriklad, tak urob toto a hotovo.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
-
- Navigátor
Sila
síce ma na Slovensku ešte policajti nestopli, už vidím ako by sa mi to stalo prvýkrát deň po prezutí aj s pokutou. A pritom taková blbost
Tak možno zoberiem Goodyear alebo Dunlop, nepáči sa mi ani možnosť s nálepkou ani s obmedzením a som príliš poctivý na to, aby som vedome jazdil s porušením legislatívy.
Inak, čakal som na výsledky testov zimných pneumatík v dTeste, bohužiaľ tento rok testovali len veľkosti, ktoré sú mimo novej Corolly.

Tak možno zoberiem Goodyear alebo Dunlop, nepáči sa mi ani možnosť s nálepkou ani s obmedzením a som príliš poctivý na to, aby som vedome jazdil s porušením legislatívy.
Inak, čakal som na výsledky testov zimných pneumatík v dTeste, bohužiaľ tento rok testovali len veľkosti, ktoré sú mimo novej Corolly.
Neviete mi niekto povedat? Ked nebudem mat na zimnych kolesach snimace tlaku tak bude v aute nieco pipat? Hukat? Alebo iba bude svietit nejaka ikonka?
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
Jenom kontrolka, nejdřív bliká a pak zůstává svitit.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
-
- Navigátor
To permanentné nastavenie obmedzovača by mal vedieť nastaviť servis? Po hodinách googlovania mi to príde ako najrozumnejšie riešenie..
Vyhláška 341/2014
V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.
Já samolepku neřeším, protože používám na zimáky index H - 210 km/h a Auris má maximální rychlost 195 km/h.
V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.
Já samolepku neřeším, protože používám na zimáky index H - 210 km/h a Auris má maximální rychlost 195 km/h.
-
- Navigátor
Zvyraznenie textu robi divy! Teraz mi to zmysel dava, Najvacsia konstrukcna rychlost vozidla je 180 km/h, takze index H s rychlostou 210 km/h by podla tohto mal byt v klidku aj bez nalepky.
vdaka Aspon
vdaka Aspon
(4) Ak sa použijú zimné pneumatiky s označením „M+S“, „M.S.“ alebo „M & S“ s nižšou kategóriou rýchlosti, ako je najväčšia konštrukčná rýchlosť vozidla, je nutné na túto skutočnosť upozorniť dodatkovým označením formou nálepky. Kategóriu rýchlosti vozidla sa odporúča znížiť najviac o jednu rýchlostnú kategóriu nižšiu, ako je najväčšia konštrukčná rýchlosť vozidla. Údaj na nálepke musí obsahovať najväčšiu prípustnú rýchlosť zimných pneumatík namontovaných na vozidle, ktorá počas prevádzky vozidla v cestnej premávke nesmie byť prekročená. Nálepka musí byť umiestnená v zornom poli vodiča. Upozornenie formou nálepky môže byť nahradené zariadením trvale nainštalovaným vo vozidle, napríklad palubným počítačom.