Prius II. + LPG

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Štěpán Axman
Člen Týmu

Prius II. + LPG

Příspěvek od Štěpán Axman »

Zdravím Vás vespolek,

rád bych se poradil stran instalace LPG do Priusu II.

Jelikož jsme z auta v rodině nadšení (jak jinak) a vydrží nám dlouhá léta, zvažuji přidělání i LPG.
Rád připlatím klidně i dražší instalaci, jen když to bude maximálně blbuvzdorné a bezproblémové.

Momenálně pendluju mezi Brnem a Brandýsem, během dvou měsíců budeme již usazeni v Brandýse.
Tedy kohokoliv kolem Brna či kolem Prahy.

děkuji mnohokrát za tipy, zkušenosti i postřehy.

krásné dny :)
Š.
Prius II, 2005 "Zenová kapsle"
m5t
Věčnej rejpal

Re: Prius II. + LPG

Příspěvek od m5t »

Poptej se tady https://www.autolpg.cz/ když jsem se rozhodoval kde tak jsem si radši zajel kus cesty i když kolem mě je pár, jak jsem postupem času zjistil, pouze jen amatérů v oblasti přestaveb. Ráno jsem přistavil a odpoledne hotový odjel.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

lpg je vec počtov. Teda koľko najazdiš ročne, aká spotreba a kedy sa to vráti.... ja by som to do tak starého auta nedával plus prius II nie je tak jednoduchý ako prius III takže reálne problémy hľadania chyby, problém zástavby a priestoru....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Štěpán Axman
Člen Týmu

No vzhledem k trvanlivosti Priusu a tomu, z hlavniho auta se pak stane autem pro zenu/na vozeni deti, tak jsem si rikal, ze by se to melo vyplatit. 100 000km na tom jeste urcite najedeme v rodine, neb pokazit by se nic nemelo predpokladam.
Štěpán Axman
Člen Týmu

m5t píše:Poptej se tady https://www.autolpg.cz/ když jsem se rozhodoval kde tak jsem si radši zajel kus cesty i když kolem mě je pár, jak jsem postupem času zjistil, pouze jen amatérů v oblasti přestaveb. Ráno jsem přistavil a odpoledne hotový odjel.
Ano, k tomu uz jsem taky dospel.
I pripadne na par dni to je v poradku, alespon si udelame vylet poznavaci.

Takze tam LPG na Prius II. umi?
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

To se právě tam poptej a jestli tam ne tak mám obavy že ti to kvalitně neudělá nikdo. Přestavby dělaj od začátku co se u nás ofi prováděly, tehdá když mě dělali instalaci jsem částečně viděl organizaci montáže - jeden servisák co montoval jenom nádrže, jiný na zástavbu a další na seřízení, v malých dílničkách to mastí max dva celé od a po ž, proto byli u mě schopni to sfouknout za 8 hodin. Napiš jim a uvidíš.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Štěpán Axman
Člen Týmu

Diky, ten web i jeho obsah vypadá slušně.

jen teda se zeptám nějak ještě hloupěji - není nějaká firma, která by byla známá tím, že umí dělat LPG do Priusů?
Ostatně klidně i v blízké evropě...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

"LPG do Priusu" predsa neexistuje... neverím že v ČR nie sú "vychytené" dielne kde vedia kvalitne inštalovať "svoj" systém ktorý vedia správne poladiť. Takže si pohľadaj nejaké referencie, u náš je to napríklad MPgas hlohovec, hatiar zvolen a potom dielňa exKorejovce ale to je východ Slovenska.
Predpoklad je že auto motor je v dobrom lepšie v top stave, hlavne čo sa týka menežmentu motora - dobré lambdy, sviečky, katy, výfuk, čistá klapka, egr.... najhoršie je že majiteľ príde s vylágrovaným motorom-autom lebo chce šetriť takže kúpil lacný vrak a ešte chce lacno jazdiť - potom sa nadáva na dielňu, auto nikto nechce riešiť "lebo LPG"
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

V Darosu umí Priusy předělat na LPG. Jen silně doporučuji si tam dát rovnou tlakové (ne podtlakové) mazání před vstřikovací LPG lištu (ne přímo do sání). Je to pár tisíc Kč navíc, ale pak už jen klid na duši. V LPG jsou parafíny a ty časem zalepí trysky. Třeba za rok či dva. Projde to i oběma filtry, takže výměna filtrů nepomůže. Vstřiky pak můžete čistit chemicky či mechanicky, ale s mazáním je nemusíte čistit nikdy.
Odpovědět

Zpět na „Prius“