Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
jozk82
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od jozk82 »

Chci se zeptat, jak nastavim, aby pri zamknuti auta zustaly cca 30 sec svitit svetla. Mam novou corollu comfort+tech. Nemuzu to nikde najit v nastaveni a nefunguje to. Diky za rady
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Zkus vypnout motor a packou bliknout svetelnou houkackou
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Grey píše:
slabostka píše:Strednú triedu nikto nechce takže tu končí všeobecne, nepočítam 4 kroužky pro teploušky a zvyško VW lebo to sú občania s diagnozou začínajúcpu na F.
Problem je, ze vyrobci mrsi jeden model za druhym, z meho pohledu strednou tridu minimalne z poloviny nici vyrobci. Hlavni atributy jsou dizajn, konektivita, dizajn, konektivita.... A pokud neni auto krabice, tak tu chybi misto na nohy, tam chybi misto nad hlavou, tam dame max 50l nadrz (t.j. to same, co do nizsi stredni), tu dame stejne motory jak do nizsi stredni, tam vyzeneme cenu,... Proc si mam potom koupit stredni tridu, kdyz v ni dostanu to same, co v nizsi stredni? Cim vic auto stoji, tim mene kompromisu jsem ochoten udelat. Bohuzel to automobilky nechaou. Osobne jsem za poslednich 10 let neobjevil model (v nepremiove tride), u ktereho bych si rekl: OK, u tohoto auta neudelam kompromis, ktery mi mi zasadne nevadil... A bohuzel to konci hned u prospektu, takze do salonu se castokrat ani nedokopu (abych to rekl prodejci, ktery to stejne nebude tlumocit vys a i kdyby tlumocil, tak neverim, ze se to nekam dostane a neco se zmeni)...
Lepsie to napisat asi ani nejde. Auta navrhuje banda kokotov, co tam robi po znamosti (psycholog, geodet, atd.). Bohuzial si nerobim srandu a este k tomu to zabiju hypsteri.
Keby mali lepsie motory , tak asi Optima, ale ...
Nova Corolla je skutocne male auto, napriek razvoru a vadi tam vela veci a zacina to svetlou vyskou.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Můžete mi potvrdit, že se vyjma VIP paketu pod volantem nachází ovladač k seřízení sklonu světlometů? Byť se jedná o led světla, nemají automatickou nivelaci?
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

dbx píše:Chcel by som spýtať šťasných majiteľov novej Corolly s navigáciou, ako je to s prijímaním aktuálnych doprevných informácií. Viem, že je možné nastaviť ich príjem buď z rozhlasového vysielania (TMC), alebo cez internet. A práve možnosť príjmu cez internet ma zaujíma: treba mať k tomu pripojený mobil cez bloothooth so zapnutými dátami, alebo má palubný systém vlastnú zabudovanú SIM kartu? Jeden z predajcov mi hovoril, že navi je od TomTom-u, no a ja mám externú navigácoiu TomTom, ktorá vlastnú SIM-ku má a dopravné správy berie cez neho - čo je super, lebo je to dosť presné a aktuálne (narozdiel od TMC).
Ďakujem za odpovede.
Nejsem sice majitel corolly, ale avensise. Predpokladam ,ze to fungje stejne. Teda ze se pripojist mobilem k systemu,muzes bluetooth nebo i wifi, a pak se ti zobrazi na navi info na trase, uzavirky atd... mUzes zadat radius , info si vyvolat, nekdy to zacne mluvit samo atd... Ale urcite to jeste porovnavam s google mapy... Nejvice me teda ale dozralo , ze uz ,dle vyjadreni toyoty system nepodporuje vyhledavani googlem, street view, to bylo docela uzitecne, kdyz jezdim po evrope...
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
jozk82
Člen Týmu

Příspěvek od jozk82 »

jawaman píše:Můžete mi potvrdit, že se vyjma VIP paketu pod volantem nachází ovladač k seřízení sklonu světlometů? Byť se jedná o led světla, nemají automatickou nivelaci?
Ano, maji nastaveni vysky dole u kolene
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Uvažuje tu někdo o koupi sedanu, nebo sem jediný ? :D

Co čtu, tak tu letí jen TS ... :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

To lebo každý chce ten dvojliter a do sedanu ho nedávajú. Plus sedany vo všeobecnosti sú pre nás, typických slovenskočeských sťahovákov, na okraji záujmu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ani by som nepovedal, ze pre stahovacov. Aktualne mam sedan (Lexus) a jeho prakticnost je dost mizerna. Ano, 99% casu mi staci, ale zopar krat sa mi stalo, ze mi kombik chybal a vtedy hladat niekoho, kto mi pozicia auto je dost otravne. Zaroven, ked chcem kupit nove auto, alebo aspon pomerne nove auto, preco by som mal kupit sedan, ked mozem aj kombik a ak je cena podobna.
Co sa tyka dizajnu, tak sedany sa mi pacia ovela viac, ale prakticnost kombika je neodskriepitelna.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Maghreb píše:Ani by som nepovedal, ze pre stahovacov. Aktualne mam sedan (Lexus) a jeho prakticnost je dost mizerna. Ano, 99% casu mi staci, ale zopar krat sa mi stalo, ze mi kombik chybal a vtedy hladat niekoho, kto mi pozicia auto je dost otravne. Zaroven, ked chcem kupit nove auto, alebo aspon pomerne nove auto, preco by som mal kupit sedan, ked mozem aj kombik a ak je cena podobna.
Co sa tyka dizajnu, tak sedany sa mi pacia ovela viac, ale prakticnost kombika je neodskriepitelna.
Ano, ale já přesně to 1% oželím ...., přece si nebudu kupovat kombíka, když ho 99% jízd nepotřebuji, ne? Kvůli jednomu procentu, i kdyby 10% si nebudu kupovat kombi, které nevyužiji, na to si pujčím, případně řešením je koula za auto ... .

A souhlasím s tím, že čechoslováci sou na kufry zaměřený , ikdyž většina z nich jezdí s prázdným kufrem nakonec :).

Ale to si každý musí zvolit dle vlastní potřeby, rozhodně to nelze doporučit pro rodiny, které tam budou dávat kočár :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Vec názoru. Vyššiu praktičnosť kombíka voči sedanu nikto nespochybňuje.
Z môjho pohľadu jazdiť kombíkom preto, lebo na jednu cestu zo 100 chcem prevážať niečo väčšie mi príde ako nadštandard. Nebudem predsa nosiť stále na chrbte 80l batoh keď na 99% času mi treba so sebou len doklady, peňaženku, kľúče a smartfon. Na to mi predsa stačí buzitaška. A keď tá buzitaška ešte aj vyzerá lepšie...
Uhol pohľadu.
Ale ak by som mal byť úplne presný, tak ja som zatiaľ v corolle previezol všetko čo som potreboval, možno toto môj názor ovplyvňuje.
Vlastne všetko nie. Párkrát sa mi stalo, že by sa mi hodilo keby bolo možné v pohodlí previezť 5 pasažierov. V corolle sa mi vzadu traja dospelí už tlačia, aj motor a zadná náprava sú vtedy už na hrane.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

Je to vec pohledu. Pokud jsem mel sluzebni auta, sef mi nechtel povolit kombika, ze pokud prijedes na jednani s kombikem, nedela to dobry dojem. Pak kdyz mi ho konecne povolil, tak ten posledni od Nissanu byl tak skaredy, ze jsem ho ozelel :D
Kdo nic vetsiho nevozi, sedan je fajn. Kdo ale ma deti, ma dum (stale je neco potreba), casto jezdi na lyze, na dovcu k mori, kombik jasna volba.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Co som previezol v kombi (to neratam plny kufor po strechu kvoli detom, kedy proste vyuzijem ten vacsi objem :wink: )
- bycikel (4x)
- pracka (3x)
- susicka
- umyvacka
- TV (4x)
- nabytok vsetok do 2m (teda vsetko okrem sedacky a 3m skrine)
- opity mimozemstan ... :mrgreen:
Za vsetko mozte ratat cca 70 Euro prepravu + som kontroloval, co mi vydavaju zo skladu. Ak mam zaplatit za tazne + vozik, tak kombi mam lacnejsie. Nie ? A netrapi ma lietajuci vozik bez strechy. Kombi nema nutne vyssiu spotrebu, Kazdy kto vlastnil kombi, uz sedan nechce.
Co potom ta popolarita SUV ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

u SUV staci otevrit kufr a ten, kdo je zvykly na kombika, ma hned jasno.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

To, že väčšinu času mám (polo)prázdny kufor v kombíku, mi nevadí ani ma neobmedzuje. Ale keď raz za čas potrebujem niečo previezť a nevošlo by mi, tak to už áno.
Ďalšia vec, čo pre väčšinu dnešných áut platí, že kombi má o niečo viac miesta na hlavu vzadu (oproti sedanu, liftbacku) - keďže mám vysoké deti, je to pre mňa tiež hľadisko.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Odpovědět

Zpět na „Corolla“