EV maju proste nizsiu celkovu efektivitu vo vysokych rychlostiach. Stretavam Tesly po autobahnoch a vsetky zatial isly 120 ... aj ked nemusely.
klasická N98 je již dnes spíše v minoritě, za mne je to hlavně o aditivech, pokud bych nepoužíval N100 tak to bude N95 a doplněná VIFem. Ještě si tedy dovolím k tématu 100 okt. benzín který mne zajímá, to co napsal resp. cituje Tisnov je odborný názor, který se objevuje ( kopíruje ) na různých forech o autech a byl prvotně sepsán na foru oleje.cz v roce 2005. To nic nemění na faktu, že je určitě zajímavý a byl nasán někým z oboru. Následně se však lze také dočíst, že tento názor je hodně teoretický a k praktické rovině může mít hodně daleko. Kde je pravda já ani nikdo zde nevíme, pokud by zde někdo našel konkrétní důkaz, že k poškození po používání N100 došlo tak se s ním. Zkusím napsat ofic. dotaz do ústředí Toyoty co mne odopovíMKD píše:Já přestal na našich dálnicích jezdit i těch, pro někoho směšně pomalých, 130 km/h.
Proč? 130 km/h = stres, co chvilka někdo nalepený na prdeli, buď bliká nebo troubí, přivádím mu stresy chudákovi (což nechci).. ale uhýbat do malé mezery mezi kamiony, to se pak musí brzdit jako o život, takže chudák za mnou trpí víc než já..![]()
Navíc, když jezdím trasu 70 km (nejčastěji, zarodinou a zpět 140km), tak když jedu tachometrových 120 km/h, ujedu to o 3 minuty pomaleji, než při 130 km/h. Kdybych chtěl jet tachometrových 140 km/h (podle gps asi 133 km/h), udělá to rozdíl 5 minut.
A tak si říkám, ušetřím stres, neušetřím 5 minut. Ušetřím litr paliva na každých 100 km (zhruba). A byť mi nejde primárně o ekonomiku provozu, budu mít o trošku lepší pocit, že jsem nespálil tolik kyslíku (a nevypustil CO2 a bůhvíco ještě).
Takže, až uvidíte na našich dálnicích Corollu TS v červené barvě, jak se potáhne 110 km/h, zatrubte na mě. Budu to já. Od příštího pondělíííííííí
+ na základě předchozích dvou stránek fóra: budu čepovat N98 (kompromis mezi N95 a N100) a pojedu na adaptivní tempomat (jo, pokud doženu kamion, tak počkám na mezeru a až potom vybočím do levého pruhu. V klidu, nou stres.. cíl mi neuteče
Musím rychle reagovat, než se tu zase někdo rozčílí..tisnov píše:Co se tyče jen spotřeby, samozřejmě ve městě klobouk dolu pro hybrid, o tom žádna, ale každy si musí zvolit sám co je pro něj. Kdybych chtěl automat tak jednoznačně hybrid, cvt bych nebrál.
Tak naprostý souhlas, sem rád, že mám další potvrzení, že když už automat, tak hybrid.tisnov píše:Co se tyče jen spotřeby, samozřejmě ve městě klobouk dolu pro hybrid, o tom žádna, ale každy si musí zvolit sám co je pro něj. Kdybych chtěl automat tak jednoznačně hybrid, cvt bych nebrál.
Klasický automat CVT je poruchový a po 120tis treba riešiť značnú opravu???papi píše: Já třeba bych hybrida ani nemusel, ale jelikož chci automat a tak už volím hybrid, jelikož klasický automat CVT je poruchový a po 120tis řešit značnou opravu se mě nechce..., zatímco hybrid převodovku alespon tu klasickou nemá , tak se nemá ani co vytelit ...
Je to těžký, dokonalé auto neexistuje.