Přesně takovou odpověď jsem očekával.MartinHSD píše:proč tankuji tzv. prémiový 100 oktn benzín, je to zcela jednoduché : tyto benzíny jsou daleko kvalitnější, jsou s větším podílem aditiv než 95 s bio složkou. Tedy dělám to proto abych udržel celý palivový systém v co nejlepším stavu. Mám prokázáno, že kvalitní benzín má vliv na spotřebu, auto je tišší, mám rychlejší odezvu na plynu. Nejde mne o výkon, ale o kvalitu PHMH. Upřímně běžná 95 v ČR není zrovna top palivo. Samozřejmě 95 je možno doplnit např. VIFem a tím ji vylepšit. Sám to občas dělám když kupuji palivo do yarisu a u pumpy nemají 100 oktn. Dokonce občas trochu VIFu přidám i do toho 100 okt. Nejraději jezdím na Vervu, mám benzina kartu a tak i slevu 1 kč na litr, cenově je ten rozdíl zanedbatelný a motoru kvalitní palivo rozhodně neškodí.

Ten motor je stavěný na N95 a N100 nedokáže využit. Hoří pomaleji a může o chlup snížit "hluk" motoru a to je vše.
Je to jen placebo. Dokonce může zvýšit spotřebu paliva a někteří píší že dokonce může i ublížit motorům který potřebují N95.
Ale je to tvoje auto , tvoje volba, dej si tam co myslíš že je OK.