měnil jsem poprvé olej u T27 (r.2014) a po odklopení plastového krytu pod motorem na zem vypadlo ocelové kolo na fotce (průměr cca.15cm).
Vypadlá součástka D4-D 91kW
Vypadlá součástka D4-D 91kW
Dobrý den,
měnil jsem poprvé olej u T27 (r.2014) a po odklopení plastového krytu pod motorem na zem vypadlo ocelové kolo na fotce (průměr cca.15cm).
Ví někdo, co to je a kam to patří?
- Přílohy
-
- disk2.jpg (397.82 KiB) Zobrazeno 2174 x
-
- disk1.jpg (449.53 KiB) Zobrazeno 2174 x
Re: Vypadlá součástka D4-D 91kW
To vypadá jako kryt řemenice kompresoru klimatizace.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Díky za odpověď. Děje se něco , když tam nebude?
Na to Ti bohužel nejsem schopen přesně odpovědět, protože neznám konstrukci té řemenice.
Nicméně se domnívám, že v případě normálního stavu se nic dít nebude, ale pokud by došlo k závadě na kompresoru, tak se může řemenice sesmeknout. Až budeš mít čas, tak bych ho tam nechal namontovat zpět.
Nicméně se domnívám, že v případě normálního stavu se nic dít nebude, ale pokud by došlo k závadě na kompresoru, tak se může řemenice sesmeknout. Až budeš mít čas, tak bych ho tam nechal namontovat zpět.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
tak včera mi menili olej a presne to stejne mi mechanik dal do ruky že to prej leželo na plastovém krytu motoru.pred dvěma mesíci jsem menil na klimakompresoru tu spojku či co, takže to bude něco od toho kompresoru.
Tak už to tam mám zpátky, stálo to 800,- (v neautorizáku). Proti vypadnutí to prý i přilepili, nevím, jak to bylo jištěný origo. Tak asi tak.
Tak po 20km to zase upadlo
. Není nad odborníky.
jak jsi to zjistil? To se díváš každých 20km do olejové vany?
Jinak chtěl jsem se tě zeptat jak jsi to myslel s tím že to přilepili ? Podle mě se to nějak ukroutilo a už to holt není za co přišroubovat. Ale lepit něco v motoru, kde se to zahřívá a 1000x za jízdu mění otáčky... nevím jestli to je úplně správný přístup.
Jinak chtěl jsem se tě zeptat jak jsi to myslel s tím že to přilepili ? Podle mě se to nějak ukroutilo a už to holt není za co přišroubovat. Ale lepit něco v motoru, kde se to zahřívá a 1000x za jízdu mění otáčky... nevím jestli to je úplně správný přístup.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D