Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
dbx
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od dbx »

tabika píše:Když je hybrid do stovky rychlejší tak proč výrobce uvádí zrychlení 0-100 horší jak u 1.6? Chápu že elektro zabere hned,ale co ta čísla?
Z nuly na sto je 1.6 rýchlejší, z nuly na 50 až 60 je 1.8 hybrid rýchlejší, je to dané točivým momentom elektromotora. V praxi v meste sa zrýchlenie do 50 - 60 vyžíva častejšie.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

to Jawaman
Co bylo spatne v Meziplynu od Koubka na Auris? Ja myslim, ze tam veci uvedl pomerne presne. Co se tyka motoru, tak tady v diskusi se objevily podobne nazory na 1.8 jako uvadel pan Koubek v tomto testu.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
Peetrs72
Člen Týmu

Příspěvek od Peetrs72 »

Ahoj, nová Corolla sedan má světlou výšku 13 cm., zvažuji jestli mám na auto dát lapače nečistot, (zástěrky). Máte je někdo? Není u nich problém se světlo výškou auta?
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Corollu mám objednanou a také jsem přemýšlel o zástěrkách, ale asi je tam dávat nebudu, protože počítám, že u každého zvlnění silnice by drhli o silnici.
Vy kdo už máte Corollu doma, jaká je rozteč šroubů u kol a jaký je rozměr středové díry. A ideálně jaké matky jsou u kol, závit zkosení?
Peetrs72
Člen Týmu

Příspěvek od Peetrs72 »

Neuvádí se to ani ve velkém techničáku, předchozí verze měla rozteč 5x114,3. Jakou máte objednanou výbavu? Při přebírání auta jsem zjistil, že mají v ceníku (i u prime) a katalogu u sedanu chybu, ve všech výbavách je uvedená lakovaná mřížka chladiče a ve skutečnosti se dodává jen u verze exekutiv.
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

Peetrs72 píše:Ahoj, nová Corolla sedan má světlou výšku 13 cm., zvažuji jestli mám na auto dát lapače nečistot, (zástěrky). Máte je někdo? Není u nich problém se světlo výškou auta?
Já mám zástěrky navíc (teda lapače nečistot). Nic jako drhnutí se zatím neprojevilo. Rozhodně jsou tak nenápadné, že si jich oko ani nevšimne. Jsem rád za ně a příště bych si je přikoupil zase.

Dokoupil jsem si i gumovou vanu do kufru. Tuto bych asi příště nekupoval, byť je z dobré gumy, nic na ní neklouže, drží to všechno jako přilepené. Ale nemůžu dát tu dělící desku kufru (dno kufru) do spodní polohy, protože ta gumová vana by se poškodila (zlomila). Nehodlám testovat, za jak dlouho se zlomí, takže jezdím se dnem kufru v horní poloze..

S tou světlou výškou - bál jsem se cestou na chatu. Polní cesta, vyjeté koleje. Pocitově jsem si říkal, že to musí někde chytnout, ale není to taková hrůza. Resp. ani jednou jsem neštrejchl spodkem auta. Ufff.. Ale jo, samozřejmě to chce být trošku opatrný a nejít tomu šchrábnutí naproti..
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Ota12 píše:to Jawaman
Co bylo spatne v Meziplynu od Koubka na Auris?
Pokiaľ sa dobre pamätám, bolo to v dosť nenávistnom duchu, neadekvátne teatrálne preháňal a nebol veľmi schopný pochopiť zmysel toho auta.
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Peetrs72 píše:Neuvádí se to ani ve velkém techničáku, předchozí verze měla rozteč 5x114,3. Jakou máte objednanou výbavu? Při přebírání auta jsem zjistil, že mají v ceníku (i u prime) a katalogu u sedanu chybu, ve všech výbavách je uvedená lakovaná mřížka chladiče a ve skutečnosti se dodává jen u verze exekutiv.
Mám objednánu akční výbavu Prime.
Jak jste řešil, že mřížka není lakovaná, když teoreticky být měla?
Máte také Prime? Má tato verze posuvnou přední loketní opěrku? V autosalonu některá auta posuvnou opěrku měla a některá ne. Nějak jsem nezjistil, která výbava má a která ne.
jozk82
Člen Týmu

Příspěvek od jozk82 »

Jak mam verzi TS comfort a paket tech a posuvnou loketku nemam. Byl jsem prekvapen, protoze jsem si myslel ze je maji vsechny verze. Nicmene mam zase oboustrannou podlahu zavazadloveho prostoru (z jednestrany filc az druhe “gumoplast”).
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

jozk82 píše:Jak mam verzi TS comfort a paket tech a posuvnou loketku nemam. Byl jsem prekvapen, protoze jsem si myslel ze je maji vsechny verze. Nicmene mam zase oboustrannou podlahu zavazadloveho prostoru (z jednestrany filc az druhe “gumoplast”).
To je zvláštne. Podľa špecifikácie (SK) má byť obostranná podlaha batožinového priestoru až od výbavy Selection. Zaujalo ma to, lebo tiež mám objednaný TS Comfort + Tech.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

oboustraná podlaha je i v nižších výbavách, jen od výbavy Selection je tam luxusnější provedení té filcové strany, na které jsou podélné "lyžiny" chránící tu filcovou část v kombinaci hliník/guma/plast. Spodní plastová část je pak asi stejná a bohužel ta plastová část je hrozně kluzká, sice se to dá hezky otřít, ale vše na tom klouže.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Ach tak. Vďaka za info.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Navážu na příspěvky, kde jsou odkazy na videa, nemám v zásadě nic proti, jen musím po několika zhlédnutých auto recenzí uznat, že Slovenští novináři jsou lepší, objektivnější a jejich recenze mají alespoň pro mne větší informační hodnotu. Sice tato poslední recenze na Garaz.cz od pana Koubka byla celkem normální bez zbytečných osobních preferencí, ale v zásadě nic moc toho o autě neřekl. Na slovenských se mne líbí víco tó, že se snaží na testované auto dívat více neutrálním pohledem a vysvětlit proč to či ono je tak a ne jinak. Zvlášť u hybridů to považuji za přínosné, v ČR se spíše dozvíme, že např. hybrid není daného řidiče šálek kávy, že je ten či onen zvyklý jezdit jinak a pak ten výsledek vždy dopadne hodně subjektivně.
Pupu
Člen Týmu

Příspěvek od Pupu »

Jak to tedy je s tou posuvnou loketní opěrkou? Nachází se ve výbavě Selection u TS?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano, posuvná loketní opěrka je u Selection a Excecutive. Jám mám Selection a mám ji tam :-), navíc je potažená umělou kůží.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“