Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
quantum95
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od quantum95 »

androids píše:natankovali ste niekto do 1.8 hev ts viacej ako 38l (max by mal byt 43) ? Mne sa este viacej ako 38 nepodarilo a to uz bol benzin na hrdle a dojazd cca 40km.
Já měl podle palubního počítače dojezd pod 50km a pistole u benzinky vypla na 35l, takze údaj 43l podle katalogu toyoty se mi moc nezdá
Toyota Corolla TS 1.8Hybrid Executive (2019)
Toyota RAV4 Hybrid Selection (2018)
Toyota Verso 1,8 Active Trend(2016) Ex
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Tankoval som uz 38,27 l. Dojazd 0 km, respektive, ked prestane ukazovat dojazd, tak auto ma este stale slusnu rezervu.
Neviem odkial pochadza 43 l nadrz, ja som videl 40 l, ale nepamatam kde presne. Alebo maju SD, HB, TS rozdielne velke nadrze?
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ako vidim, spotreba je nekonecny pribeh. Zalezi od profilu trate, dopravy, sofera. A kedze niekto necita Avensis forum, tak napisem, ze ja mam spotrebu aku chcem.
Od 3,3 pri preimernych 72km/h na 2 km useku :twisted: cez 5,4 pri 102 km/h (ovsem na palube len asi 150kg a idealne nocne podmienky na 70km)
dalej 6,8 pri realnych priemernych 130 km/h na useku 40-70km (cez 250kg, ale ako sa podari v noci jazdit po dialnici na tempomat)
az po 9,5 na 400 km useku, ked konecna priemerka bola 153 km/h (tempomat casto na 180).
Tak si vyber.

Toyoty maju od roku cca 2008 skorsi dojazd 0km a hladne oko svieti skor napr. mne uz pri 13 litroch (to dam 200km). Dovod je sudna tahanica v USA, kde nejakemu chujovi dosiel benzin a vraj nemal kde capnut.
Verim, ze Corolla ma tych 43 litrov, co je pre mna aj tak mizerne malo, ale svietit dojazd 0km moze uz ked je 30 litrov prec. Takze klud a teplu stravu odporucam :wink:

EDIT:
peki, TMCS funguje a malo by, ked sa to plati z dani, ale len v DE a AT (platena veriza je TMCS Pro). WAZE v podstate kradne data z nasich mobilov ...
Zabudovana NAVI ma vyhodu, ze mas data aj z auta (GYRO, ABS, SIGNAL), tak nemas problem v tuneloch, ci ked rusia GPS/GLONASS (maj 2019).
Naposledy upravil(a) CommonUser dne čtv 12.09.2019, 09:11, celkem upraveno 2 x.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

hybrid 43, nonhybrid 50. Staci kouknout na online katalog. Stejne pro vsechny karosarske varianty
Jeste je otazka, jestli je cela nadrz vyuzitelna, nekde jsem cetl (bud Mazda nebo Toyota), ze nekdo vyjel nadrz, ale nedotankoval cely udavany objem... Takze nezbyva nez vyzkouset... :lol:
ex Toyota Avensis T27 1.8
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

u SD píšou i v manuálu 43l.

Spíš mě přijde, že to má velkou rezervu , že auto má v sobě xx litrů ještě v zásobě aproto se to tam nevejde :) To by mohli vědět ti, co odjížděli s prázdnou nádrží a pokud teda tankovali doplna :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Mikes007
Člen Týmu

Příspěvek od Mikes007 »

42 litrů při tankování po převzetí v autosalonu... jinak vždy cca 38... 39 po hrdlo.. :D
Prius II
Corolla TS 1,8 Selection
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

tak potvrzeno :D
Jen pozor s tankováním po hrdlo, má se tankovat jen do prvního cvaknutí pistole, benzín nad to stejně auto zahodí někde vypustí a něco se tím ničí .... .
Zvlášt teda u starších aut to může udělat problém, novější že už mají nějakou ochranu a stejně co je navíc někudy odteče pryč ....
To platí všeobecně, ale taky sem to tak dělával než sem se dočetl, že to je k ničemu ...
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

CommonUser píše:Zabudovana NAVI ma vyhodu, ze mas data aj z auta (GYRO, ABS, SIGNAL), tak nemas problem v tuneloch, ci ked rusia GPS/GLONASS (maj 2019).
Ja som ocenil zabudovanu Navigaciu (okrem samotnej navigacie) na cestach neoznacenych, ukazovalo mi maximalnu povolenu rychlost na "neznamych" cestach (aj na HUD) a vyhol sa tak pokutam v cudzine.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

navigace by tam byla fajn, ale ne za 20t .... stím at se jdou vyfotit :). Max 5t bych jim za to dal, víc ne.
Ale určitě v autě je fajn.
I to bezklíčové odemykání věřím že je fajn, ale mě problém bordeláře bych furt hledal klíče, kam sem si je položil a kterej batoh si mám vzít sebou :D nakonec bych pobral všechny, aby je nemusel prohledávat :D Já je nemám, a už i tak někdy s klíčema bojuji :), ale rozhodně věřím, že to stojí za to si připlatit, ale já už bych musel brát až executive a to už bylo nad fin. rámec.
CommonUser
Věčnej rejpal

papi píše:tak potvrzeno :D
Jen pozor s tankováním po hrdlo, má se tankovat jen do prvního cvaknutí pistole, benzín nad to stejně auto zahodí někde vypustí a něco se tím ničí .... .
Zvlášt teda u starších aut to může udělat problém, novější že už mají nějakou ochranu a stejně co je navíc někudy odteče pryč ....
To platí všeobecně, ale taky sem to tak dělával než sem se dočetl, že to je k ničemu ...
To si cital kde ? Nejaky tajny zdroj ekologickej lobby ?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

peki02 píše:to MartinHSD: no mne to vychadza 1900 eur rozdiel cize cca 49.000 CzK. keby to bol tych 15.000 tak to je smiesne to neváham.
Ja nikde nevidim v cenniku že by bola u Selection farba v cene. Ale na druhu stranu v cenniku/katalogu kde su farby vozidla na výber, tak píšu cenu 520 eur pre výbavu selection, takže v cene nebude.
Díval jsem se do aktuálního SK ceníku a skutečně to tam máte jinak než je letitá zvyklost v ČR. Já tedy vidím rozdíl mezi TS 1,8 Comfor Tech + style a Selection 1500 euro. Přesně 23490 Kč vs 24 990 euro. Vzal jsem cenu bez barvy, předpokládám, že většina si základní lak nebere a volí něco z příplatkové barvy a tam je to u metalízy stejné + 520 euro, kdo chce červenou, nebo bílou či stříbrnou perleť tak u Selection něco málo na barvě ušetří. Já bych osobně za lepší interiér a bezklíč těch 1500 euro dal a vzal určitě příplatkovou barvu, jelikož ty základní pokud je budu chtít udržovat v lesklém a hladkém stavu, tak vyžadují o něco více péče, vzlášť když se to dělá jen občas. Pro hobíka co chce pěkný lak a není leštění auta jeho hobby je metalíza nebo perleť lepší volba. Čistá základní bílá pak volba pro toho koho to vůbec nebere a bude jezdit jen do myček :-). Při následném prodeji, což zde někteří nechtějí slyšet, pak určitě hezká metalíza bude výhoda.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

CommonUser píše:
papi píše:tak potvrzeno :D
To si cital kde ? Nejaky tajny zdroj ekologickej lobby ?
Kdepak, zde a asi na tom něco málo bude
:
https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/t ... -problemy/
výtažek:

Začneme-li u těch banálnějších, může se v prvé řadě stát, že část benzínu či nafty může vytéct ven mimo hrdlo. Zdánlivě končí v útrobách vozu, odtoková dírka blízko vyústění ale nevede zpět do nádrže, ale pod automobil, kde palivo marně vyteče na zem. Nebude jej moc, ale proč jej takto mařit? Podobným důvodem je zpětné nasávání pistole, která dokáže regresivním chodem vytáhnout z vozu výpary. Jenže také může nasát část paliva, které se vám ovšem napočítá jako natankované. Znovu žádné drama, ale je to další zbytečná ztráta.

Velmi důležitým argumentem hovořícím ve prospěch včasného ukončení plnění nádrže je ale možnost poškození systému palivové rekuperace ORVR (Onboard Refueling Vapor Recovery System). Ekologický systém nebudou mít všechna auta na českých silnicích, ale moderní auta toto zařízení používají. Technologie evaporace přispívá ke snížení emisí zachycováním škodlivých výpar paliva z nádrže a tyto plyny neputují do ovzduší, ale do motoru, kde se spálí ve válcích.

Pokud máte ORVR v autě, hrozí přeplněním nádrže jeho poškození nasátím kapaliny, se kterou si není schopen poradit. Taková věc systém efektivně zničí, což vám na první pohled může být ukradené. Jenže jak už to u moderních aut bývá, pokud tento systém přestane pracovat, elektronika vozu začne hlásit chyby, které mohou vést i k omezení výkonu. Servis vás pak nemine a oprava může přijít na desítky tisíc korun. To se pak ten litr navíc při tankování rychle nevyplatí.
CommonUser
Věčnej rejpal

Nic proti, len nejak mi tam chyba, ze palivo peni a ma roznu roztaznost podla teploty.
Tak teraz chobotom u Toyoty vysvetlit, ze 43 litrov mozno staci na prejdenie zo zapadu na vychod ostrova Hokkaido, ale tam ten svet nekonci.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

mě těch 800km stačí na nárž.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

CommonUser píše:na prejdenie zo zapadu na vychod ostrova Hokkaido, ....
ja si iba dovolim doplnit, ze Hokkaido patri Rusku a volaju ho Macmaj (tu) :) . Historicky reálně je Hokkaido ruský ostrov, tamní Ainuové se považovali za poddané ruské říše a měli ruská jména, a v Japonsku to ještě v 18. století brali jako samozřejmost. Japonci ještě v 18. století považovali Hokkaido za cizí území, vnímali podobně jako třeba Koreu.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Odpovědět

Zpět na „Corolla“