Skusenosti s kupou

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
somoant
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: pát 05.07.2019, 19:37

Skusenosti s kupou

Příspěvek od somoant »

Možno pre vás bude zaujimavá informácia ako sa toyota stavia riešeniu vlastných chyb. Objednal som si auto, ktoré dorazilo o tri mesiace dokonca o pár dní skôr ako bolo oznámené.
Auto som prebral. Až o pár hodín som zistil, že nemá HUD, ktorý mal byť vo výbave. S predajcom sme si to síce prechádzali, v ovládacom menu HUD bol, ľutujem že sme ho vtedy nezapli.
Nuž stalo. Po oznámení predajcovi, mi ponúkli sadu kolies, ako náhradu, ktorú som odmietol, s tým že chcem HUD. O pár dní nato mi ponúkli 1000 Eur zľavu, alebo nové vozidlo.
Ale tá ponuka s novým nozidlo mala háčik. Nové vozidlo bude až o 4 mesiace, toto vám zoberieme a teda 4 mesiace nebude mať auto. Nuž nahneval som sa, avšak po pragmatickom zvážení,
aké mám možnosti voči miliardovej korporácií a vzhľadom nato že som bol bez auta, lebo moje som už stihol predať som akceptoval zľavu.

Takže pozor. Ak niečo pokazia, všetky nepríjemnosti budete znášať vy, ak sa budete domáhať riešenia. Trocha začínam chápať, prečo predávajú na Slovensku tak málo áut. Možno robia dobré auta,
avšak ako predajca stoja za nič.
Tenantles1
Navigátor
Příspěvky: 110
Registrován: sob 06.07.2019, 09:10

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od Tenantles1 »

Kde si prosím ťa kupoval auto? Mne osobne by 1000 za chýbajúci HUD prišlo fajn, ale určite to nie je príjemná situácia.
somoant
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: pát 05.07.2019, 19:37

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od somoant »

Tenantles1 píše:Kde si prosím ťa kupoval auto? Mne osobne by 1000 za chýbajúci HUD prišlo fajn, ale určite to nie je príjemná situácia.
Autogrand BA, ale chybu zevraj spravila fabrika v Anglicku

Chapem aj taky pohlad, ale prave HUD zavazil aby som dal Executive vybavu, inak by mi stacila aj comfort s packmi.
MartinHSD
Věčnej rejpal
Příspěvky: 729
Registrován: stř 24.05.2017, 16:36

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od MartinHSD »

je to sice blbé, ale může se stát. Mne postoj Toyoty přijde v pořádku, sleva nebo hodnotný dárek, případně nové auto, na které si bohužel musím počkat, pak určitě možnost odstoupit od smlouvy jako takové. Takto je to správně podle zákona a jejich postup byl v souladu. Představa, že vozidlo s již známou vadou budu užívat a pak dostanu jiné či budu chtít odstoupit od smlouvy, je však nereálná a dokonce je i v rozporu se zákonem. Pokud ta vada tak moc vadí, že tu věc nechci, je neopravitelná, tak ji mám vrátit či žádat novou. Blbé je, jelikož auta nemají na skladě jako banány, tak musím počkat. Pokud ta vada nebrání úžívání jen lehce "snižuje" hodnotu, tak se to dá řešit slevou apod, nicméně, nelze když na to přistoupím to pak chtít zpětně řešit jinak. Já jsem se naopak vždy ze strany Toyoty setkal s korektním přístupem. Já pokud by mne na tom HUD tak moc záleželo a něměl jsem již v čem jezdit, tak se snažil dohodnout na zapůjčení náhradního vozu po dobu co budu čekat na nové auto.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Grey
Řidič
Příspěvky: 284
Registrován: čtv 05.05.2011, 21:54

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od Grey »

+1
Neco podobneho jsem chtel napsat, takze dik za ustreni casu. :bigups: :-)
Co se tyce nahradniho auta, ja bych to zkusil a klidne bych pristoupil na nejaka omezeni t .j. alespon auto nizsi tridy do doby dodani noveho auta a/nebo i omezeni poctu km. Mel bys to minimalne jako nouzovku, i kdyz nejake omezeni komfortu to samozrejme je.
Ale pokud je HUD pro tebe zasadni, tak radeji se par mesicu omezit, nez pak toho roky litovat (po dobu vlastnictvi auta). Ja myslim, ze dealer ma snahu to resit (nabizene kompenzace mi neprisli mimo)
ex Toyota Avensis T27 1.8
somoant
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: pát 05.07.2019, 19:37

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od somoant »

MartinHSD píše:Já pokud by mne na tom HUD tak moc záleželo a něměl jsem již v čem jezdit, tak se snažil dohodnout na zapůjčení náhradního vozu po dobu co budu čekat na nové auto.
Asi som to zle napisal, prave to mi povedali, ze nedaju. Ak by dali akekolvek auto, aj yaris, tak pockam. Vyslovene povedali, ze objedname nove auto, toto nam vratite a ziadne nahradne vozidlo nedostanete a budete cakat 3 alebo 4 mesiace. A tym mysleli, ber zlavu a padaj. A to uz fer nie.
Nie nemusim HUD, avsak tento arogantny pristup ma v celku vytocil.
slabostka
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1944
Registrován: stř 12.08.2015, 22:13

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od slabostka »

je to vec pohľadu, mňa by to tiež naštvalo že dodali niečo iné než sa objednalo, to by sa nemalo stať, to nie sú rožky. Oni by ti to vozidlo možno dali ale nie na 4 mesiace, to je problém japoncov že autá " nie sú ". Aspoň ti ponúkli zľavu to je tiež " aspoň niečo".
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
vaseks
Člen Týmu
Příspěvky: 73
Registrován: úte 17.04.2018, 10:02

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od vaseks »

Mně vyrobili zas místo kombíku hatchback. :D Takže jsem si ho nechal vyrobit znova. Naštěstí jsem jim nechával auto na protiúčet, takže jsem měl, do doby než mi vyrobili kombíka, s čím jezdit. Chyby se stávají, jsme jenom lidi. Záleží na tom, jak se k tomu postaví. Já jsem dostal první garančku zdarma a nějaký drobnosti. Jelikož jsem se s těžkým srdcem loučil se svým starým autem, tak jsem byl v podstatě i rád :D
Toyota Auris 1.6 LPG TS Executive 2018 - minulost
Toyota Corolla 1.8 hybrid GR 2022
androids
Řidič
Příspěvky: 159
Registrován: pon 24.06.2019, 15:11

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od androids »

mna by nicim nepodplatili, cakal by som. TCE ma naryzovane/nakradnute dost, mohli nejako pomoct. je vela funkcii v aute, ktore by si ludia radi dodatocne pridali. zial, politika penazi nepusti.
dufam, ze coskoro tieto krasne spolocnosti niekto nahradi a prevalcuju dnesnych dealerov.
kde ste ukrajinci ? :-)
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal
Příspěvky: 729
Registrován: stř 24.05.2017, 16:36

Re: Skusenosti s kupou

Příspěvek od MartinHSD »

Tobě nějak zastoupení/prodejci i podle jiných příspěvků leží v žaludku :-), nemyslím si, že je to s TCE nějak extra špatné. Já jsem již něco musel řešit a v zásadě jsem byl vždy spokojený. Pochopil jsem, že je to vždy i o mém přístupu k věci, ono když se začnu jako blb, tak se nesmím divit, že pak někdy narazím. Každopádně volat po firmách z východu jako je Ukrajina, no potěž. Já krom jiného občas spolupracuji s Ukrajinci ( kterých si jako pracovitých dělníků vážím ), když ale poslouchám jejich vyprávění toho jak to u nich funguje od soukromých firem až po státní správu, tak opravdu nechci kvalitu služeb z východu ani náhodou.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“