Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ota12
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Ota12 »

jen pro upresneni, ja jsem komentoval ten clanek s recenzi na Corollu, ne crash test
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Tak si to mal upresniť.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

tisnov píše:Jaky důvod je prodat, cituji somoanta : "svoj štvoročný MB C class 220 a kúpil novú Corollu TS za 30 000 Eur" :?:
Dovody boli:
1. príliš okázalé auto, tj. všetci riešia, ty sa musíš mať dobre, ty musíš dobre zarábať, atď. keď máš MB, pritom auto som kupoval ako predvázačku za cca 35000 Eur, nie je to málo, ale zasa hocijaké auto toľko stojí a ja som ho bral len preto lebo sa mi zdalo, že je to celkom fajn ponuka, auto z cenníkovou cenou 49000 Eur kúpiť cca ročne z 12000 km za 35 000.
2. diesel a spoľahlivosť, nuž na sklonku konca garancky auto začalo hučať, stavil som sa v servise, nič nepočuli, tak osm jazdil ďalej, potom už naozaj začalo poriadne rachotiť, dal som do servisu a začali problémy, chlapci menili čo videli a chceli aby som platil, nakoniec sa to vybavilo, pokazený bol alternátor a MB znášalo opravu, takže zdarma.
Podľa mńa to auto trpí v meste, ja som predtým viac jazdil, takže autá si užili aj dialnice a medzimesto, teraz sa viac mocem v meste a ono je viac stavané ako dialničný hltač kilometrov. Nuž a aby ste vedeli výmena alternátora stojí v MB 1800 Eur... nuž trocha iná palka. Tak som rátal a vyšlo mi, že teraz je čas, kedy je eštelepšie predať a kúpiť niečo iné.
3. Zadné sedačky: moje deti už nie sú deti, máme iba jedno auto, a chodíme na dovolenky a výlety a proste nedá sa tam sedieť. Miesta je dosť ale, sedáky su krátke a nízko. POtom decká hučia celou cestou, sú unavené a nasraté. Akože mi to bolo jedno, až ma donútili tam sedieť celú 3 hodinovú cestu a bolo rozhodnuté. Veľkosťou je Coralla vzadu porovnateľná, ale sedí sa tam proste lepšie. Nie je to Camry, ale to sa mi nezmestí do garáže. Takže musím špekulovať.
4. Multimediálny systém. Katastrofa. Nič som nevedel ovládať, stále som musel točiť kolečkom, nikdy som nič nevedel nájsť, ja neviem buď som kretén, alebo bol proste zlý. Toyote je celkom fajn, najlepšie sa mne pozdaval zatiaľ v koncerne (VW, Skoda). I keď MB má teraz nový, a ten je už v pohode nejaký MB UX, ale čosi chlapci hovorili, že napr. za android auto sa bude platiť ročný poplatok 50 Eur, tak asi skúšajú nový systém.
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

evzen píše:@somoant teda celkom zaujímavý prechod. A čo odhlučnenie oproti MB? Tam by som si tipol, že bude najväčší rozdiel (aspoň, čo som kedysi jazdil A6 na diaľnici pri 140 to bolo krásne tichúčke, úplne iný level cestovania).
Inak ešte k tej Kii - tá sa mi veľmi páči hlavne proceed, ale tie motory... 1,6T je neskutočne užraná, 1,4T je už na tom lepšie, ale kolega ju má v i30 a na to že jazdí viac light narozdiel odo mňa mám s Corollou o 0,5l dlhodobo lepšiu spotrebu. No tak hádam by som rozmýšľal len o tej nafte 1,6 100kw ale v tom som raz šiel v prvej generácií 400km a neskutočne to dunelo, to ale už mohli vylepšiť odvtedy.
Teraz ešte bude veľmi zaujímavá Mazda so SkyactiveX - za 600 000kč v slušnej výbave a píšu tomu 4,5l/100 NDEC, to vyzerá veľmi zaujímavo a keby som teraz vyberal tak by som si ju šiel pozrieť.
čo ja viem, asi je tichšší MB pri 150 km/h a corolla pri 50 km/h :). Nijako nám Corolla neprekážala čo sa týka hluku sme skonštatovali so ženou, možno viac počuť hučanie pneu, ale to tiež záleží od nich. Teraz sú tam nejaké Falken, naposledy som mal na MB Goodyear a tie oproti Continental sa mi zdali komfortnejšie a tichšie. Ale to sú také subjektívne konštatovania. Auto nemá žiadne zlé odhlučnenie alebo čo tu všetci hovoria. Oveľa horšie sa mi napríklad zdalo v Mazde 6, ale tam že to už tiež vylepšili.

Kie sú fajn, ale zasa nič také čo by ma chytilo, keby som nemal toľko peňazí tak asi pre pomer cena výkon idem do Kie. Hmm mazda, ona je pekná, a aj jazdí dobre. Ale tomu dizajnu podriadili aj funkčnosť. V robote máme Mazdu 3 a na nej jazdím služobky niekedy, a ja neviem ak potrebujem niekde odbočiť a pozerám doprava, dozadu, nič nikdy nevidím. Toyota je praktická, asi proste viac oceňujem praktickosť ako iné veci. A spotreba u Mazdy je niekde úplne inde, priemerka na tej 3 je cca 7,5 litra. Ja viem že sa to nezdá veľa, ale ak si zobe
rieme že toyota ma 5 tak je to o 50% viac a to znie už inak. Ale áno počkáme na SkyactivX, škoda že nebol teraz.

Ono v tých testoch sa riešia chujoviny, pretože tí novinári jazdia jedno auto za druhým, dávajú to na hranu, lebo je to tak podobné, že jediný rozdiel je vidno v extréme. Ale ja extrém nechcem, chcem spoľahlivé vozítko, ktoré ma xx, a yy (každý podľa vlastnej preferencie si tam dajte priority). Ono fakt až taký zásadný rozdiel dnes medzi autami nie je. NIekto radšej imidž, niekto radšej motor, niekto cenu a tie premium autá, to je proste ako oneplus a iphone, na úrovni techniky skoro rozdiel nie je, ale niekto proste priplatí za iphone, btw ja mám oneplus :).
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

.
Naposledy upravil(a) Filda123 dne sob 06.07.2019, 23:26, celkem upraveno 1 x.
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Tenantles1 píše:.l.
Je to jednoduche... nebudu se tu rozepisovat abych nebyl nekym oznacen za neco co nejsem :D

Kazdopadne akce Prime slevnila sedan o 100k korun coz je uz extremni... jeste furt oplakavam TS v selection vybave ale za ty penize to nestalo pro nas :D

Kdyby nebyla akce jdeme do TS v selection vybave... je to 30k navic oproti sedanu comfort styl tech a prakticnost i vybavenost je tam o 2 urovne vys...

A jestli si cetl toto forum myslim ze jsem to i cetl zde... v turecku kde se vyrabi sedany je novejsi modernejsi fabrika oprori anglii kde se delaj kombiky takze uz to je nebo by mohli byt smerodatny ze turecka auta by mohli byt lepsi ale je to jen odpoved na tvuj dotaz ohledne turecke fabriky...ukaze az cas jestli delaj lip auta polaci v anglicky fabtice nebo turci v turecky :D

Zaverem smutnim za selection v combiku ale 100k dole uz je castka ktera nejde prehlidnout a jak si psal rozpocet je napnutej :)

Jinak na mazdu 3 v seedanu jsme taky koukali
Ale cena s novym motorem stejna nebo vyssi a ikdyz je tam o neco lepsi vybava je to nova technilogie takzebi trochu riziko...

Takze u nas vyhral sedan comfort style tech na Prime akci za 580k hotovo spocitano vyrizeno.
cizinec
Člen Týmu

Příspěvek od cizinec »

• Elektronická parkovací brzda ( výbava Prime ) je něco co bych v autě nechtěl. :) Další kurvitko. :mrgreen:
Corolla E18 1,6 Valvematic Active Comfort 2017
ex- Corolla E15 1,33 2012
ex- Škoda Fabia Combi 1,4 50kw 2002
ex- Škoda Felicia Combi 1,9 D 47kw 1996
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Iné to už nebude.
Asi by bolo najlepšie začať zdieľanou dopravou na konských povozoch. :-D
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

to Tenantles1

Pokud jsi se rozhodll, ze chces Corollu, tak to uz je temer vyresene. Jestli HB nebo sedan to uz si musis odpovedet sam. Vzhledem k tomu , ze mam AURIS TS, tak neporadim ohledne motorizace, vybavy a jizdnich vlastnosti. Ale motorizaci a vybavu mas vyresenou, jak pises. Takze jen rozhodnuti HB-sedan. Mel bys vzit do uvahy, ze HB je skoro o 30 cm kratsi, nez sedan. Ohledne kufru tady uz bylo diskusi hodne, takze docti prispevky od 114 do konce a snad to pomuze pri rozhodovani.
Dle meho nazoru FIlda123 ma pravdu ohledne fabriky, to bych neresil.

Ciste z meho osobniho pohledu, kdybych musel volit jako Ty (pritom jsem fanda kombiku), tak bych bral sedan. Je to prece jen pekne auto a pripada mi celkove takove "uhlazenejsi" nez HB, ktery je vice sportovnejsi a akcnejsi. Asi nejvice to vynikne z bocniho pohledu. Uz tady byla nekde diskuse, zda volba srdcem nebo rozumem. Rozumem je volba Corolly a pokud se Ti libi sedan, tak bez do sedanu :)
Volvo, Passat
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Vďaka Ota12. To ani nechcem, aby za mňa niekto rozhodoval a takisto nechcem znovu otvárať diskusiu TS vs. sedan/HB. Toyota našťastie vyrobila 3 verzie, je z čoho si vyberať. Len z nejakej recenzie som pochopil, že napríklad dverové obklady na sedane nie sú v takej kvalite ako na HB/TS. Čiže ak by mal sedan výrazne horšie spracovanie,je to pre mňa dosť dôležitý bod.

Inak, má Corolla (pokojne aj staršie generácie) trojklik na smerovkách? Sú tlačidlá na volante aspoň jemne podsvietené? To sú veci, ktoré mi chýbajú na Yarise.
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

na mem AURISU TS r.v. 2018 trojklik je a tlacitka na volantu jsou podsvicena.
Volvo, Passat
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ota12 píše: Libi se mi prispevky Kocura, Luke, CommonUser, Gray... :!:
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
somoant píše:NIekto radšej imidž, niekto radšej motor, niekto cenu a tie premium autá, to je proste ako oneplus a iphone, na úrovni techniky skoro rozdiel nie je, ale niekto proste priplatí za iphone, btw ja mám oneplus :).
Taky mam Oneplus a strasne mne bavi, ze to nikdo nezna, kvalitativne a vyladenim Androidu je to lepsi nez Samsung, ale cenove za pulku. Kazdy se pta, kdyz vidi displej, co to sakra je, ze to vypada lip nez jejich S9, S10 :-))
Jinak tvuj pribeh je opravdu ze zivota, nenapadlo by mne, ze nekdo vymeni Cecko za Corollu, ale tve argumenty naprosto chapu.

Obecne rad vidim prispevky od novych diskutujicich, kteri to ctou a vetsinou neprispivaji a pak napisou smysluplny text, ted se Vas tady objevilo vice a je videt, jak premysli i ostatni.
Ve spouste nazoru jsem se tady nasel taky ;-)

Jinak dik za crashtest, 3mesice zpet jsem ho hledal a nenasel ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

cizinec píše:• Elektronická parkovací brzda ( výbava Prime ) je něco co bych v autě nechtěl. :) Další kurvitko. :mrgreen:

To je asi fakt vecne tema... ale uprimne kdyz vidim jak jsou nekteri lidi pokurvit i klasickou ručku tak si opravdu nevyberes... ale kdyby tech kurvitek nebylo tak dneska stahujes vokna švihadlama, z toceni volantem je posilovna a klimatizace funguje jen za pouziti otevreneho okynka... :D
Jasne jsou veci ktere clovek dejme tomu nepotrebuje ale to uz je zase o technologickem pokroku kterej proste jde dopredu a je to dobre... na dovolenou do spanelska uz taky radeji poletis letadlem nez se kodrcat 2 dny v autobuse...

Jedine co... muzeme doufat ze toyota dela tyhle vsechny veci natolik kvalitne aby to vydrzelo nejakou dobu... :D
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jasně, klima, el. stahování oken je fajn, ale zatáhnout si v zimě na sněhu za rukáv, je prostě sranda a někdy je potřeba si zablbnout.

Horší je, že s těmi elektro rukávy (EPB) je problém, třeba Peugeot tím brzdí přední kola, spousta značek všechny 4 a některé musí jít do servisu na kontrolu vozu po nouzovém zatáhnutí EPB za jízdy. A to opravdu dělá z řidičů jen majitele řidičského oprávnění...prostě dnešní auta zabíjí zábavu za volantem a emoce, ať už řízením bez zpětné vazby, nebo výše popsaným.

Corolla by snad měla brzdit jen zadní kola, tak s tím možná půjde zablbnout :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

Tak jsem teda zpět z Balatonu :biggrin:
Tam i zpět průměrná spotřeba 3,95 l/100km. Najeto 750km a dojezd ještě 230km 8)

Mám ale tři postřehy:
1) Adaptivní tempomat - říkal jsem si, že se bude moci využívat ideálně v situaci, kdy pojedu jako druhé auto (když pojedu ještě s někým). Všechno dobré do chvíle, kdy doprovodné auto, co jede jako první, někoho předjede, zařadí se a jede potom jen o trošku rychleji. Když chci s Corollou předjet to pomalu jedoucí auto hned, je těžké se pěkně plynule zařadit mezi doprovodné vozidlo a to pomalé, které jsme předjeli. Jde to s ťukáním po tempomat (na volantu), ale rychlejší a bezpečnější je ovládání plynem bez tempomatu :roll:

2) Manželka si všimla, že sedadlo, kde byla umístěna předchozích 14 dní dětská autosedačka, má v bočnicích (v úrovni lopatky až ramene) vytlačené promáčkliny. A tyto tam zůstávají i týden potom, co tam autosedačka není. Jakoby se vytáhla i ta "kůže".. Uvidíme, jestli se to zahojí :? Estetická záležitost..

3) Po 6 hodinách v autě žádná osezená zadnice, žádná bolavá bedra, žádný pocit únavy nebo otrávení z nechutého provozu. Cestování s Corollou je supr a za sebe teda max. spokojenost (tempomat na okreskách budu při předjíždění určitě vypínat, co už)
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Odpovědět

Zpět na „Corolla“