Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od CommonUser »

vasatkoj píše: Mám Ceeda 1.gen po FL (r. 2010) kombi 1.6 CVVT (mimochodem velice spolehlivé auto) - neumíte někdo porovnat Corolu se Ceedem (vnitřní prostor, ovládání, motor - zrychlení, pružnost). Ja vím, úplně jiné generace, ale přece :).
Najdes toho vela v tomto vlakne, aj porovnanie so Ceedom (niektorym to leze na nerve), takze bud to precitas alebo kadis na to a skusi sam.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

CommonUser píše:
vasatkoj píše: Mám Ceeda 1.gen po FL (r. 2010) kombi 1.6 CVVT (mimochodem velice spolehlivé auto) - neumíte někdo porovnat Corolu se Ceedem (vnitřní prostor, ovládání, motor - zrychlení, pružnost). Ja vím, úplně jiné generace, ale přece :).
Najdes toho vela v tomto vlakne, aj porovnanie so Ceedom (niektorym to leze na nerve), takze bud to precitas alebo kadis na to a skusi sam.
Jo, těch 184 stran vlákna jsem zhruba prolítl ;-) a něco zahlédl, to jo. Jenom jsem zvědavý, zda celkových 90 kW v hybridní Corolle je srovnatelných s 92 kW v 1.6 CVVT. Já vím, můžu si domluvit zkušební jízdu, ale přece něčí osobní zkušenost v různých režimech (naložené, dálnice apod.) by byla zajímavější. Ale nechci už otravovat s Korejcem v japonském fóru :))).
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Vlastná skúsenosť je neprenosna.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
nickware
Člen Týmu

Příspěvek od nickware »

jen info k té světlé výšce... ano, občas i s Aurisem trochu trnu, jestli nechytím předkem obrubník, u kterého parkuji, ale zase - není to tak časté :-) Hledal jsem schválně nějaké porovnání tohoto parametru u ostatních aut - našel jsem tedy srovnání Aurise s konkurencí... A ano, i když většin aut má světlou výšku větší, tak např. Octavia Combi RS má světlou výšku jen 127mm, Subaru Levorg 130mm nebo Fabia Combi 135mm. A pokud platí, že Auris má 140 a nová Corlla 135, není to pro mě osobně argument, proč o nové Corolle neuvažovat, holt bych ty nervy měl párkrát do roka častěji. Ale chápu, že pokud někdo má kolem sebe samé obrubníky, díry, retardéry a podobně a zažívá tyto nervy téměř denně, může pro něj být světlá výška argument - pak ale buď opravdu oplastované Kombi (kterých moc není) nebo SUV/Crossover... Zdroj případně zde: https://www.autohled.cz/a/toyota/auris- ... etla-vyska
Toyota Auris Touring Sport 2016 1.6 6M/T Trend+ Navi
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

@vasatkoj - ak porovnám Corollu 1,6 97kw CVT a Auris 1.8 TS HSD 100kw, tak do 50km/h mi svižnejší príde Auris, do 100km/h je to cca rovnaké a nad 100km/h je pocitovo lepšia Corolla. Na bežné cestovanie to úplne v pohode stačí aj na diaľnicu (tam ale pri prudších kopcoch alebo potrebe zrýchlenia treba počítať s vysávačom, na rovinke je ticho). S naloženým autom platí to isté, len je to celé o trochu pomalšie, ale nie je problém. Určite si skús jazdu - niekto je z hybridu nadšený a niekomu lezie na nervy.
Inak uvažuj o tom tak, že na bežnú jazdu je to super, lebo pri 91kw atmo manuáli si ideš väčšinou na 2000-3000ot/min - a podraďuješ tak jedine kvôli obiehaniu, alebo kopcu, inak pri pohodovej jazde len tlačíš na plyn - no a na ten rozbeh máš tak (30-40kw). Na HSD s manuálom si ideš rovnako v pohode a keď potrebuješ máš tam 90kw v sekunde - teda za mňa na plynulú jazdu fajn, na diaľnici a pri svižnej jazde mimo mesto treba počítať že to počuť keď zrýchľuješ, na brazda-plyn jazdu viac menej nevhodné. To môj názor :).
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

MartinHSD píše:tak nějak, on v zásadě má Toyotu asi rád, jen bohužel jak se mění doba, tak mu přestává dělat auta co mu sedí a navíc za ně chce stále více a více pěněz a to vše dohromady mu vadí a má potřebu to zde říci. Vlastně od toho to forum je a my co si to nemyslíme nebo to nějak tak moc neřešíme mu musíme oponovat :-).
A možno by sme mu nemali oponovať, ale snažiť sa pomôcť.
Tak CU má nasledujúce hlavné výhrady ku Corolle:
1. Niekde počul, že nahrádza Avensis
2. Má malú nádrž
3. Má nízky podvozok
4. Je malá vnútri
5. Odhlučnenie

Riešenie:
1. Donútime niekoho z Toyoty, aby sa CU ospravedlnil, že to bola chyba a že ich to mrzí - že Corolla nahrádza Corollu/Auris minulej generácie a nie Avensis.
2. Kúpi si 1.8HSD a dá si tam plyn namiesto rezervy - tým sa zvýši dojazd o 300-400km a je to v pohode.
3. Kúpia sa vyššie pružiny
4. Tu zatial neviem čo :(
5. Nieje nič jednoduchšie, ako to vytlmiť.

No a je to skoro dokonalé auto.

Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

CU ma realny problem s tym, ze chcel od Toyoty nahradu za Avensis - T25 mala rovnaky razvor ako nova Corolla a T25 bola vo vnutri ovela priestranejsie auto. Corolla nahradou nie je ani zdaleka, pricom Corolla je aj cenovo a aj velkostou postavena na uroven Avensisu. Uplne ho chapem, je z Corolly dost sklamany (rovnako aj ja). Strasne som chcel, aby Corolla 2.0H bola dalsie moje auto. Nebude. Jediny rozdiel je ten, ze on tu aj jasne napisal (a dlhodobejsie pise), preco mu to vadi a teda moznym kupujucim, ktori chcu poradit, tym naznacil, na co sa maju sustredit a co si maju preverit. A ja s niektorymi vecami s nim plne suhlasim. To auto stoji uz dost penazi na to, aby mi niektore veci, ktore tam su, dost vadili.

@vasatkoj, kolega zvazoval Corollu TS (ako aj dalsie kombiky), skoncil s Ceedom SW 1.4T silver+silver pack za tesne menej ako 18000 eur. Keby som si ja mal teraz kupit auto (kombik), ktory potrebujem na prevoz z bodu A do bodu B, kupim okamzite Ceed. Za tu cenu nie je o com. Corolla moze byt lepsia, cenovo je vsak dost zasadne mimo. Ale to je uz na zvazeni, kto chce co. Ci lacnejsie a mozno menej spolahlive, mozno horsie auto, alebo drahsiu Corollu. Keby som chcel vyssi vykon (150+ koni) a mal aj viac penazi, tak by som uz zvazoval radsej Mazdu6 ako Corollu.

Ale kolko ludi, tolko chuti a teda prajem stastny vyber kazdemu a vela bezproblemovych kilometrov, nech si vyberiete co si vyberiete.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CU ešte má jednu a dosť podstatnú výtku voči hybridnej corolle. Nízku maximálku (180) - keďže jazdí veľmi často Autobahn. To nevyriešiš v hybridnej toyote nijako.
Inak ProCeed vyzerá skvele. Ale miesto vzadu, no, mne to prišlo pocitovo ako v corolle. Ale mám len statickú skúsenosť. Možno by sa stačilo pohrať s nastaveniami.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ako tak pozerám cenník, tak Comfort s paketom Tech+Style sa v celku oplatí.
Ja viem,že som "objavil" Ameriku, ale toto riešenie sa mi javí ako rozumné a stále ešte za prijateľnú cenu.
Motor samozrejme ako inak 2.0
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

Maghreb píše:CU ma realny problem s tym, ze chcel od Toyoty nahradu za Avensis - T25 mala rovnaky razvor ako nova Corolla a T25 bola vo vnutri ovela priestranejsie auto. Corolla nahradou nie je ani zdaleka, pricom Corolla je aj cenovo a aj velkostou postavena na uroven Avensisu. Uplne ho chapem, je z Corolly dost sklamany (rovnako aj ja). Strasne som chcel, aby Corolla 2.0H bola dalsie moje auto. Nebude. Jediny rozdiel je ten, ze on tu aj jasne napisal (a dlhodobejsie pise), preco mu to vadi a teda moznym kupujucim, ktori chcu poradit, tym naznacil, na co sa maju sustredit a co si maju preverit. A ja s niektorymi vecami s nim plne suhlasim. To auto stoji uz dost penazi na to, aby mi niektore veci, ktore tam su, dost vadili.

@vasatkoj, kolega zvazoval Corollu TS (ako aj dalsie kombiky), skoncil s Ceedom SW 1.4T silver+silver pack za tesne menej ako 18000 eur. Keby som si ja mal teraz kupit auto (kombik), ktory potrebujem na prevoz z bodu A do bodu B, kupim okamzite Ceed. Za tu cenu nie je o com. Corolla moze byt lepsia, cenovo je vsak dost zasadne mimo. Ale to je uz na zvazeni, kto chce co. Ci lacnejsie a mozno menej spolahlive, mozno horsie auto, alebo drahsiu Corollu. Keby som chcel vyssi vykon (150+ koni) a mal aj viac penazi, tak by som uz zvazoval radsej Mazdu6 ako Corollu.

Ale kolko ludi, tolko chuti a teda prajem stastny vyber kazdemu a vela bezproblemovych kilometrov, nech si vyberiete co si vyberiete.

Ja rovnako suhlasim s viacerým CU pripomienkami. Sám som bol trocha sklamaný hlavne zo šírky na zadnych sedadlách,ale to som uz pisal...na druhú stranu si treba uvedomit, že v danej triede človek musi stále robit este kompromisy. Väčšinou je nieco za nieco(jedno auto ma to lepšie,väčšie, druhe zas nieco ine)...Ja si nemyslím, že Toyota chce resp. prezentuje novu Corollu ako plnohodnotnú náhradu za Avensis. Urcite vrámci nejakých reklamných vecí tvrdí, že má rovnaký rázvor ako Avensis a vrámci najvyšších výbav je niekde na urovni tej triedy ako Ave,ale....ano toto je na debatu,lebo niekto tvrdí, že Avensis nikdy nebol uplna stredná trieda, to tu teraz nebudem polemizovat....Ale uvedomte si, že keby bola zrazu rozmermi na urovni avensisu(co defacto skoro je), tak tá cenovka by bola zas niekde inde. Mazda 6 Ok,ta je urcite o nieco priestranejsia aj ked kufor ma menší jak corolla o nieco, tak vo výbave s automatom a nejakým tým standardom lepším je cena nad 30.000 eur.
Kia ceed sw, v tej výbave co pišeš je oroti hybridu samozrejme lacnejsia, ale to sa nedá porovnováť ani omylom. Pozri na Kia Niro ceny....takže jedine sa da cenovo porovnavat cca s benzinovou 1,2 corollou a nechche sa mi nejako do hlbky studovat rozdiely,ale pri výbave Comfort,alebo výbave active s paketom business je corolla asi o 1.000 eur drahsia oproti Kia ale mám Toyotu. TEraz nemysím, že KIA je nejaké zlé auto, to absolutne,ale spýtaj sa mechanikov čo ti povedia....ja mám dvoch velmi dobrých kamarátov mechanikov(maju svoje dielne 20 rokov), tak stále povie, že Toyota je proste Toyota......Ja som uz pozeral po Citroenoch a peugeotoch,tiez kvoli rozmerom corolly a povedal mi jeden z nich, že či mi nešibe, že ked chcem auto na 3 alebo 4 roky do skoncenia leasingu alebo zaruky, tak kludne nech kupim hocičo,ale pokial chcem auto nad dlhsie tak nech to "neriskujem". Ale všetko je to len teoria,štatistika, stastie. Sám som mal corollu pre 15 rokmi a tá sa moc nevydarila(asi ta piatková výroba). Takže tak....
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ako mas plnu pravdu. Preto som chcel, aby Corolla bola moje dalsie auto. Ale ja osobne nechcem 1.2T - slaby vykon, 1.8H sa mne osobne zda malo (a uz cenovo je vyssie) a 2.0H je cenovo uz dost daleko. A v tom momente mi Ceed za 18k zacal davat zmysel. Bol som na autosalone v BA a pozeral kombiky v tejto triede. Megane, dajme tomu, ale je to francuz. Peugeot 308sw je pre mna sklamanie a tragedia za vysoku cenu. Opel Astru viem mat za 18k cca tiez v dobrej vybave. Ale viac menej vsetko ostatne ako napr. Focus a tak, vsekto bud na urovni ceny Corolly alebo nepatrne nizsie. A v takom pripade jedine Corolla.
Ale ak si poviem, ze Ceed mi da 140 koni (1.4T), vo vnutri celkovo slusne auto (a mam ovela menej vyhrad vo vnutri oproti Corolle), tak realne je to dost velka konkurencia. A tym teraz nenadavam na Corollu vobec, urcite bude spolahlivejsia, lepsia, atd. Ale ak mam dat za auto 18, alebo co ja viem 24, ten cenovy rozdiel zacina byt markantny. Nehovoriac, ze aj tych 112 koni/122 koni (hybrid) sa mi zda trocha malo. Ano, da sa s tym jazdit, bezpochyby, ale chyba mi nieco okolo 140-150 koni v tej corolle. A to som pisal aj skor. Auris bol cenovym konkurentom pre vsetkych ostatnych. Corolla uz cenovym konkurentom nie je - tym nehovorim o kvalite a pod.

Ja osobne Corollu nechcem kvoli miestu pred spolujazdcom (ta palubovka tam nechutne trci a zavadzia), kvoli tomu nadoru pri vodicovi vlavo, dementne umiestnenemu USBcku (strcim kluc a spolujazdec ho kolenom odlomi). A ked som sa tam rozvalil ako som chcel, tak za mnou si uz nikto rozumny sadnu nemohol, lebo nohy pod sedadlo nedal. Jednoducho mne ako fanusikovi japonskych vozidiel vrcholne nesadla. A kedze chcem lepsie audio, tak jedine Executive vybava+JBL a to znamena uz velmi vysoku cenu.

A pre istotu sa zopakujem, nikoho neodhovaram a plne podporujem ludi, co im to auto vyhovuje a kupia si ho, kedze naozaj tie hybridy su neuveritelne zaujimave a spolahlive.
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

@Maghreb tak ceed sa mi v poslednej generácii dosť páči, určite by som ho šiel pozrieť. Ale zas je nespravodlivé porovnávať priemerne vybavený ceed (za 18 000 je v akcii v Gold) a Corollu v plnej výbave. A to si ani nemyslím, že kia je nejaká menej kvalitná - poznám ceedy s 200 000 - 300 000km, ktoré dali bez problémov. Ja určite nie som zástanca pohľadu, že Corolla je bezchybné auto za ľudovú cenu a takisto keby som teraz šiel kupovať nástupcu, tak si prejdem viacero salónov, pozriem si čo sa mi páči/čo najlepšie spĺňa moje požiadavky, porovnám ceny, financovanie a vyberiem.

A ešte bude zaujímavé, keď vstúpia do platnosti tie pokuty nad 95g CO2/km za flotilové emisie, ako to pohne s H/K - lebo tí hádam nemajú jediný štandardný model, ktorý by to spĺňal. Teda ja mám pocit, že momentálne to spĺňa iba Toyota.

Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ja presne chapem, co myslis. Ja sa na to pozeram este z pohladu, nemam peniaze na rozhadzovanie, chcem rodinny kombik, co by som si zobral. A pri takejto kombinacii mi lepsie vychadza Ceed, trocha vyssi vykon, slusna vybava, trocha nizsia cena. Ked si doplatis za Corollu, tak ziskas navyse mozno lepsiu vybavu (neporovnaval som), slabsi motor a vyssiu spolahlivost. Otazka je, kolko by bol ten cenovy rozdiel a ci ti to stoji. Ak by bol cenovy rozdiel co ja viem 1000 eur, ok cert to ber. Ale ak by som mal doplatit co ja viem 3000-5000 eur a dostanem +- to iste, s vyssou spolahlivostou a nizsim vykonom, tak by som do toho nesiel. Ten cenovy rozdiel je az prilis velky pri aute za 18000. Samozrejme, to je len moj nazor a pre istotu, nikoho neodhovaram od kupy, ja by som bol prvy v rade, keby ta Corolla nemala pre mna zasadne nedostatky (spominane uz skor).
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Ono ten rozdiel nie je až taký, ako sa zdá. Na SK máš porovnateľné výbavy Confort a Gold (každý má niečo, čo ten druhý nie, ale pre život by to ako tak mohlo stačiť).
Ceed SW 1.0T: 17 390eur vs Corolla TS 1,2T 18 190eur (porovnateľné motorizácie)
Ceed SW 1,6CRDI 100kw: 20 090eur + automat 21 890eur vs Corolla 1.8HSD 90kw 21 790eur (bohužiaľ slabšie CRDI je len v základných 2 výbavach, takto má 0-100 o sekundu lepšie)
Bohužiaľ Toyota nemá odpoveď na 1,4T a Kia zas nemá odpoveď na 2.0HSD.

Napríklad ja teraz jazdím veľa diaľky a asi kvôli priateľke potrebujem automat = 1,6CRDI by bola pre mňa dobrá voľba. V blízkej budúcnosti ale hrozí, že budem potrebovať autom dochádzať aj do práce v Prahe, čo by znamenalo nájazd 20 000 mesto + môj nájazd 20 000 diaľnice - čo by najlepšie zvládlo 2.0HSD, kde by som jazdil za rozumnú spotrebu aj v meste aj mimo mesta, alebo by som sa uskromnil a zobral 1,8HSD, alebo to riskol a zobral naftu s automatom. Ak nejazdíš moc veľa chceš manuál a mať aj trocha dynamiky, tak ti Corolla moc nemá čo ponúknuť. Teda len som chcel povedať, že 1,4T a 2.0HSD nie sú moc objektívne porovnateľné motorizácie.

MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Konečně zde par lidi férove napíše jak a co lze srovnávat a i úvahy co je ke koupi nehybridni motorizace ci jine značky vede. Prakticky nikoho u Toyoty jak vidno nezajímá 1.2 T, která by se tu měla s tou Kiou a atd. srovnávat. Já s hyridem jezdím již několik let a po nedávné 3 denní zkušenosti co jsem řídil Octavií TSI
musím říci, ze to je celkove tak jiný pohon, ze se s nehybridni motorizaci srovnávat objektivně nedá a samozřejmě take i cenově, hybridni verze bude vždy o min. 3000 tis euro dražší.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“