Nová COROLLA 2019
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Nová COROLLA 2019
jozk82,
aj mne dava ta 1,2T asi najviac zmysel.
Forfoc,
kritika sa nenosi ? Ja klapky na ociach nemam aj ked mam Toyotu 9 rokov. A ty ?
Luke,
ja som si v Corolle za seba ledva sadol. Kratky sedak, pre mna uzke, zle navrhnute ovladanie na volante, NAVI je v dnesnej dobe vysmech.
Blikajuce LED panely - nic pre mna. Neviem si predstavit dlhodobu nocnu jazdu. Som zvedavy co budu robit tie panely pri -20 a potom pri +50.
Svetla vyska je tiez smiesna. Ja mam 14 cm a niekedy je to o "chlp". Napr. parkovacie domy, obchodaky, ...
Ceed ma urcite lepsie sedenie uz v zaklade a viac miesta. Mne tam ale chyba 1,6 TGDI v kombi (SW).
Proste Corolla nato, ze ma razvor ako Avensis, tak teda asi vsetko minula na kufor ....
Forfoc,
Luke,
ja som si v Corolle za seba ledva sadol. Kratky sedak, pre mna uzke, zle navrhnute ovladanie na volante, NAVI je v dnesnej dobe vysmech.
Blikajuce LED panely - nic pre mna. Neviem si predstavit dlhodobu nocnu jazdu. Som zvedavy co budu robit tie panely pri -20 a potom pri +50.
Svetla vyska je tiez smiesna. Ja mam 14 cm a niekedy je to o "chlp". Napr. parkovacie domy, obchodaky, ...
Ceed ma urcite lepsie sedenie uz v zaklade a viac miesta. Mne tam ale chyba 1,6 TGDI v kombi (SW).
Proste Corolla nato, ze ma razvor ako Avensis, tak teda asi vsetko minula na kufor ....
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
No to ze toyota neni protebe jsme tu vsici uz pochopili ale myslim si ze to odrazovani ostatnich od tohoto auta docela prehanis... za kazdej poznatek at uz dobry nebo spatny je clovek rad... ale ztebe sala uplna averze k tomuto autu ... tak mozna to chce jen ubrat plyn a resit to kritizovani vic vkliduCommonUser píše:jozk82,
Forfoc,
Luke,

A jelikoz tu uz dlouho nebyla debata o spotrebe... vcera jsem najel asi 150km s novou corollou 1.8 hybrid v sedanu a jezdil jsem hlavne okresky a silnice prvni tridy. Samozrejmne zkousel jsem hodne zrychleni a predjizdeni ktere pro mne stacilo. Samozrejmne i eco mode jsem jezdil. No a pocitac na konci jizdy ukazal 4.3l. Takze ja ackoliv nejsem honič nizke spotreby jsem stimhle maximalne spokojeny a ve meste bych pravdepodobne se dostal jeste nize. No kupuju toyotu potazmo hybrid hlavne kvuli kvalite na delsi dobu. Ale pro cloveka kterej jezdil za 8l je to proste potesujici zprava
a vicemene jak ja jsem spokojenej tak verim ze plno naftařů a dalnicaru timto tady zase trochu pobourim
Kdyby kdokoliv premyslel o koupi tohoto auta a uz to tu bylo napsano je nejlepsi si to auto pujcit a najet si par hodin stimhle autem samotny bez prodejce. Ja za sebe to muzu doporucit.

Kdyby kdokoliv premyslel o koupi tohoto auta a uz to tu bylo napsano je nejlepsi si to auto pujcit a najet si par hodin stimhle autem samotny bez prodejce. Ja za sebe to muzu doporucit.
To hej, pokiaľ máš možnosť.
Ja keď som toto chcel od autosalónu tak na mňa pozerali akoby som spadol z višne.
Dovolili len predvádzačku cca 10km po predvolenej trase s predajcom ako prísediacim.

Ja keď som toto chcel od autosalónu tak na mňa pozerali akoby som spadol z višne.
Dovolili len predvádzačku cca 10km po predvolenej trase s predajcom ako prísediacim.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Filda123 píše:No to ze toyota neni protebe jsme tu vsici uz pochopili ale myslim si ze to odrazovani ostatnich od tohoto auta docela prehanis...
BTW Pisal som Lukemu, citat to nemusis. A ako tu vidno, nikto neporovnava veci, ktore mu mozu vadit az pri dlhsom pouzivani a nemusi to odhalit ani pri testovacej jazde (jazdo okolo dealera,ze ...). Filda123, co konkretne je taka tazka kritika, ze to neunesiesCommonUser píše:jozk82,

No kdyz nova corolla vysla tak byly predvadecky nedostatkove zbozi a i mne prodejce rekl ze pujceni ted nepujde.. ale ted pres leto uz to takovej problem neni tak mozna znovu vznest dotaz... u nas to byl problem nedostatkovosti zbozi... pokud u vas bez prodejce vedle nepujcuji tak je to naprd nicmene mas vetsi jistotu ze to auto i jako predvadecka nebude nikdo zbytecne nekde tyratKocúr píše:To hej, pokiaľ máš možnosť.

Naposledy upravil(a) Filda123 dne čtv 04.07.2019, 11:31, celkem upraveno 1 x.
CommonUser píše:Filda123 píše:No to ze toyota neni protebe jsme tu vsici uz pochopili ale myslim si ze to odrazovani ostatnich od tohoto auta docela prehanis...BTW Pisal som Lukemu, citat to nemusis. A ako tu vidno, nikto neporovnava veci, ktore mu mozu vadit az pri dlhsom pouzivani a nemusi to odhalit ani pri testovacej jazde (jazdo okolo dealera,ze ...). Filda123, co konkretne je taka tazka kritika, ze to neunesiesCommonUser píše:jozk82,
Jednak to ze v kazdem tvem prispevku furt popisujes jak je ta toyota hrozna snad ve vsem. A jednak tve osocovani. Nepsal jsem ani o tezce kritice ani o tom ze to neunesu...jen ze pokud neumis nic jineho nez kritizovat mel bys trochu zvolnit a nebo se prenest na forum koncernu a tam si brecet jak chces.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mam radsej klamat, ze Ceed je horsi ? Nerobim marketing ani propagandu ziadnej firme.Filda123 píše:Jednak to ze v kazdem tvem prispevku furt popisujes jak je ta toyota hrozna snad ve vsem.
Ale daj sem, v com je teda Corolla lepsia a nevymyslaj si osobne utoky. Zober ine auto triedy alebo minulu generaciu.
Konkretne ?Filda123 píše:A jednak tve osocovani.
Vies co to je sloboda slova ? Beres to ako beznu vec.Filda123 píše:Nepsal jsem ani o tezce kritice ani o tom ze to neunesu...jen ze pokud neumis nic jineho nez kritizovat mel bys trochu zvolnit a nebo se prenest na forum koncernu a tam si brecet jak chces.
Do tohto fora som dal viac vedomosti a realnych info ako ty a tebe podobny.
Tak podme chvalit tu Corollu - za co teda ?
Ja by som si ju dovolil pochváliť za spotrebu. Sa mi zdá akože fajn, voziť sa po meste v plnohodnotnom aute za 4-4,5l/100km. Fajn dizajn (SD, TS). Na rozdiel od teba sa mi v nej sedí fajnovo vpredu aj vzadu - neskúšané na dlhú trasu. Páči sa mi interiér. Motory v zásade všetky ok, niektoré viac a niektoré menej ale v zásade bez nejakých pripomienok. Dokázal by som si predstaviť jazdiť s ktorýmkoľvek z nich, nejako by som sa prispôsobil.
Strašná je pre mňa akurát cena. S cenou za ktorúkoľvek motorizáciu či karosársku verziu sa proste nedokážem stotožniť. Nieže by práve toto bolo momentálne dôležité, keďže nekupujem v najbližšej dobe auto. Ale toto kritérium tak či tak hrá rolu, si myslím.
Ja viem že chyba je vo mne - mám corollu nejako zaškatuľkovanú. A tá cena z tej škatuľky proste trčí ako péro z gauča.
Strašná je pre mňa akurát cena. S cenou za ktorúkoľvek motorizáciu či karosársku verziu sa proste nedokážem stotožniť. Nieže by práve toto bolo momentálne dôležité, keďže nekupujem v najbližšej dobe auto. Ale toto kritérium tak či tak hrá rolu, si myslím.
Ja viem že chyba je vo mne - mám corollu nejako zaškatuľkovanú. A tá cena z tej škatuľky proste trčí ako péro z gauča.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
S tímto jsem se při testování setkal taky, prostě 10km okruh, musel jsem to zkusit až přes konexe,abych ji dostal na déle. A teď bez jakékoliv propagandy, přišel jsem do Kie, s tím, že taky udělám 10km jízdu a borec říká tady máte klíče a jeďte se projet sám - viděl mne poprvé v životě. Tak jsem jel a že se mám vrátit do zavíračky, byla sobota. Dal mi ale podepsat smlouvu a potom když jsem se na ní v autě díval, bylo tam že je to až do pondělka. No po hodině jízdy se mi to auto začalo líbit, tak jsem zavolal, jestli opravdu platí výpůjčka do pondělka a bylo to tak. Aspoň jsem si vyzkoušel, jak mi vleze do mojí malé garáže, atd. Takže ne jen auta, ale i přístup prodejců je u některých dealerství úplně jinde. Toyotu lidí berou jako etalon kvality, ale z osobní zkušenosti musím říct, že už to není to, co před rokem 2000. Teda pevně doufám, že nová Corolla bude ok, ale nechci zůstat u předsudků, že Toyota = kvalita a Korejec = šmejd. Troufnu si tvrdit, že dnes se to dost srovnává, samozřejmě máje výjimky v poruchovosti jako Dacia a Renault a Fiat např. ale to jsme jinde, cenově i přístupem k vývoji aut.Filda123 píše:No kdyz nova corolla vysla tak byly predvadecky nedostatkove zbozi a i mne prodejce rekl ze pujceni ted nepujde.. ale ted pres leto uz to takovej problem neni tak mozna znovu vznest dotaz... u nas to byl problem nedostatkovosti zbozi... pokud u vas bez prodejce vedle nepujcuji tak je to naprd nicmene mas vetsi jistotu ze to auto i jako predvadecka nebude nikdo zbytecne nekde tyratKocúr píše:To hej, pokiaľ máš možnosť.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Kiu Ceed mi požičali na 24 hodín. Podmienka bola nepoškodiť ju a vrátiť s plnou nádržou s tým aby som na nej nenajazdil viac ako 250km.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jo, podobne podminky, ja mel limit 420km.
Tvuj nazor na to auto ve srovnani s Corollou? Jakou jsi mel motorizaci a vybavu?
Tvuj nazor na to auto ve srovnani s Corollou? Jakou jsi mel motorizaci a vybavu?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Jéžiš, to bolo v jeseni 2013. 
Ak by som ozaj chcel kupovať teraz auto tak by som bral asi toto, keby bolo o 1000eur lacnejšie.
https://www.autovia.sk/nove-auto/toyota ... /18343712/
Ja som vlastne s corollou spokojný a nemenil by som. Všetko OK akurát by sa mi páčili led lampy a bezkľúč.

Ak by som ozaj chcel kupovať teraz auto tak by som bral asi toto, keby bolo o 1000eur lacnejšie.
https://www.autovia.sk/nove-auto/toyota ... /18343712/
Ja som vlastne s corollou spokojný a nemenil by som. Všetko OK akurát by sa mi páčili led lampy a bezkľúč.
Výborná volba, Kocoure. Přesně tuto mám...a také jsem měl předfacelift, bílou, jako Ty... Bohužel, tam mi odešlo řízení, komplet výměna. Byl jsem z toho rozčarovaný, ale stát se to může, jenom si člověk říká, proč zrovna mě, u nového auta a ještě u Toyoty, záruka kvality. Bohužel, stalo se. Teď klepu na zuby, zatím vše v poho, maximálně dětské nemoce rovnající se nasazení při páteční směně v tureckém závodě Sakarya.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
SPOTŘEBA
350km z Brna na Balaton, bez dálniční známky SK a HU, takže většina trasy okresky. Jeli jsme dvě auta, dvě rodiny s děckama, takže žádné divočení ani riskování, obce 55km/h tacho a mimo obce limit + 5-10 km/h (kdo by se s maďarem hádal, že ano)...
Auto (TS 2.0) naložené 2 dospělí + dítě + narvaný kufr.
Spotřeba dle počítače (naberu zase plnou v ČR) v cíli byla 3,8 l/100km... Čekal jsem 4,5, takže dvoulitr musím vynášet do nebes. Teď už jen si přát, aby byl spolehlivý (jak podotkl papi tuším)..
350km z Brna na Balaton, bez dálniční známky SK a HU, takže většina trasy okresky. Jeli jsme dvě auta, dvě rodiny s děckama, takže žádné divočení ani riskování, obce 55km/h tacho a mimo obce limit + 5-10 km/h (kdo by se s maďarem hádal, že ano)...
Auto (TS 2.0) naložené 2 dospělí + dítě + narvaný kufr.
Spotřeba dle počítače (naberu zase plnou v ČR) v cíli byla 3,8 l/100km... Čekal jsem 4,5, takže dvoulitr musím vynášet do nebes. Teď už jen si přát, aby byl spolehlivý (jak podotkl papi tuším)..
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998